Helppo tomaatti-vuohenjuustopasta

Vuohenjuustosta, paseeratusta tomaatista ja kesäkurpitsasta saa erittäin hyvän pastan, joka todella kutkuttaa makuhermoja. Reseptin löysin Lidlin sivuilta. Pastan tekeminen on todella helppoa, sillä se valmistuu yhdessä kattilassa. Pilkotut kasvikset ja mausteet vain laitetaan kattilaan ja keitetään yhdessä spagetin kanssa.

Pastan joukkoon sekoitetut oliivit, valkosipuli ja kesäkurpitsa muodostavat todellisen herkkusuoran. Myös vuohenjuusto ja paseerattu tomaatti pelaavat hyvin yhteen. Makua pasta saa lisäksi sipulista, kahdesta kasvisliemikuutiosta, basilikasta, ripausta mustaa pippuria unohtamatta. Päälle ripotellaan hieman parmesania sekä tuoretta basilikaa, jotka kruunaavat kokonaisuuden.

Aikaa valmistamiseen menee n. 30 min. Kannattaa kokeilla!

Tomaatti-vuohenjuustopasta

Ainekset (3 annosta)

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
n, 350 g
spagettia
500 g
paseerattua tomaattia
1 kpl
kesäkurpitsa
1 dl
oliiveja
2 kuutiota
kasvislientä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
basilikaa (kuivattua)
1/2 tl
mustapippuria
7 dl
vettä
100 g
vuohenjuustoa
Valmiin annoksen päälle
basilikaa (tuoretta)
parmesanjuustoa
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Laita kuutioitu sipuli ja valkosipulinkynnet kattilaan. Heitä mukaan pilkottu kesäkurpitsa.
  2. Lisää pasta, oliivit, kasvisliemikuutiot, tomaattimurska, oliiviöljy, kuivattu basilika ja mustapippuri kattilaan.
  3. Lopuksi kaada kattilaan vesi. Kuumenna kannen alla kiehuvaksi, jonka jälkeen anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Murustele päälle vuohenjuusto ja sekoita.
  5. Nostele pasta lautaselle ja raasta päälle parmesaania. Revi vielä lopuksi päälle hiukan tuoretta basilikaa.
perhe ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma suosittelen

Ruusukaalipyttipannu ja raikas dippi

Tänään oli lounaaksi pyttipannua ruusukaalista. Kuulostaa aika erikoiselta yhdistelmältä, mutta lopputulos on todella makoisa. Parempi jopa kuin perinteinen pyttipannu. Ruusukaalien lisäksi pyttipannuun tulee lihaisaa grillimakkaraa, sipuleita sekä Dion-täysjyväsinappia. Perunaa ja ketsuppia ei tämä pyttipannu kaipaa lainkaan.

Pannulla kuullotettavat sipuli ja valkosipuli antavat ruusukaaleille hyvin makua. Ruskistetut grillimakkarat tekevät ateriasta lihaisan. Tärkein ainesosa on kuitenkin pannulle lisättävä Dion-täysjyväsinappi, jota haudutetaan hetki yhdessä ruusukaalien kanssa. Sinappi toimii kaalien marinadina ja antaa pyttipannulle hyvää kirpeyttä.

Lisukkeena ruusukaalipyttipannulle tarjoillaan ranskankermasta, salaattijuustokuutioista ja maidosta sekoitettua dippiä. Sitä ei kannata jättää välistä, sillä dippi on mukavan suolainen ja samalla raikas lisä lautaselle.

Aikaa ruusukaalipyttipannuun menee n. 30 min.

Ruusukaalipyttipannu ja raikas dippi

Ainekset (2 annosta)

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 pkt (400g)
lihaisaa grillimakkaraa
400 g
ruusukaalia
2 rkl
Maille Dijon kokojyväsinappia
Dippi
1 tkl (à 385/200 g)
salaattijuustokuutioita
1 tlk (à 150 g)
crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
maitoa
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ruusukaalit ja halkaise ne kahtia. Halkaise ja viipaloi makkarat.
  2. Kuullota pannulla rasvassa sipulit ja valkosipulit. Siirrä sipulit pois pannulta ja ruskista makkarat. Lisää ruusukaalit ja sipulit pannulle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes ruusukaali on hieman pehmennyt. Sekoita joukkoon sinappi.
  3. Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla erillisessä astiassa. Sekoita joukkoon ranskankerma. Ohenna tilkalla maitoa. Tarjoa dippi pyttipannun kanssa.
perhe ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe suosittelen