Bebe-neliöt
Muutama viikko sitten tapahtui ihme. Saimme opiskelukavereiden kanssa idean järjestää viikonloppuna kunnon juhlat, paljon kivoja tyyppejä, hyvää ruokaa ja juomaa, pukeudutaan astetta hienommin ja siihen malliin. Kutsu taisi lähteä keskiviikkona eli aika lyhyellä varoitusajalla, kuitenkin saatiin iso jengi kasaan ja kunnon kekkerit aikaan. Ihan parasta!
Oma panokseni juhlien tarjoiluihin olivat nämä bebe-leivokset, jotka ovat jokaisen sokerihiiren unelma täytekreemeineen ja sokerikuorrutteineen. Tyydyttävät pahimmankin makeannälän. Näitä on kätevää leipoa isommalle porukalle kahvipöytään pellillinen ja leikata se sitten haluamansa kokoisiksi leivoksiksi. Meidän juhlissa näillä herkuteltiin lähinnä skumpan kera. Hyviä niinkin;)
Resepti ja hyvät kuvalliset ohjeet näihin leivoksiin löytyivät Kinuskikissalta.
Pohja:
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Vanilijakreemitäyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoa
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vanilijasokeria
Kuorrute:
5 1/2 dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista väriä
Nomparelleja tai pehmeitä koristehelmiä
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ensin vaahdoksi ja sitten vielä kananmuna joukkoon. Lisää jauhot erissä. Kauli taikina leivinpaperin päällä puolen sentin paksuiseksi levyksi ja laita uunipellille. Paista noin 15 min.
Valmista täyte. Sekoita kattilassa sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa kerran, mutta älä yhtään kauempaa. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt kiisseli ja vanilijasokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa jähmettymään.
Sekoita kuorrute tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä. Levitä se sitten lastan avulla täytteen päälle. Kuorrutetta kannattaa tehdä reilusti, niin että se on helpompi levittää. Koristeet kannattaa lisätä heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, jotta ne tarttuvat siihen.