Olutkulttuuri ja pari muuta hyvää

Ensimmäiset kaksi kuukautta takana! Vaikka paikallinen byrokratia koettelee ihmistä, ihmiset ovat mukavia ja meno muutenkin rento. Tässä muutama hyvälle mielelle saanut huomio:
 

Hollantilaisille naureskelu ja piikittely. Tässä on jotain kotoista ja samaa kuin Suomi-Ruotsi-läpässä. Kun mainitset hammashoitajalle tai nettiasentajalle, että muutettiin Belgiaan muun muassa siksi, että täällä on kuulemma kivempaa asua kuin Hollannissa, he toteavat: in that you are absolutely right.

(Ruotsista tuli mieleen: kun juttelemme keskenämme suomeksi, ihmiset usein kysyvät, mitä kieltä puhumme. Tosi moni on todennut: oh, Finland… never been there. But I’ve been in Sweden! No niinpä tietysti.)
 

Jätteiden lajittelu tuntui alkuun kummalliselta, mutta kaikkeen oppii ja nyt homma tuntuu ihan loogiselta. Jätehuollosta maksetaan ostamalla kaupungin roskapusseja, joita saa kaupoista tiskin takaa. Lajittelu kannattaa, sillä sekäjätepussit ovat kalliimpia kuin muovi-, metalli- ja juomapakkauksille tarkoitetut siniset säkit. Roskat viedään kerran viikossa kadunvarteen, ja pahvi ja paperi kerätään pois ilmaiseksi.

Ainoa huolenaiheeni on, että miltä se viikon ensimmäinen biojätepussi haisee tuolla parvekkeella kesähelteillä. Tarvitsemme vissiin jonkin megatiiviin astian. Tai parvekekompostin.

Omakotitaloissa homma hoituu ostamalla jäteastioihin tarroja. Jos kuski huomaa, että roskat on väärin lajiteltu, voit saada vastineeksi punaisen hylkäystarran ja roina jää kadunvarteen. Oijoi, jos naapuri näkee…
 

Olut ja Belgia, erottamattomat. Olutfiilistelijälle sijainti par excellence! Perheeni keliaakikko sanoi aikoinaan gluteenittoman elämän aloittaessaan, että tulee kaipaamaan ainoastaan ruisleipää ja hyviä, belgialaisia oluita, enkä yhtään ihmettele. Toivon vain välttäväni saman kohtalon.

Kyllä täälläkin saa keikalla käydessään seissyttä pilsiä kertakäyttömukissa, mutta sehän kuuluu vähän niin kuin asiaan. Lempparipubissa noin viisiprosenttinen keppana löytyy muuten samalta low alcohol-listalta Brewdogin Nanny Staten kanssa. 

Täällä ei tarvitse hifistellä, kun hyvä olut on perusasia. Hifistelyynkin on tietysti huikeat mahdollisuudet, mutta oma makuaisti edellä mennään.

Lupulus belgian beer
Arvio Lupuluksesta: hyvää.

Kommentit (2)
  1. Haha, mä asun Hollannissa ja täällä perusjuttuihin kuuluu Belgialaisista vitsailu, mm. tienviitat on kuulemma Belgiassa aivan syvältä 😀 Toinen ainakin 20 kertaa kuultu juttu, on se kuinka Belgialaiset kehuu, että heillä on maailman parhaiten valaistut moottoritiet, mikä tietenkin johtuu siitä että tiet on niin huonossa kunnossa ja täynnä kuoppia. Rakkaat naapurit, vai miten se meni. Belgialaisten oluiden paremmuuden taitaa kyllä kaikki myontää, mutta onneksi niitä loytyy laaja valikoima täältä naapuristakin 🙂

    1. Mahtavaa, että kuittailu ja naapurirakkaus on molemminpuolista! Nyt ei belgialaisilla ole kyllä mitään kehumista teiden valaistuksessa, sillä monet tiet ovat pimeinä, kuulemma sähkön säännöstelyn takia. Pitkä pätkä moottoritietä Brysselin lentokentältä Antwerpeniin päin oli ihan pimeänä, kun tänne saavuin. Ja toissakesäisen autoreissun perusteella allekirjoitan kommentit teiden kunnosta, aivan kuopilla ovat 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *