Kantarellikastiketta ja pastaa

IMG_20150719_220031.jpg

Some on tällä hetkellä täynnä näitä metsiemme kultahippuja, kantarelleja. Itsekin innostuin lähteä keräilemään niitä, tosin kaupan HeVi-osastolta ;).

Kantarellit ovat kokkaajalle helppo raaka-aine, että ne eivät kaipaa mitään ihmeellisia kikkailuita, makua löytyy rutkasti omasta takaa. Helpoimmillaan homma menee näin: putsaa, pannulle voihin kevätsipulin kera, hetken päästä kermaa sekä suolaa ja pippuria. Tadaa! Siinä valmis kantarellisoossi.

Lisukkeeksi tällä kertaa pastaa ja kaveriksi vähän mozzarellaa. Hyvää oli. 

IMG_20150719_220246.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy

Gluteiiniton Italianpata

IMG_20150724_083003.jpg

Tänään vuorossa Italianpataa, tuota klassikko ysäriruokaa. Oman patani olen aina tehnyt pussiaineksista, mutta tällä kertaa päätin varmistaa sen alusta asti itse. Alunperin oli tarkoitus laittaa pataan myös siihen luonnollisesti kuuluvaa rakettispagettia, mutta koska kaapista löytyi kesäkurpitsaa vähän enemmänkin niin jätin pastat tällä kertaa lisäämättä. Padasta tuli nyt jo vähintään neljä annosta ja jos siihen olisi vielä jotain lisännyt, niin pataa olisi riittänyt koko komppanialle.

 

IMG_20150724_083142.jpg

GLUTEIINITON ITALIANPATA

  • 400 g jauhelihaa
  • 6 tomaattia
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 3 dl herneitä
  • valkosipulia
  • mausteita

IMG_20150721_181346.jpg

Kalttaa tomaatit (tee pohjaan ristiviilto ja laita hetkeksi aikaa kiehuvaan veteen, siirrä tämän jälkeen kylmään veteen ja tadaa: kuoret irtoavat helposti) ja säästä pari desiä keitinvettä. Poista tomaattien kuoret, paloittele ja lisää muhimaan pariin desiin keitinvettä. Lisää haluamasi mausteet mukaan, itse laitoin erilaisia yrttimausteita. Jätä hautumaan miedolle lämmölle, kun valmistelet muut ainekset.

 

IMG_20150724_083409.jpg

Pilko kesäkurpitsat sekä sipulit ja paista niitä hetki pannulla. Kun ovat saaneet vähän väriä, lisää tomaattiseokseen.

IMG_20150724_083534.jpg

Paista ja mausta jauheliha, itse suosin valmista jauhelihamausteseosta. Lisää muiden ainesten kanssa samaan kattilaan.

IMG_20150724_083512.jpg

Heitä kattilaan vielä herneet ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa muita mausteita.

IMG_20150724_083746.jpg

Ulkonäöltä ei mikään kaunokainen, mutta maku oli oikein hyvä. Ja sainpahan helposti suosittua kauden vihanneksia, varsinkin tomaattia ja herneitä. (Triviakysymys: Arvatkaapa monta litraa herneenpalkoja jouduin iltapuhteena aukomaan, jotta sain nuo kolme desiä herneitä pataan?

Kolme litraa! Kilohinta tulee aika korkeaksi, jos vaikka hernekeittoa haluaisi tuoreista herneistä vääntää 😉 )

koti ruoka-ja-juoma diy