Karpaloffee

Hettinen

Eletään laiskanletkeää sunnuntaita. Tämä tyttö makoilee sohvalla ja koittaa parhaimpansa mukaan vältellä kotitöiden tekemistä. Puhelin söi, rakas ystävä, nti A, soittaa ja kyselee olenko seuraa vailla, hän voisi tulla yökylään. 'Tänne vaan, jos tiskivuori ei häiritse! Mitään herkkuja mulla ei kyllä ole eli voit tuoda jotain tullessas.', kuuluu vastaukseni. 

Harmittelen, kun minulla ei ole tarjota mitään herkkuja vieraalle. Tätä miettiessäni mussutan samalla banaania. Banoffeeta! Joo! Löytyisiköhän siihen tarvikkeita kaapeista? Harmi, että söin juuri banaanin, nyt ei jäänyt enää kuin yksi jäljelle hedelmäkulhoon. Eli ei siis ehkä banaania tähän Banoffeeseen. Kaapeista löytyi kuitenkin purkki valmiiksi kinuskiksi keitettyä maitotiivistettä, kuohukermaa, pakastekarpaloita, pähkinöitä, kananmunia, jauhoja ja sokeria eli kyllähän niistä jotain Banoffeen tyyppistä herkkua voisi saada aikaiseksi. 

Tein pikaisesti muutaman munan kääretorttupohjan (hyvä kikka munien, sokerin ja kauhojen eikun jauhojen mittasuhteisiin löytyy täältä). Murustelin sitä lasikulhon pohjalle ja päälle valutin n. kolmanneksen karamellisoidusta maitotiivisteestä. 

Päälle rouhin kaapista löytyneitä cashewpähkinöitä, joihin ripsautin päälle hieman suolaa. 

Jäisiä karpaloita tuomaan kirpsakkuutta. 

Seuraavaksi vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. 

Lisää kakkupohjaa. 

Ja taas kolmasosa karamellisoidusta maitotiivisteestä sekä murskattuja pekaanipähkinöitä. 

Karpaloita. 

Ja loput kermavaahdot sekä vähän vielä kakkumurua. 

Tuli juuri sopivankokoinen annos kahdelle, lusikoitiin suoraan tarjoiluastiasta. Olin vielä oikea herrasnainen ja annoin ystäväni ottaa viimeisen lusikallisen tätä herkkua. 

Oli muuten tositosi hyvää, karpalot toimivat tässä todella hyvin, taittoivat kivasti muiden ainesosien makeutta. Banaanin kanssa olisi voinut jäädä liian makeaksi. Eli ei voi muuta kuin suositella Karpaloffeen tekoa kaikille; kuivakaapista löytyneitä pähkinäpussien loppuja sai hyödynnettyä tässä ja muutenkin annokseen päätyneitä aineksia pystyi soveltamaan. Nopea vierasherkku! Vielä nopeammaksi valmistus muuttuu, kun vaihtaa kakkupohjan vaikka keksirouheeseen. 

Tätä uudestaankin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.