Ladataan...

Nyt ärsyttää ja kiukuttaa. Tekee iha mieli köllähtää toho lattialle mahalleen ja potkia ilmaa ja kiljua. Sellane lapsellisen ärsyttävä olo.

Homman nimihän on siis se, että täytän parin viikon päästä 25 vuotta. Kyllä. 25. Tän kirjotuksen ku lukee, ni vois luulla ihan jotai muuta. Anyway, asiaan. En oo niinkään kovin synttäri-ihminen enkä yleensä varmaa sekois jos jää joku vuosi juhlimatta, mut koska kyseessä on nyt 25 eli puolet viidestäkympistä ja ihan hitto muuten vaan 25 ni olishan ne juhlat ollu kiva järjestää, MUTTA...

...eka inhottava asia joka tähä kyseiseen synttäripäivään liittyy, on se, etten pääse juhlimaan miun synttäreitä perheen kanssa, puhumattakaan miun parhaista ystävistä. Naturally, kaikki on Suomessa. Kiukku-kakkonen tulee siitä syystä, että herra A suuntaa miun synttäriviikonlopuks Saksaan keikalle, joten ihanasti hänkään ei oo kotona ja saan nauttia omasta yksinäisyydestäni koko synttäriviikonlopun. Kolmas ja RAIVOSTUTTAVIN hommahan on se, että perkeleen taloyhtiö päätti ottaa kylppärin vesiputkien vaihdon samaiselle viikolle millon mie ajattelin juhlani täällä järjestää (viikko virallisen synttäripäivän jälkeen), joten meijän vessa ei siis oo normaalissa käytössä ollenkaan KOKO VIIKKONA. Eli rakas Henna, et ole ansainnut juhlia tänä vuonna, rakkain terveisin Elämä. Miun hartain synttärilahjatoive siis tänä vuonna on pitkät Facetime puhelut ja Skypet ja WhatsAppi puhelut ja kaikki mahollinen millä pääsen ees vähänkään lähelle miun ihanaisia Suomi-rakkaita. Ja sit ostan ison jättikakun jonka voin mussuttaa ihan omassa rauhassa ilman et kukaa on sörkkimässä vieressä ja haluumassa palastakaan. 

Olipahan tunteenpurkaus. Mie otan nyt muutan syvän hengityksen, nukun yön yli ja tuun huomenna nauramaa tälle kirjotukselle. Hyvät yöt!

//Henna

P.S. Miun äiti ja isi ihanaiset tulee perjantaina tänne, ja sen takia mie en malttais nukkuu ollenkaa...IHANA viikonloppu tulossa! Ja muutekii kaikki on kyllä iha jees täällä vaikka vihaan putkiremontteja. Yritän kirjottaa jotai fiksumpaa asiaa lähipäivinä, toivottavasti.

Ladataan...

Ladataan...

Heipsan!

Oon ollu sen verran väsyny tässä lähiaikoina, ettei tää "blogin" väsääminen oo ollu ihan prioriteettilistan ensimmäisenä...Oon ollu paljon töissä, tehny ylitöitä ja menny vapaapäivinä auttamaan. Aamusin on alkanu olla ihan normaalia olla kahvikuppi kädessä viimeistään kello 5:30.  Ei oo varmaan mikää big deal, mut miulle on ollu vähä raffimpi projekti opetella uusiin rytmeihi. Kova uurastus ja asenne on kuitenkii palkittu ja sain uuden position, joka alkaa virallisesti lokakuun alusta. Miun myyjätitteli vaihtuu vaateosaston vastaavan titteliin. Eli esimiestehtäviä ja paljon vastuuta luvassa. Vihdoin! Mie varmaan kirjottelen tästä sitten lisää kun saan virallisesti sopparin käteen ja allekirjotettua ja alotan kyseisen työn. Sitä ennen keskityn hoitamaan työni myyjänä mahollisimman hyvin ja opettelen edellisen vaateosaston vastaavan avustuksella miun uusia työtehtäviä. Vastuu kasvaa jonkun verran eikä varmasti tuu olemaan helppo syksy, mut se siinä on nimenomaan parasta, että pääsen haastamaan itteäni ja kehittämään taitojani. Super syksy tulossa!!

