Ihmettelin tänään: salaiset yöapteekit

Jotkut systeemit täällä tuntuu erikoisilta, viimeisimpänä apteekit.

Tämä on suunnilleen Helsingin kokoinen kaupunki, mutta missään ei ilmeisesti ole Yliopiston apteekin tyyppistä 24h-apteekkia.

Apteekkeja on paljon ja ne ovat auki puoli seitsemään niin kuin monet muutkin kaupat. Lisäksi niillä on iltapäivystyksiä kello 22 saakka. Lähimmän päivystävän apteekin löytää netistä osoitehaulla, ja yhteensä päivystäjiä on kerrallaan viisi ympäri kaupunkia.

Jos apteekkiin pitäisi päästä akuutisti yöllä, tiedon yöpäivystäjästä saa puhelinnumerosta, johon soittaminen maksaa 1,50 euroa minuutilta.

Mysteeristä!

En keksi tälle salailulle mitään muuta selitystä kuin turvallisuussyyt. Ehkä tämä on myös joku reiluusjuttu, ettei yhdenkään puljun tarvitse olla yksinään vastuussa yövuoroista. Mitenköhän ne jakaa keskenään noita vuoroja? Ehkä niillä joku kiertävä systeemi.
 

Mulla on muuten jo lempiapteekki. Sieltä saa talon omia tuotteita. Perus särkylääkeostoksilla apteekkari kysyi, saisiko olla valmispaketti vai haluanko ibuprofeenin homemade. Seiniä kiertää ihanat tummat puuhyllyt, joilla on vanhan näköisiä lääkepulloja ja purnukoita. Puoti on perustettu yli sata vuotta sitten, ja nyt se on jo neljännen sukupolven hallussa. Pakko sympata!

Kommentit (2)
  1. Apteekkien on pidettävä ovessa tai ikkunassa esillä päivystävien apteekkien listaa eli manuaalisestikin tiedon löytää. Kummallista sen sijaan on, että normaalien aukioloaikojen ulkopuolella lääkkeistä maksetaan kiinteä extramaksu, jota sairausvakuutus ei korvaa.

    1. Oho, hyvä tietää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *