Herkullinen elämä

Kirjakaupan alehyllystä tarttui mukaan Richard C. Moraisin Herkullinen elämä, jota voi suositella herkkusuille. Kirja kertoo siitä kuinka intialainen Hajin perhe muuttaa Ranskan maaseudulle ja perustaa sinne kylän ensimmäisen intialaisen ravintolan. Sitähän kylän kahden tähden ravintolaa pyörittävä chef ei helposti sulata, mikä synnyttää kulinaarisen konfliktin osapuolten välille. Parasta kirjassa on ruokakuvaus, joka on sitä sorttia että vesi tulee kielelle ja tekee mieli saman tien kipittää naapurin intialaiseen ravintolaan. 

P1010862.JPG

Tänään omakin elämä on tuntunut ihan herkulliselta, flunssasta ja vähän voimattomasta olosta huolimatta. Nimittäin tänään paistoi aurinko pitkästä aikaa tähänkin keittiöön. Kaupungilla kävellessä tuntui jo melkein keväältä ja tuli sellainen kepeä olo. Oli myös tulppaaneja ja kahvia ja kookospalleroita. Nuo pallerot on superhelppoja tehdä ja just hyviä, kun tekee mieli jotain pientä makeaa kahvin kanssa. Resepti menee näin:

Kookospallot (15-20 kpl)

100 g pehmeää voita

1 1/2 dl sokeria 

1 tl vanilijasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

3 dl kaurahiutaleita

3 rkl kahvia

100 g kookoshiutaleita

Sekoita pehmeään voihin sokeri, vanilijasokeri, kaakaojauhe sekä kaurahiutaleet ja lisää lopuksi jäähtynyt kahvi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä haluamasi kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot vielä kookoshiutaleissa ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Herkuttele heti tai säilytä viileässä. 

P1010863.jpg

Tämä astiafriikki fanittaa näitä Hobstar-laseja ihan hulluna. Niistä juodaan tässä huushollissa sekä kylmiä että kuumia juomia (oikeastaan kaikkea paitsi viiniä) ja vähän syödäänkin, esimerkiksi jugurttia ja mysliä. 

Aurinkoista viikonloppua!:)

Kulttuuri Ruoka ja juoma Kirjat

Ruokamuistoja viime kesältä

Maanantaina oli täällä Oulussa ihan järkyttävän kylmä päivä. Yliopistolta kotiin tultuani sain sulatella umpijäässä olleita varpaitani hyvän tovin. Muistuttaakseni itseäni siitä, että ei tämä kylmyys ja pimeys ihan ikuisesti jatku, rupesin selailemaan kuvamateriaalia kesältä.Viime kesä oli täynnä lämpimiä päiviä, huippuja reissuja ja ihania hetkiä, joihin yllättävää kyllä aika usein liittyi ruoka tavalla tai toisella.

Viime kesänä

käytiin piknikillä Djurgårdenissa Tukholman-reissulla

Solsidan-faneina tehtiin retki myös Saltsjöbadeniin ja syötiin toast skagenit vierasvenesatamassa

äidin kanssa Barcelonassa maisteltiin ihanaa kirsikkapiirakkaa shoppailun lomassa

juhannuksena satoi ulkona rakeita mutta sisällä laitettiin pöytä koreaksi , mitä olisi juhannus ilman mansikkakakkua!

muutaman kerran pääsi herkuttelemaan äidin maitoperunoilla, joiden askeettinen ulkonäkö hämää… ihan parasta kesäruokaa hyvistä siikleistä valmistettuna ja runsaalla voilla höystettynä

kesäruuat.jpg

raikas roseeviini maistui kesäruuan seurassa

Rovaniemellä kannatti piipahtaa Kauppayhtiön ramenburgerin takia

syötiin tuoreista tomaateista tehtyä tomaattikeittoa (ihan parasta) pikkuriikkisellä parvekkeella

Oulusta löytyi uusi kiva ravintolatuttavuus Hella, siellä vietettiin hauskaa iltaa työkamujen kanssa

Kesä on ehdottomasti lempparini ruokasesongeista, sillä tarjolla on paljon kotimaisia kasviksia ja tuoreita marjoja, tomaatit ja uudet perunat ovat maukkaita, voi syödä ulkona, viileä valkoviini maisuu hyvältä… Ens kesä tuu jo!

Koti Ruoka ja juoma Matkat