Keveyttä päivään – Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Kun haluaa jotain kevyttä ja vaihtelua päivän aterioihin, ovat kasvistäytteiset kesäkurpitsat hyvä vaihtoehto. Tällä kertaa täytin kesäkurpitsat valkosipuli-yrtti-härkäpapusuikaleilla, sipulilla, tomaattimurskalla sekä kesäkurpitsojen sisustalla. Mausteiksi kurpisoihin laitoin paprikajauhetta ja tuoretta pippuria. Päälle ripottelin mozarellajuustoraastetta.

Käytin valmistuksessa K-ruokasovelluksen ohjetta, josta korvasin maustamattoman härkiksen valmiiksi maustetulla versiolla. Jotta makuyhdistelmät toimisivat edelleen hyvin, jätin reseptistä pois muita mausteita, kuten chilin ja tuoreen valkosipulin. En myöskään laittanut erikseen suolaa, koska härkäpapusuikaleet ja mozarellajuusto sisältävät aika paljon suolaa valmiiksi.

Kokonaisuus onnistui todella hyvin. Tarkempi ohje kuvien jälkeen.

Halkaise ja koverra kesäkurpitsat
Halkaise ja koverra kesäkurpitsat
Valmista täyte
Valmista täyte
Lisää täyte kesäkurpitsoihin
Lisää täyte kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta
Näyttää jo valmiilta.
Kuumennan kurpitsat uunissa

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

Ainekset (2 annosta)

250 g
Beanit yrtti-valkosipuli-härkäpapusuikaleita
2 rkl
ruokaöljyä
2 kpl
sipulia (pieniä)
2 kpl
kesäkurpitsoja (keskikokoisia)
2 rkl
tomaattisosetta
400 g
tomaattimurskaa
n, 1/2 tl
tuoretta mustapippuria
2 tl
paprikajauhetta
n, 2 dl
mozzarellajuustoraastetta
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsat keskeltä halki. Koverra halkaistut kurpitsat lusikalla ja hienonnan sisus veitsellä pieneksi. Ylimääräinen neste on hyvä puristaa pois.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Kuumennan öljy pannulla ja paista  härkäpapusuikaleita n. 5 min, kunnes ruskistuvat hieman. Siirrä erilliseen kulhoon.
  4. Kuullota sipulit pannulla. Lisää kesäkurpitsojen sisusta sekä tomaattisose ja jatka hetki paistamista.
  5. Lisää tomaattimurska ja mausta seos paprikajauheella ja ripauksella tuoretta mustapippuria. Ota levy pois päältä ja anna hautua pannulla 10 min. Lisää joukkoon paistetut härkäpapusuikaleet.
  6. Pistele haarukalla kesäkurpitsojen kuoria ja asettele ne leivinpaperille päälle pellille/uuniritilälle. Esipaista 225 asteessa uunin keskitasossa 10 min.
  7. Jaa täyte kesäkurpitsoille ja ripottele pinnalle mozarellajuustoraastetta. Paista vielä n. 20 min.
Perhe Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen

Aika hivellä makuhermoja – Chili sin carne Härkiksestä!

Chili sin carne Härkiksestä
Aika hivellä makuhermoja

Muuton ja remontin takia bloggaukseen ja kokkaukseen tuli pieni tauko. Nyt kun uudet maalipinnat loistavat kirkkaina ja uusi asunto on jo muutenkin järjestyksessä, on taas aikaa hivellä makuhermoja.

Tänään valmistin Chili con carnen kasvisversiota eli Chili sin Carnea, jossa korvasin lihan Härkiksellä. Kyseisen reseptin löysin K-ruokasovelluksesta. Pidän mausteisesta ruoasta ja siksi ostin mexicolaisittain maustettua härkäpapua. Laitoin kuitenkin ruokaan chiliä ja pippuria vähän vähemmän,  jottei tule liian tulista. Lisäksi vähensin ohjeesta suolaa, koska Härkiksessä on runsaasti suolaa jo valmiiksi.

Valmistuksessa on hyvä käyttää pataa, jos sellainen löytyy kaapista. Tarvittaessa kypsennys onnistuu kuitenkin peruskattilassa. Suippopaprikat tuovat ruokaan hyvää makeutta, mutta ne voi myös korvata perinteisellä paprikalla. Yrttisestä tomaattimurskasta ei kuitenkaan kannata tinkiä, jos haluaa Carneen kunnolla makua! Myöskään tuoretta korianteria ei kannata jättää pois.

Chili sin carnen kanssa tarjoilin täysjyväriisiä, josta jätin myös suolan pois.  Makujen yhdistelmä onnistui kaiken kaikkiaan todella hyvin. Kannattaa kokeilla!

Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa
Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa padassa
Lisää tomaattimurska ja muut ainekset
Lisää tomaattimurska ja muut ainekset
Viimeistele tuoreella korianterilla
Viimeistele tuoreella korianterilla

Chili sin carne Härkiksestä

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
suippopaprikaa (tai punaista paprikaa)
1 kpl
punainen chili
2 kpl
sipulia (pieniä)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tlk (à 390 g)
yrttitomaattimurskaa
2 rkl
tomaattisosetta
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tlk (380/230 g)
kidneypapuja suolaliemessä
1 pkt (250 g)
texmex Härkistä
1/2 dl
tuoretta korianteria
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Kuoria ja hienonna sipuli. Huuhtele ja pilko lisäksi chili ja paprikat. Poista siemenet sekä sisustan vaaleat osat.
  2. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulit läpikuultavaksi. Lisää chili, paprikat sekä tomaattisose. Anna kuumentua hetken, jotta paprikat pehmenevät.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää ne pataan. Lisää myös Härkis ja odota, että pata taas kiehuu. Älä kuitenkaan keitä pitkään, jottei härkäpapu pehmene liikaa.
  5. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen