Pizzalauantai – kukkakaalia kiitos!

Pikainen postaus lauantai-illalle, viikonloppu kun menee melko tiiviisti töiden ja treenien merkeissä. Toivottavasti olette käyneet lukemassa eilisen postauksen, jossa Isa Mursu kertoili painonnostoharrastuksestaan. Jos et ole, kurkkaa teksti täältä

En ole suuri pitsan ystävä, koska huono olo ja sitä rataa. Joskus kuitenkin tekee mieli pitsaa, ilman sitä huonoa oloa. Ratkaisu ongelmaan – kukkakaalipitsa! Olen syöttänyt myös autuaan tietämättömille vieraille, jotka ovat kehuneet pitsaa oikein hyväksi ja kyselleet jälkeenpäin pohjan reseptiä – testattu myös kukkakaalia inhoavalla mieshenkilöllä! Ja toimii. Jos et ole ennen kokeillut, niin tässäpä tulee reseptiä. Helppoa ja hyvää! (pahoitteluni rumista kuvista)

IMG_20151011_202621.jpg

 

KUKKAKAALIPITSA

1 keskikokoinen kukkakaali

1 kananmuna

1 mozzarellajuustopallo

1 rkl kookosjauhoa

1 tl psylliumkuitujauhetta

laadukasta suolaa, halutessasi muita mausteita (itse käytin Herbamarea)

Tässä on sitten monta tapaa. Voit joko a) keittää kukkakaalin ja heittää sen sitten tehosekoittimeen b) heittää kukkakaalin tehosekoittimeen ja hienontaa pieneksi muruksi, jonka jälkeen keittää tätä murumössöä viitisen minuuttia c) heittää kukkakaalin tehosekoittimeen, hienontaa pieneksi muruksi ja jättää keittämisen kokonaan väliin. Olen kokeillut kaikki versioita, kaikki on toimineet. Ensimmäisellä tavalla pohjasta tulee melko pehmeä, näin tein viimeksi. Jos laiskottaa tarpeeksi niin en jaksa keittää, vaikka kaikissa muissa ohjeissa kyllä kehoitetaan keittämään. Jos ei jaksa, niin ei tartte! Kun kukkakaali tavalla tai toiselle on hienoa mössöä, lisää joukkoon loput aineet ja sekoita hyvin. Mozzarellapallon olen vaan musertanut käsin taikinan joukkoon mahdollisimman pieneksi silpuksi. Levitä ”taikina” pellille ja laita uuniin noin 20-30 minuutiksi. Kun se alkaa näyttää vähän kullanruskealle, niin voit lisätä täytteet oman maun mukaan ja laittaa takaisin uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa päälle. Jos käytät juustoa. Itse käytän. Täytteeksi tähän pitsaan meni tomaattipyreen lisäksi luomunaudanjauhelihaa, vähän salamia ja laktoositonta juustoa. 

IMG_20151011_202713.jpg

 

Herkullista lauantaita kaikille 🙂

Kommentit (2)
  1. Oh, mielenkiintoinen resepti, tätä on pakko kokeilla 🙂

    1. Joo, tämä on kyllä hyvää ja voi mussuttaa hyvällä omatunnolla 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *