Ladataan...

 

 

Ihanan lämmin ja pitkä kesä on nyt takanapäin ja mie nautin ihan hurjasti tästä syksyn saapumisesta. Värikkäät lehdet tippuu puista tuulen mukana, kotona on villasukat jo ahkerassa käytössä, kynttilät lämmittää olkkaria ja kaapin pohjalta on napattu villapaidat esille. Ihanaa! Mie oon tykästyny syksyyn nyt jotenkii vielä aiempaa enemmän. Täällä keskustassa katujen varrella puut on värikkäitä oranssien lehtien koristelemana, mut ei täällä nää sitä luonnon kauneutta ollenkaa niin hyvin ku Suomen erikoislaatusessa ruskassa. Nyt jos koskaan sitä maailman kauneinta luontoa on tosi kova ikävä. Tää Köpiksen syksykää ei kyllä jotenkii yhtää ärsytä nyt kun täällä on ollu vasta ehkä yks oikeesti sateinen päivä ja muuten on pyöriny kelit reippaasti +15 yläpuolellaki jopa (tänää +18 ja aurinko paistaa kirkkaan siniseltä taivaalta)! Ihanan aurinkoista, raikasta ja valosaa!

 

Sunnuntai-aamuna istuttiin aamupalapöydässä ihan pitemmän kaavan mukaan ku olin tehny meille oikei herkkuaamiaisen! Leivoin lauantai-iltana vanilja-sitruuna juustokakun (joka on aina parasta vasta seuraavana päivä jääkaapin viileenä ja raikkaana kirpeittem vadelmien kanssa), aamulla leivoin sänpylöitä (joitten ohjeen voisin itseasiassa vaikka jakaa tänne jos kiinnostaa?) ja katoin pöytään kaikenlaisia herkkuja. Halusin yllättää A:n, koska hän oli viettäny muutaman päivän kiertueella ja oli reissusta jo aika väsyny. Tunti vierähti miulla keittiössä ihan kevyesti heti aamusta, mut oli kiva puuhastella ku tiesin että A saa nukkua pitkään kaipamiaan kunnon yöunia omassa sängyssä. A oli super onnellinen herätessään ku näki minkälainen jätti-aamiainen häntä ootti. Miekii sain pienen lahjan häneltä: A:n ystävän äidin käsin tekemän kullan värisen rannekorun. Annetaan toisillemme tosi vähän mitään tavaralahojoja, oikeestan vaan jos on joku merkkipäivä tai vastaava, mut nyt oli kyllä ihanan persoonallinen ja kaunis yllätys! Hän oli oikei ite valinnu. Ihana!

Iltapäivällä (eli aamupalan jälkeen kolmen aikaan) lähettiin Louisanan modernin taiteen museoon pyörimään. Täältä meiltä kotoa sinne ajaa kolmisen varttia. Siellä onneks päästiin vähän luonnonkii keskelle! Museon isolta takapihlta on ihanan upee näköala merelle ja merta pitkin Ruotsiin asti.

Tossa museon pihalla on ihana kahvila merinäköalalla, mut oli vähä liian vilunen ilma juua iltapäiväkahveja ulkona, joten skipattiin kahvittelut ja kierreltiin museota lähinnä sisällä.

Museon päänäyttely kertoo Kuusta ja kaikkee jännää ja mielenkiintosta kuumatkailun historiasta ja tulevaisuudesta. Vaikka en mikää avaruusintoilija oo ja avaruushommat on sattuneesta syystä menny aina vähän yli hilseen (miun äo ei ehkä kuitenkaa riitä, tai sit vaan oon turhan leviton sielu ajattelemaan avaruuden loputtomuutta) ni silti näyttely oli tosi mielenkiintone ja visuaalisesti upeesti toteutettu. Louisianan sokkeloisessa museossa vierähti kevyesti pari tuntia!

 

 

 

 

 

 

Oli pakko ottaa tästä kuva, ku jotenkii tulee vahvasti oma persoonallisuus tästä mieleen ;) ^^

Tän ylläolevan taulun olisin halunnu meijän makuuhuoneeseen ja niitä olis voinu tuolta museosta ostaa sellasina posteri versioina, mut niissä oli alareunassa museon logot ja näyttelyn päivämäärät ym turhaa, ni jäi se taulu haaveeks. Ihan ei myöskään vielä olla nii taidefriikkejä, että olis ostettu mitää kallista originaali versioo, joten makuuhuoneen sisustusinspistä haetaan edelleen...

Tänään miulle saapuu miun ihanat naiset tänne melkein koko viikoks kylää ja tiiän et meillä tulee ihan huippu viikko!! Miul on ollu tooooosi kova ikävä just näitä kahta ystävää ja nyt mie saan ne tänne molemmat ja vielä noin moneks päiväks! 

 

Raikasta viikkoa kaikille!! Pus.

//Henna

Ladataan...

Ladataan...

HULLUA!!!

Siis niin hullua miten nopeesti tää puol vuotta on menny. Tuun varmaan ikuisesti muistamaan sen fiiliksen mikä mahan pohjassa kouras kun laskeuduin 11.4.2018 Kastrupin lentokentälle kolmen ison ja parin vähän pienemmän laukun kanssa. Siinä se oli, koko miun elämä laukkuihin ängettynä. Mukana vaan kaikki tarpeellinen eli käytännössä vaattet (ainakin osa niistä), läppäri ja jotain hygieniashittiä. Laitoin koneen laskeuduttua Instagramiin boomerangin "HONEY I'M HOME!". Siitä se alko. Uus sivu elämässä, uus seikkailu ja ihan uudenlainen matka itteeni. Hulluinta ehkä on ollu se, miten hyvin täällä kaikki on loppujen lopuks menny. En kerenny jännittää tai pelätä tai suunnitella yhtään mitään sen tarkemmin. Tulin vaan. 

Vaikka alkuun koti-ikävä oli välillä TOSI kova ja mietin aika paljonkin miun ystäviä ja pelkäsin että missaan jotain tosi tärkeetä, oon oppinu sen, että vaikka meillä on elämät vähän erillään toisistaan, on turha miettiä sitä liikaa. Oikeestaan isoin koti-ikävä helpotti jo sillon kun sain töitä. Päiviin tuli vähän lisää sisältöä ja vähemmän aikaa miettiä höpsöjä. Ja ainahan pääsee kylään ja yhteyttä voi pitää puhelimella koska tahansa. Miulla onkin tulossa oikein ystävien ja reissujen täyteinen loppuvuosi, kun ekaks miun kaks parasta ja ihaninta ystävää tulee tänne VIIKOKS ens viikolla, marraskuun puolessa välissä saapuu taas kolme ihanaa hattivattia yökylään, sit onkin meijän Barcelonan reissu, joulukuun ekana viikonloppuna taas tulee Suomityttöjä Köpikseen ja sit onkin pian Joulu ja reissu kotiin! Ei tässä kauheesti ees ehi ikävöidä ;)

Mut tosiaan just nyt oon super onnellinen, että asun täällä ja oon tosi tyytyväinen, että päätin muuttaa tänne. Hulluin päätös miun elämässä, enkä usko (tai ehkä edes toivo) että joudun samanlaisen päätöksen eteen enää ikinä. Moni on myös kyselly, et miten meillä A:n kanssa sujuu yhteiselo ja onks tää ollu sellasta mitä odotin, ni kyllä ja kyllä. Kaikki sujuu tosi mallikkaasti ja jos joku uskoo kohtaloon, ni ehkä se kohtalo kyläili Nooran ja Benin häissä reilu vuosi sitte ja saattoi miut ja tanskalaisen rokkarin yhteen. Vaikka ite sanonkin ni paras rakkaustarina IKINÄ. Anders kohtelee miuta tosi hyvin ja pitää huolen ja on poikaystävänä maailman paras! Hän on myös opettanu miulle monen monta uutta juttua ja niinku joskus aiemmin johonki kirjotin, ni nyt tiiän mitä terve ja hyvä parisuhde tarkottaa. Kiitos siitä kuuluu A:lle!

Vähän suunnittelin tekeväni sellasen kuvapostauksen tästä puolen vuoden ajalta, koska kuvia on tullu otettua jos jonkinlaisissa tapahtumissa ja hassuteltua menemään ympäri kyliä. Täytyy vaa ite käydä ekaks vähä sitä materiaalia läpi ja kattoo mitä kaikkee uskaltaa julkasta :D Mut palaan siihen toivottavasti tässä ihan lähipäivinä ;)

-----------------------

This is totally crazy how fast these 6 months have gone. 6 MONTHS! I'll always remember that feeling in my tummy which came when I landed to Kastrup airport the 11th of April 2018. I had only 5 bags with me filled with everything I needed. Some of my clothes, computer and some make up things. That's it. And then it started. Totally new life, new adventure, new human in my life and absolutely new kind of way to get to know my self better. The most crazy thing is how easy everything has been. I didn't have time to plan or scare anything, I just moved here. And it was perfect.

Even though for the first I missed home and family A LOT, I've learned that I shouldn't think about it too much. Actually the worst home sickness got a lot better when I got my job and something to do. I didn't have time to miss anything or think any weird stuff...I realised that we can always visit and call or write. Actually I have pretty nice end of the year coming, because two of my best girl friends are comin here to visit for A WHOLE WEEK and then in the middle of November I get three of my craziest friends here to visit for a weekend, then we go to Barcelona with A and the first weekend of December I get Finnish girls here again and soon comes Christmas and trip home to Finland! So actually I don't have that much time to miss anyone. I'm really looking forward all those lovely people!!

But right now I'm extremely happy that I live here and I'm super happy that I decided to move here. The most crazy decision in my life and I don't believe (I don't even want to) I need to do this kind of decisions anymore in my life. Many have been asking how is it going and is everything like I expected with A. Yes and yes. Everything is going perfectly and A is the best boyfriend ever. He's been teaching me what it is to have healthy and happy relationship and lot of other good things! Thank you A to be the best boyfriend in the whole world!!

I planned to do a picture post with all kinds of pictures from this 6 months in here. I just need to check those pictures first before sharing them with whole world ;) So I'll be back with that soon, hopefully in few days.

Rakkautta ja seikkailuja! Love and adventures!

//Henna

Ladataan...

Ladataan...

Heippatirallaa maailma!

Tuli tossa pari kuukautta sitte yks lämmin kesäpäivä herra rokkarin kanssa puheeks se loputtoman helteen ahistavuus ja miten ihmiskunta tuhoaa tätä meijän yhteistä maapalloa joka päivä lisää ja lisää. Ollaan käytetty luonnonvaramme loppuun joka vuosi vaan aiemmin ja aiemmin ja on aika pelottava ajatus, että koko ajan isommalla todennäkösyydellä meijän lapset ja lapsenlapset tulee kokemaan aika kreisejä juttuja, jos ei ihmiset ala just nyt tehä parempia valintoja ja funtsia vähän et miten me tätä maapalloa kunnioitetaan ja kohdellaan. Kaikenlaiset luonnon muutokset ja katastrofit alkaa olla liian arkipäiväsiä juttuja. Niistä ei enää tehä sellasia isoja uutisia niinku joitain vuosia takaperin...

En oo ikinä ollu mitenkään kovin ekologinen tyyppi enkä oo jaksanu ajatella omaa kulutustani. Oon menny sellasella juntilla "ei miun valinnoilla kuitenkaan mitään väliä oo" -asenteella, joka on ihan super tyhmää. En myöskään jotenkii koskaan oo ollu kiinnostunu ekologisuudesta, koska mukamas muut jutut on ollu niin paljo tärkeempiä. Nyt ku asiasta puhutaan jo tosi vakavalla äänensävyllä, on itekkii alkanu hiffaamaa et ei tätä elämää tällei kyllä voi jatkaa...Niimpä oon koittanu miettiä vähä ekologisempia vaihtoehtoja omassa elämässäni ja arjessani. Tässä muutama juttu, missä ollaan jo skarpattu ja mitä muutoksia aiotaan tehä, jotta meijän talouden valinnat olis ympäristölle ystävällisempiä:

  • Roskien lajittelu. Miun kuuleman mukaan Tanskan roskien lajittelusysteemi on ollu vähän huonossa jamassa aiemmin ja esimerkiks meijän taloyhtiöön tuli biojäteroskis vasta ihan lähivuosina. Siispä meillä jätteiden lajittelu on ollu aika heikkoa (ainoostaan bio- ja sekajäte erikseen), mut viimeset pari kuukautta ollaan alettu erotella sekajäte, biojäte, metalli ja lasi kaikki erikseen. Vielä on skarpattavaa ja opeteltavaa, mut miun mielestä ollaan hienosti opittu lajittelemaan ja ollaan onnekkaita että meijän talon omasta jätekatoksesta löytyy niin hyvät mahollisuudet aika tarkallekkii kierrätykselle. Pienillä askelilla parempaan suuntaan!
  • Vesipullot. Me ei osteta vesipulloja oikeestaan koskaan, paitsi hiilihapollista vettä. Tosin siihekkin on tulossa muutos, ku ollaan suunniteltu hiilihapotuskoneen ostamista. Juuaan hiilihapollista vettä nimittäin melkeimpä jokaisella ruualla, joten sitä kuluu. Sodastream on siis ollu ostoslistalla jo jonkun aikaa ja nyt päätin että vuoden loppuun mennessä se löytyy meijän keittiöstä. Muuten perus vettä varten käytetään samoja juomapulloja päivittäin. Meillä molemmilla juomapullot on matkassa koko ajan mihin ikinä mennäänkään, töissä, salilla, yms. Miusta on ihan hurjaa ajatella, että täälläkin monet ihmiset ostaa uuden muovisen vesipullon JOKA PÄIVÄ...ja pahimmassa tapauksessa se heitetään tyhjänä mihin tahansa roskikseen, tai vielä kamalampaa, kadulle...
  • Liha. Myö syyään punasta lihaa aika harvoin, ehkä kerran kahteen viikkoon tai joskus jopa vieläkin harvemmin. Kanaa kuluu vähän turhankin paljon. Punasen lihan kultusta miun on tosi hankala enää enempää vähentää, koska tykkään lihan mausta liikaa lopettaakseni sen syömistä ainakaan kokonaan. Kanan syömisen vähenätmisen tiiän olevan jo huomattavasti helpompaa. Kasviruuat on super hyviä, joten oon pyrkiny lisäämää kasvisjuttuja ja vähentämään lihan käyttöä. A on myös ihan fine sen kanssa, että jokaisella ruualla ei oliskaan lihaa, vaan enemmän kasvisjuttuja. Suomessa punasta lihaa meni kurkusta alas päivittäin, joten tänne muuttaessa oon jo tehny ISON muutoksen tässä asiassa.

Sen sijaan, että menisin tohon viereiseen kauppakeskuksen kemikaalikauppaan ostamaan jonkun "taianomaisen puhdistavan kasvokuorintataika-aineen" ihan törkeesee hintaan ja turhan paljoon muoviin pakattuna, päätin vähä dyykata meijän ruokakaappia ja biojäteastiaa ja tein kasvojenhoitotuotteen ihan ite. Tässä olis siis ohje super helppoon ja rentouttavaan diy-kasvonaamioon:

1 ruokalusikallinen käytettyjä kahvin puruja

1 ruokalusikallinen hunajaa

Sekota ainekset keskenään ja hiero kasvoille. Anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ja huuhtele pois lämpösellä vedellä. Lisää vielä kasvorasvaa viimeistelemään ihanan pehmonen lopputulos.

Tällä herkullisen tuoksusella naamiolla on monta hyvää vaikutusta: kahvin pitäis kiihdyttää verenkiertoa (kofeiini), vähentää turvotusta, poistaa selluliittia ja kiinteyttää ihoa. Hunaja taas rauhottaa ja puhistaa ihoa. Kahvin purujen vähän karkee rakenne myös kuorii aika kivasti, poistaa kuolleita ihosoluja ja tekee ainakin miun kuivalle iholle tosi ihanan pehomsen tunteen: miun kasvojen iho ei oo koskaan aiemmin tuntunu yhtä pehmoselta ja freshiltä kun tän naamion jälkeen. En oo saanu samanlaista vaikutusta mistään kaupasta ostetusta tuotteesta. Suosittelen isosti!

Luin internetin ihmeellisestä maailmasta, että kahvinpuruja vois käyttää myös hiuksiin ennen shampoon levittämistä! Kahvinpurut kuulemma kuoris ihon pinnasta hiuksiin käytetyt tuotteet tosi tehokkaasti ja tekee hiuksista kiiltävät ja pehmoset. Tää menee seuraavalla hiustenpesukerralla kokeiluun ehottomasti. Tästä tulikin mieleen, että oon varmaan jo vuoden verran pessy hiuksia vaan kerran viikossa. En siis välttämättä edes kastele hiuksia kun pari kertaa viikossa. Oon huomannu, että miun hiukset pysyy paremmin puhtaana pidempään ja niistä on tullu huomattavasti parempikuntoset ja kiiltävämmät kun aiemmin. Myös iho miun päässä on paljon hyvinvoivampi eikä ollenkaan kuiva. Käytän siis shampoota ja hoitoainetta kerran viikkoon ja muutoin pelkkä vesipesu riittää oikein hyvin. Oon vähentäny huomattavasti myös kaikenlaisten hiusmömmöjen käyttämistä ja shampoon ja hoitoaineen lisäks miun tukkaan menee vaan öljyä sillon tällön ja hiuslakkaa vaan ihan tosi harvoin. Suosittelen kokeilemaan, mut vinkkinä haluun antaa, että olkaa kärsivällisiä. Ekat viikot tuntu että hiukset on aina likaset ja ällöttävät. Hiuksille ja päänahalle pitää antaa aikaa totutellaa uuteen tapaan ja voin kertoo, että odotus palkitaan!

Mie haluan omille lapsilleni ja lapsenlapsilleni turvallisen ja hyvän maailman elää, joten aion kyllä alkaa miettimään omia valintojani paremmin! Onks siulla sellasia juttuja omassa arjessa, joita voisit tehä vähän ekologisemmin tai ihan vaikka rahansäästösyistä uusiokäyttää juttuja tai kierrättää paremmin? Mie haastan jokaisen tätä tekstiä lukeneen funtsimaan vähän omia arkisia valintoja. Mie otan myös tosi mielelläni vastaan vinkkejä siitä, miten voisin tehä omasta arjestani vieläkin ympäristöystävällisemmän ja fiksumman. Ihanaa viikkoa jokaiselle!!!

//Henna

------------------------------

Hello World!

I've been thinking a bit our everyday life and how we could do more ecological choices. We haven't done anything super huge and effective, but I think that with small steps we will make it!

  • Recycling. Earlier we only put bio waste separately and all other trash to same. But now we also take metal and glass things separately. We have lot to do better with recycling, but I think this is already a good start.
  • Water bottles. We never buy bottle water because we are using the same drinking bottles every day. One thing we should do better is that we buy a lot sparkling water. We drink it almost in every meal so we've actually been planning to buy Sodastream machine so we don't need to buy those plastic bottles anymore. My goal is to have the machine before this year ends!
  • Red meat. While living in Finland I ate meat every day. Here in Denmark I've reduced eating red, cow's meat a lot! We are eating meat maybe once in two weeks or even rarely. For me it's anyway almost impossible to quit eating meat totally, because I just love good steak so much so I have to get that sometimes...But anyway I'm ready to eat less chicken and more veggie food!

I also have a little tip for all who likes to keep their skin soft and nice. You don't need to go anywhere to buy expensive things with crazy lot of plastic around them. This product is easy to make from things in your own kitchen:

1 spoon of used coffee grounds

1 spoon of honey

Mix those two together and massage them to your face. Let it affect for 10-20 minutes and polish off with warm water. Add some facecream and your skin is soft and fresh.

Coffee and honey has lot of good effections for skin. I also read that coffee could be used for hair also. It peels off all the hair products from hair and makes hair super soft. I will definitely try that next time I wash my hair! Actually I want to tell you, that I'm washing my hair with shampoo and conditioner only once a week. I started doing that about one year ago and it's been working really well for me! My hair doesn't get dirty anymore that easily and it looks and feels more healthy and soft than before. I only use these four things for my hair: shampoo and conditioner once a week, oil sometimes and hairspray when needed. But remember if you start washing you hair less and rarely, it takes a bit time your hair to get used to new routines so give it a bit time and don't give up if your hair feels and looks dirty the first weeks, it will change!

Is there anything you could do a bit more ecological way or be more nice to our own World and Nature? If you have some good tips how we could do our everyday life more ecological, I'm happy to hear!

Have a good week friends!

//Henna

Ladataan...

Pages