Karpaloffee

image.jpg

Eletään laiskanletkeää sunnuntaita. Tämä tyttö makoilee sohvalla ja koittaa parhaimpansa mukaan vältellä kotitöiden tekemistä. Puhelin söi, rakas ystävä, nti A, soittaa ja kyselee olenko seuraa vailla, hän voisi tulla yökylään. ’Tänne vaan, jos tiskivuori ei häiritse! Mitään herkkuja mulla ei kyllä ole eli voit tuoda jotain tullessas.’, kuuluu vastaukseni. 

image.jpg

Harmittelen, kun minulla ei ole tarjota mitään herkkuja vieraalle. Tätä miettiessäni mussutan samalla banaania. Banoffeeta! Joo! Löytyisiköhän siihen tarvikkeita kaapeista? Harmi, että söin juuri banaanin, nyt ei jäänyt enää kuin yksi jäljelle hedelmäkulhoon. Eli ei siis ehkä banaania tähän Banoffeeseen. Kaapeista löytyi kuitenkin purkki valmiiksi kinuskiksi keitettyä maitotiivistettä, kuohukermaa, pakastekarpaloita, pähkinöitä, kananmunia, jauhoja ja sokeria eli kyllähän niistä jotain Banoffeen tyyppistä herkkua voisi saada aikaiseksi. 

image.jpg

Tein pikaisesti muutaman munan kääretorttupohjan (hyvä kikka munien, sokerin ja kauhojen eikun jauhojen mittasuhteisiin löytyy täältä). Murustelin sitä lasikulhon pohjalle ja päälle valutin n. kolmanneksen karamellisoidusta maitotiivisteestä. 

image.jpg

Päälle rouhin kaapista löytyneitä cashewpähkinöitä, joihin ripsautin päälle hieman suolaa. 

image.jpg

Jäisiä karpaloita tuomaan kirpsakkuutta. 

image.jpg

Seuraavaksi vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. 

image.jpg

Lisää kakkupohjaa. 

image.jpg

Ja taas kolmasosa karamellisoidusta maitotiivisteestä sekä murskattuja pekaanipähkinöitä. 

image.jpg

Karpaloita. 

image.jpg

Ja loput kermavaahdot sekä vähän vielä kakkumurua. 

Tuli juuri sopivankokoinen annos kahdelle, lusikoitiin suoraan tarjoiluastiasta. Olin vielä oikea herrasnainen ja annoin ystäväni ottaa viimeisen lusikallisen tätä herkkua. 

Oli muuten tositosi hyvää, karpalot toimivat tässä todella hyvin, taittoivat kivasti muiden ainesosien makeutta. Banaanin kanssa olisi voinut jäädä liian makeaksi. Eli ei voi muuta kuin suositella Karpaloffeen tekoa kaikille; kuivakaapista löytyneitä pähkinäpussien loppuja sai hyödynnettyä tässä ja muutenkin annokseen päätyneitä aineksia pystyi soveltamaan. Nopea vierasherkku! Vielä nopeammaksi valmistus muuttuu, kun vaihtaa kakkupohjan vaikka keksirouheeseen. 

Tätä uudestaankin!

Koti Ruoka ja juoma DIY

Pasta Chorizonara

image.jpg

Tuli tehtyä Pasta Carbonaraa vähän twistattuna, kun kaupasta löytyi Chorizoa valmiina leikkeleenä. Pasta Carbonarassa pasta on suuressa roolissa ja mausteinen Chorizo tuo hyvin makua muuten ehkä vähän pliisuun ruokaan (jota kyllä vedin vähintään joka toinen päivä lounaaksi Italiassa viimeksi käydessäni). 

image.jpg

PASTA CHORIZONARA (tällä ohjeella tein, mutta katso myös postauksen lopusta miten reseptiä vielä fiksaisin)

  • 500 g tuorepastaa
  • n. 100 g Chorizo-leikkelettä
  • 1/2 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • pippuria
  • suolaa
  • juustoraastetta valmiin annoksen päälle

image.jpg

Pilko Chorizot pannulle ja paista hetken aikaa. Lisää pieneksi pilkotut sipulit ja paista vielä hetkisen. (Tässä kohtaa voit laittaa tuorepastan kiehumaan. Jos käytät perusspagettia voit laittaa sen tulille ennen kastikkeen teon starttaamista.)

image.jpg

Lisää kerma sekä mausteet (oman maun mukaan) ja kiehauta pikkaisen kasaan. 

image.jpg

Ota kastikepannu pois levyltä ja sekoita joukkoon keltuaiset. Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon ja laita tarjolle juustoraasteen kera. 

image.jpg

Ruoka oli oikein hyvää, myös myöhemmin mikrossa lämmitettynä. Itse olisin kuitenkintykännyt, jos pasta olisi jäänyt kosteammaksi. Eli sekaan olisi voinut lisätä vaikka kermaa desin enemmän seka vielä kolmannen keltuaisen. Sipulin määrää olisi ehkä myös voinut lisätä. 

Mutta oli suunmukaista ja tulen tekemään tätä uudestaankin :). 

Koti Ruoka ja juoma DIY