(Tää asu oli miulla A:n yatävän häissä ja oli muuten eka kerta ku puin juhliin housupuvun. Pöksyt on miljoona vuotta vanhat ja paita ihanan Tuovin kaapista kierrätetty miulle)

Rokkari täytti 31

A:lla oli synttärit viime viikolla ja annoin hänelle lahjaks pari super coolia Niken (hmm...yllättikö??) t-paitaa ja rennot shortsit. Hänellä oli varsinaisena toiveena ollu jo pitemmän aikaa uus hiustenleikkauskone, joten kipasimpa lähimmästä Gigantista sellasenkin. Miun varsinainen lahja hänelle (tai meille, haha!) kuitenkii oli neljän päivän miniloma Barcelonaan marraskuussa. Meillä molemmilla on kalenterit sen verran täynnä, että eka neljän päivän vapaaputki yhtäaikaa sattu vasta marraskuun lopulle, mut todettiin yhessä että nyt meillä on ainakin aikaa kattoo rauhassa kaikki paikat ja ravintolat joissa halutaan päästä käymään! Sunnuntai-iltana yllätin A:n vielä yhellä pikku jutulla: oltiin sovittu menevämme syömään yhessä, mut olinkii kutsunu hänen kaikki lähimmät ystävät myös. Eli A ei tienny yhtään, että luvassa oli rento ilta kaikkien hänen parhaiden ystävien kanssa. A oli tosi ylättyny ja super ilonen. Olin siis onnistunu yllätyksessä! Eka kerta elämässäni kun nään näin paljon "vaivaa" kenenkään lahjojen tai yllättämisen eteen, mut teen sen mielelläni ku kyseessä on noin rakas tyyppi <3 Hän ansaitsee ihan jokaisen yllätyksen ja onnen hetken!

(Kyllä, me rakastetaan toisiemme lisäks mustaa ja kyllä, meillä on muun väriset ku mustat kengät!)

Häät 

Oltiin myös viime viikonloppuna A:n ystävän häissä ja oon edelleenkii ihan fiiliksissä siitä meiningistä!! On niin ihanaa nähä miten kaks ihmistä rakastaa ja on onnellisia! Morsian oli super kaunis ihanan luonnollisessa lookissa ja tosi persoonallisessa ja simppelissä valkosessa hääpuvussa. Sulhanen oli mustassa puvussa, jonka viimeisteli hänen loputtoman onnellinen hymy. Niin kaunis pari. Hääjuhla ei kuulemma ollu kovinkaan perinteinen tanskalainen hääjuhla. Pariskunta oli vihitty aiemmin päivällä maistraatin tyylisessä paikassa ja juhlat oli vasta myöhemmin illalla. Juhla järjestettiin Vega -nimisessä paikassa, joka on siis varsinaisesti täynnä konserttisaleja erilaisia musiikkitapahtumia  ym. varten. A on soittanu useemman keikan Vegassa, mut oli kiva päästä näkemään tää paikka vähän eri näkökulmasta. Vieraille oli järjestetty opastus ympäri Vegaa ja meille kerrottiin paikan historiasta (joka muuten oli tosi mielenkiintonen!). Juhlissa ei ollu varsinaista ruokatarjoilua, mut miljoonaa erilaista kakkua ja yöpalaa oli tarjolla. Ja ilmainen baari auki koko illan. Vaarallista, haha! Ehottomasti paras merkki siitä, että juhlat oli onnistuneet, on se että en ottanu kuvia lähes ollenkaan. Pari kuvaa ihan alussa, mut muuten puhelin pysy visusti laukussa koko juhlien ajan.

(Miun ihanat Korsin kengät pääs häissä toista kertaa ikinä käyttöön ja ihana Maria loihti taas sellaset lakat MIUN OMIIN KYNSIIN että en kestä!)

Täällä siis elellään ihan tavallista arkea tän kaiken juhlan keskellä...ja ootellaan ystäviä kylään. Muutama ihana naine on ilmeisesti reissaamassa tänne suunnille pian ja äiti ja isi uhkaili soitella myös ovikelloa joku päivä...IHANAA! Teitä on niiiiiiin odotettu <3

Suukkoja rakkaille!! xx

//Henna

Ladataan...

Ladataan...

Terpsan ja ihanan aurinkoiset terveiset Köpiksestä!!

Koska miun Instagram direct suorastaan räjähti eilisten Insta-story kuvapostausten jälkeen, annan nyt teijän kysymyksiin vastauksia ja vinkki-vitosia.

Kyse on siis kenkien huoltamisesta ja puhdistuksesta. Postasin kuvia A:n festareilla käyttämistä tennareista, jotka näytti lähinnä roskalavalta noukitulta ydinjätteeltä ennen pesua. Pesun jälkeen tennarit kuitenkii säihky kun uudet ja monet (en oo varmaan koskaan saanu noin montaa IG direct viestiä) kyseli, että millä mie meijän kengät aina puhdistan ja miten saan ne näyttämään ihan uusilta.

Ihan tässä alkuun haluun kertoa, että tää blogiteksti on kokonaan miun omaa käsialaa. En käytä tähän mitään lähteitä, vaikka internetin ihmeellinen maailma on varmasti pullollaan erilaisia kenkien puhistusvinkkejä. Kaikki tässä tekstissä kerrotut asiat ja vinkit on miun omia mielipiteitä ja perustuu miun omiin kokemuksiin ja itse opittuihin/opeteltuihin tapoihin ja tottumuksiin. Jos siis käytät näistä miun vinkeistä joitain, ni kerro ihmeessä miten onnistu, mut muista ottaa ensin selvää omien kenkiesi puhistuksesta ennen kun alat pesemään niitä.

Me ei siis A:n kanssa kumpikaan olla mitään ihan kreisejä kenkäfriikkejä, mut omistetaan molemmat useempi pari sellasia kenkiä, joita käytetään tosi aktiivisesti. Osa on käytössä päivittäin, osa seisoo kenkähyllyssä viikkoja käyttämättöminä. Osa kulkee mukana vaan treenatessa ja osa pääsee jalkaan vaan juhlapyhinä ;) Miulle puhtaat kengät on kuitenkii tosi tärkee juttu, koska pienikin likatahra saa kengät näyttämään likasilta ja epäsiisteiltä. Puhtaat kengät on tosi helppo tapa saaha koko ulkonäkökokonaisuus näyttämään siistiltä ja asialliselta. Satun vaan olemaa jotenkii tosi tarkka siitä, että kenkien pitää olla puhtaat. Eipä siinä kai sen kummempaa.

Meillä siis kaikkein käytetyimmät kengät puhistetaan melkeimpä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Riippuen toki siitä, miten kengät ottaa likaa itteensä ja millasella säällä, miten paljon ja missä paikoissa kenkiä on käytetty. Yritän kuitenkii välttää rajumpaa perusteellista pesua viimeseen saakka ja puhdistelen mielummin kengistä liat kevyesti pyyhkimällä heti käytön jälkeen.

Miks pesen kenkiä niin usein?

Oon sitä mieltä, että kenkien käyttöikä pitenee, mitä puhtaampina niitä pidetään. Tarkottaa toki sitä, ettei pesuun käytetä joka kerralla vettä litratolkulla ja puhistusainetta koko purkillista, vaan kevyesti pyyhkien useemmin. Kengät myös ottaa likaa itteensä tosi helposti (ihan luonnollista kun kengät koskettaa maata jokaisella askeleella...), joten tykkään pitää kengät siistinä koko ajan. Puhistan kengät mielummin sillon, kun niissä on pieniä helposti irtoavia tahroja, kun sillon kun ne on aivan yltäpäältä mudassa, katupölyssä ja muussa liejusssa, jollon pesemiseen saa varata aikaa huomattavasti enemmän ja likaa joutuu kikkailemaan hankaamalla pois.

Näillä ydinjätetennareilla on tallattu Roskilden festarialueella hiekkamyrskyissä ja loputtomassa roskaviidakossa...

Pesuvaiheessa vielä jännitti näinköhän näitä kenkiä enää käytetään...

...mut oikein hyvät tuli!!

Miks en laita kenkiä pesukoneeseen?
  • Useimmat kengät voi helposti heittää pesukoneeseen matalalle lämpötilalle (Esim. käsinpesuohjelma, 30 tai 40 astetta). Vielä kun heittää kengät vaikka tyynynliinan, pesupussin tai pyyhkeen sisässä koneeseen, niin se suojaa pahimmilta pyörityksiltä ja naarmuuntumiselta. Pesuaineen tulee olla mahollisimman neutraali, jotta kenkien väri säilyy. Linkousta ei missään nimessä kannata käyttää, ellei halua kenkiin epämääräsiä epämuodostumia tai venymiä.
  • Kenkien peseminen käsineen säästää kengän kestävyyttä (jokainen pesukone kerta kuluttaa, heikentää ja hajottaa kenkien liimoja ja saumoja) ja pystyt kohdistamaan pesun vaan likasimpiin kohtiin.
  • Useimpien kenkien takuut ei säily, jos kenkiä on pesty pesukoneessa, eikä valmistajat useesti takaa konepesun kestävyyttä kengille.
  • Koneessa pestäessä pitää myös olla tarkkaan tietonen siitä, mitä materiaaleja kengissä on, jotta tietää kestääkö kyseiset materiaalit vettä, pesuaineita tai koneen pyöritystä. Muista tarkistaa myös pohjallisen materiaali ja irrottaa nauhat ennen konepesua!!
millä ja miten puhdistan kengät käsin?
  • Ensin irrotan nauhat ja pesen ne erikseen (tätä ei meillä tehä, ellei kengät oo tosi likaset)
  • Pyyhin kengät ensin kostealla (ei läpimäräksi, vaan pyyhin enimmät liat pois)
  • Levitän kenkien puhdistukseen tarkotettua vaahtoa kengille
  • Harjaan kenkien puhdistukseen tarkotetulla harjalla kengät, myös pohjat
  • Pyyhin lopuksi kuivalla, puhtaalla liinalla kengät kauttaaltaan
  • Tarvittaessa kuivaan ja tuuleta kengät raikkaassa ulkoilmassa

Jos kengissä on valkonen pohja, mistä lika ei lähde harjaamalla, suosittelen kokeilemaan hammastahnaa. Kyllä, luit oikein. Hammastahnalla saa aika näppärästi tummat jäljet kenkien valkosista pohjista pois. 

Miulla on tällänen vaahto ja pehmeä kenkien puhistukseen tarkotettu harja käytössä kenkien puhistukseen

Miun käsityksen mukaan näitä kenkienpesuaineita ja -välineitä löytyy Suomesta ihan perus kenkäkaupoista ja joistain isommista marketeista.

Jos et omista kenkien pesuun tarkotettua ainetta, voisin kuvitella että hajustamaton ja väriaineeton mieto saippua ajaa saman asian ihan näppärästi. Ite oon myös käyttäny pehmeetä hammasharjaa pienimpien tahrojen puhistukseen :)

HUOM:

Kenkiä ei saa missään nimessä liotella ja lillutella vedessä pitkään, koska liimaukset ei kestä pitkään vetisiä oltavia. Tästä syystä mie en ikinä lotraa vettä muuten kun sen pakollisen vähän verran, jotta saan isoimmat ja enimmät liat puhistettua ennen varsinaista harjausta.

Kenkiä ei kannata missään nimessä kuivattaa saunassa tai muussa kuumassa paikassa. Kuumuus kutistaa useimpien kenkien materiaaleja. Raikkaassa ilmassa kuivattaminen tuulettaa kengät paremmin myös sisältä ja poistaa mahollista tunkkasta hajua aika mukavasti. Kenikien kannattaa antaa kuivua kaikessa rauhassa.

Kenkiin voi materiaaleista riippuen vielä laittaa lopuks erilaisia pintakäsittely- ja suoja-aineita. Meijän kaikki kengät on kuitenkii sellasia materiaaleja, ettei kyseisiä aineita oo vielä tarvittu, joten tähän kohtaan en pysty vinkkejä antamaa. Jossain vaiheessa käytin joihikkii nahkakenkiin ihan kenkäkaupasta ostettua sprayta, joka ajo asiansa ihan hienosti. Useesti suoja-aineet suojaa aika hyvin esimerkiks nahkakenkiä naarmuuntumasta ja likaantumasta.

Tässäpä miun vinkit olkaapas vaan hyvät ja ei muuta ku kengien pesuun!!

//Henna

Ladataan...

Pages