Metsää ja grillausta

Viime sunnuntaina kävimme grillaamassa poikaystäväni kanssa Vuosaaren Uutelassa. Ilma oli loistava ja ruoka maistui paljon paremmalta luonnon keskellä, lisäksi luonnossa mieli ja keho lepää, rauhoittuu ja piristyy. Myös nuotio ja tuli ovat rauhoittava elementti ( vaikka meillä olikin tällä kertaa vain pieni kertakäyttögrilli käytössä).

Tällä viikolla olemme tehneet pienen metsäkävelyn lähellämme Rastilassa ja olen käynyt myös kaverini kanssa mustikkamaalla kävelemässä. Täytyy kyllä todeta, että olen oleillut viime aikoina aivan liian vähän meren äärellä tai metsässä. Vaikka molemmat ovat aivan lähellä kotia! Asia täytyy korjata pikinmiten, sillä niillä on todellakin suuri vaikutus mieleen. Metsässä mieli lepää ja stressi laskee, meren liplatus sekä laineet saavat minut rentoutumaan yhtä lailla. Jos masentaa, mene metsään tai merelle. Sisämaassa käy myös järvi.

Meren rannoilla kuulee nyt jo myös lokkien ääniä! Muun muassa siitä huomaa, että kevät on saapunut, kun lokit ja muut linnut palaavat takaisin Suomeen. Tykkään keväästä valtavan paljon, silloin luonto puhkeaa eloon! Lintujen äänet ovat jotenkin hirveän rauhoittavia. Ulkoilma myös väsyttää tätä uniongelmaista ja helpottaa nukkumista luontaisesti. Ja liikunta, kuten vaikka jo ihan ulkona kevyesti käveleminen.

Luonto siis tekee ihmeitä, sääli, että olen vieraantunut siitä näin paljon. Asia täytyy korjata äkkiä näin kevään tullen, kun ilmat alkaa suosimaan ja lämpiämään. Täytyy todellakin alkaa käymään siellä viikoittain kävelemässä (ja välillä myös grillaamassa)!

Millainen merkitys luonnolla on teidän elämässämme? Käyttekö siellä tarpeeksi usein?

Kommentit (2)
 1. Mie kans...
  15.4.2021, 17:32

  Todellakin luonto tekee ihmeitä, sielun lääkeaitta ❤️

  1. Vilma Heiskanen
   15.4.2021, 18:54

   Totta 😎🤩

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *