Old school-aukioloajat, riesa vai ei?

Ihan ymmyrkäisenä olen seurannut kauppojen aukiolon vapautumista Suomessa. En usko näkeväni täällä suuntausta 24/7-yhteiskuntaan ihan lähiaikoina, sillä Belgia vaikuttaa noin yleensäkin, jos ei muutosvastarintaiselta, niin muutoksen suhteen vähän hitaalta paikalta.

Kaupoilla on täällä vähän vanhanaikaiset aukioloajat. Useimmat liikkeet menevät kiinni kuudelta tai seitsemältä ja sunnuntaisin putiikit ovat kiinni, paitsi joulun alla ja joka kuun ensimmäinen sunnuntai, joka on Antwerpenissa kauppasunnuntai, winkelzondag. Tätä kaupat mainostavat ikkunoissaan tälläkin viikolla, että hei jee, tänä sunnuntaina ollaan muuten auki!

Kai täällä sitten on vapaa-aika arvossaan. Minusta on oikeastaan ihan kivaa, että illat on rauhoitettu kaikenlaiselta asioiden hoitamiselta, mutta arkisin klo 9-18 työskentelevä kaveri on ymmärrettävästi aukioloajoista vähän eri mieltä.

Lauantaisin porukkaa onkin ostoskaduilla massoittain. Tammi- ja heinäkuun alennusmyynnit ovat ihan oma lukunsa. (Note to self: älä hyvä ihminen pyöräile Meirin kautta ruuhkaisina iltapäivinä, joudut vetämään väkijoukossa sellaista slalomia ettei mitään järkeä.)

Olen miettinyt, tullaanko Antwerpeniin shoppailemaan niin paljon muualtakin, että porukkaa riittää aina vaan, vai ostaako ihmiset täällä vain keskimäärin enemmän vaatteita kuin Suomessa. Luultavasti molempia?

Yksi sukulaiseni lohkaisi perinteisistä aukioloajoista, että sehän on sivistysvaltion merkki!

Sivistysvaltio tai ei, systeemi sopii mulle ihan hyvin.

Mites muualla maailmalla, sulkevatko kaupat kenties siestan ajaksi, vai ovatko auki ympäri vuorokauden?

Kommentit (5)
 1. Olipa hauskaa törmätä blogiisi! Teen Antwerpeniin säännöllisesti vajaan viikon mittaisia työmatkoja ja kaupunki on jo ehtinyt tulla jonkin verran tutuksi. En jostain syystä ollut edes kuullut koko paikasta ennen nykyistä työtäni, vaikka kyseessä onkin iso kaupunki 😀 Pitääpä jatkossakin lueskella vinkkejäsi 🙂

  1. Tervetuloa lukemaan! 🙂 tää ei tosiaan taida olla erityisen tunnettu kaupunki ainakaan suomalaisten keskuudessa. En mäkään ollut Antwerpenista koskaan kuullutkaan ennen kuin kävin täällä ensimmäisen kerran vajaa kolme vuotta sitten.

 2. Mua noi Belgian aukioloajat rassasivat ihan kunnolla, muttä lähinnä siksi, että meidän 18 hengen keittiössä oli yksi jääkaappi… täten kauppareissuja piti tehdä suunnilleen joka toinen päivä, ja kun olin koulussa neljään tai viiteen asti, niin siitä tuli kyllä aikamoinen rumba!

  Nyt olen kotiinpaluun jälkeen syvästi kiitollinen naapurin Salesta joka on auki kymppiin joka päivä. Myös sunnuntaisin. Bliss.

  1. Oon sellanen jääkaapin himojärjestelijä että tollanen tilanne ois pelkkää horroria!

   Onneks ruokakaupat on auki kasiin. Ja hei, Carrefour perjantaisin peräti yhdeksään! 😀 

   1. Se oli kyllä aika karua. Onneks aika monella oli huoneessa sellainen minijääkaappi, mutta itsellä toki ei. Mulla oli jääkaapissa puoli hyllyä ja pakastimessa kolmasosa laatikkoa. Sillä ei ihan hirveästi juhlittu! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *