”Sadonkorjuuaika”

Mulla oli keväällä mielikuvissa semmoinen yrttien ja kukkien täyttämä parveke, oikea pikku kesäparatiisi. Käytiin puutarhakaupoilla, hommattiin laatikoita ja taimia, istutin ja nysväsin sormet ja välillä varpaatkin mullassa.

No ei tullut paratiisia ei, tuli vain pettymyksiä toisensa perään.

Lopulta kaiken vei kirva-aalto jos toinenkin. Ensin normikirvat söi kaiken herkemmän, sitten kilpikirvat tuhosivat loputkin. Rosmariini on sinnitellyt tänne asti ja muutoin pikku-Edenin tilanne oli elokuussa tämä:

 

sadonkorjuu.jpg

 

Kesäunelmani lähti neljässä biojätesäkissä roskapäivänä kadun varteen.

Ei se mitään. Ensi kevääseen mennessä pettymys on varmaan unohtunut ja voin taas yrittää uudestaan asianmukaisten kirvantorjuntamömmöjen kanssa.

Siihen asti keskityn hoivaamaan muutamia viherkasvejani, jotka jäivät kesän aikana vähemmälle huomiolle. Anteeksi vehkat ja kultaköynnökset, nyt on taas teidän aikanne.

Kommentit (2)
  1. I feel for you. Ei täälläkään sato oikein onnistunut tänä kesänä verrattuna aikaisempaan. Iso osa kylvöksistäni ei edes itänyt. Sain noin viisitoista porkkanaa, kymmenen punajuurta ja yhdeksän palsternakkaa. Rutto vei puolet perunoista. Kukat kyllä kukkivat kuten aina, mutta nehän ovat vuosien saatossa kasvupaikoillaan menestyviksi todetut. T. Äiti

    1. Noni, tää oli vaan tosi epäonninen vuosi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *