Ensikosketus paikalliseen byrokratiaan

Kävimme kaupungintalolla ilmoittautumassa mamuiksi.

Ystävällinen virkailija antoi meille hollanninkieliset lomakkeet ja auttoi täyttämään ne. Sitten hän ilmoitti, että noin kuukauden päästä teihin otetaan yhteyttä ja pyydetään tarvittavia lisätietoja.

– Anteeksi, kuukauden? Saadaanko me siihen asti väliaikaiset id-tunnukset tai jotain? (Miehen vanhemmat saivat sellaiset muuttaessaan Belgiaan.)

– Noooooo.

– Miten niin ei? Tässä on nyt sellainen ongelma, ettei operaattori muuten anna meille puhelinliittymää eikä nettiä, eikä voida kuukautta ainakaan olla ilman minkäänlaista id:tä.

– Nooo. I can’t do that.

– Siis meillä on kaikki syntymätodistukset, työtodistukset ja vuokrasopparit tässä valmiina.

– Ooh. Well, I’ll make an exception here and take copies for you and send them forward.

Jaaha, tattista. Sitähän me luultiin täällä alunperin tapahtuvankin.
 

computer says no little britain

Noooooo.

tyo-ja-raha raha matkat
Kommentit (4)
  1. Moi,
    Olen ollut samanlaisessa tilanteessa kun muutin Brysseliin. Yritykseni tosin osti minulle tätä varten konsultin, joka maksaa noin tonnin. Konsultti hoitaa byrokratian puolestasi, ja menette virastoonkin vain sovittuina aikoina yhdessä (ei jonotusta). En tiedä onko samaa saatavilla hollanninkielisillä alueilla, luulisin. Ottaen huomioon kuinka paljon työ ja vapaa-aikaa voi virastoissa kulua, tuo tonni on kyllä ihan ok summa. Samoin tietty pääsee nopeammin mm. terveydenhoidon piiriin, joka on sitten miljoona kertaa suomalaista parempi: lääkärit ja lääkkeet ovat lähes kaikki ilmaisia, ja saa valita itse oman ”yksityisen” lääkärinsä.

    1. Kiitos kommentista, aikamoiselta kuulostaa! Ilmeisesti täälläpäin byrokratia ei ole niin kaameaa kuin Brysselissä, joten pärjätään toivottavasti ilman konsulttia. Ollaan myös onnekaita siinä mielessä, että meillä on tukiverkkoa täällä valmiiksi auttamassa kaiken kanssa.

  2. Joo, ihan samaa olen kuullut jokaiselta, joka Belgiaan on muuttanut: byrokratia on älytöntä ja täysin ennustamatonta. Mikään toimii vain, jos kohdalle sattuu virkailija joka suostuu tekemään poikkeuksen – siitä huolimatta että se ”poikkeus” olisi se järkevin tapa hoitaa asia joka tapauksessa. Jaksamista!

    1. Kiitos! Vielä ei olla jouduttu tätä kummempiin vääntöihin, mutta ollaan yritetty varautua siihen, että kärsivällisyyttä tarvitaan tulevaisuudessa  😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *