Nykyisen ryhtiliikkeen kuulumiset

On ollut muun muassa tupakkalakkoa, vedenjuontihaastetta sekä pienellä budjetilla ruuan hankkimista. Tällä hetkellä olisi tarkoitus vetää napaansa päivittäin vähintään puoli kiloa kasviksia ja hedelmiä.

IMG_20150729_165106.jpg

No miten on mennyt, noin niinkuin omasta mielestä? 

IMG_20150731_122736.jpg

Lähes joka päivä on päästy tavoitteeseen, kiitos tämänhetkisen erittäin monipuolisen satokauden. On tullut kokeiltua uusia ruokia tai ainakin sellaisia annoksia, joita ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä. Reseptejä on tullut julkaistua aika paljon viime aikoina ja lisää on tulossa.

IMG_20150727_180447.jpg

Olen pakastanut mansikkaa useamman kilon ja syönyt samalla vähintään kilon noita punaisia herkkupalleroita. Koko kesän kestosuosikki kevätsipuli löytää edelleen paikkansa lähes joka ruuasta. Kantarelleja olen käynyt poimimassa lähikaupasta. Kaalia olen jatkotyöstänyt toista kiloa. Viikossa menee vähintään rasiallinen nektariineja. 

IMG_20150731_204813.jpg

Tosiaan parina päivänä ei tavoite puolesta kilosta ole täyttynyt, mutta noina päivinä on tullut ruokailtua muualla kuin kotona eikä valinnanvaraa ole hirveästi ollut; kävin esimerkiksi viime viikonloppuna ihailemassa kahtena päivänä Tirvan lavalla esitettävää ’Illalla Illalla’ -kesäteatterinäytelmää, jossa koko perheeni on tavalla tai toisella mukana. Siellä tuli hengailtua pidempään kumpanakin päivänä ja ruokavalioni oli aika makkara-leivos-limu-kahvi-painotteinen ;). (suosittelen muuten erittäin lämpimästi ko. näytelmän katsomista, jos Kymenlaaksossa päin vierailette!)

IMG_20150731_122220.jpg

Mutta kokonaisuudessaan so far so good :). Lähipäivinä tulossa ruokapainotteisia postauksia, muun muassa erittäin nami coleslaw-resepti ja ohjeet vähintään kolmeen herkkujäätelöön, joita voi helposti valmistaa kotona!

suhteet oma-elama hyva-olo ruoka-ja-juoma

Kanakaalilaatikko

IMG_20150728_181730.jpg

Yhtenä kauniina päivänä kauppakoriini tarttui mukaan pitkästä aikaa kanan jauhelihaa. Harvemmin on tullut ko. tuotetta oIstettua sillä sika-nauta on ollut mielestäni maukkaampaa. Mutta kun hyvä tarjous osuu kohdalle, niin pakkohan siihen on tarttua. Ja koska jääkaapista löytyi kaalia ja koska mulla on hieno uusi yleiskone, jolla raastaa se, niin ruuaksi valikoitui kaalilaatikko.

IMG_20150727_194134.jpg

KANAKAALILAATIKKO (neljä annosta)

  • 400 g kanajauhelihaa
  • reilu puoli kiloa kaalia
  • 2 porkkanaa
  • kevätsipulia
  • valkosipulia
  • 1 rkl siirappia
  • mausteita (itselläni suolan lisäksi yrttimauste- ja kanamausteseosta)

Raasta kaali sekä porkkanat pieneksi ’rouheeksi’. Paloittele haluamasi määrä kevät- ja valkosipulia. Laita kaikki kasvikset hetkeksi pannulle voihin hautumaan. Mausta yrttimausteseoksella sekä suolalla. Kaada uunivuokaan (itselläni kaksi litran vetoista kertakäyttöuunivuokaa, joista toisen sai kätevästi suoraan pakkaseen ruuan jäähdyttelyn jälkeen). Paista jauheliha ja mausta. Lisää uunivuokaan ja sekoita kaaliseoksen kanssa. Liuota siirappi noin muutamaan desiin lämmintä vettä ja kaada laatikon päälle. 

Jos kaali ja porkkanat on raastettu pieneksi, niin laatikolla menee noin puolisen tuntia kypsyä 175 asteessa. Jos raaste on karkeampaa, kannattaa paistoaikaa pidentää.

IMG_20150728_181734.jpg

Yllätyin täydellisesti kuinka hyvää tästä loppupeleissä tuli. Kaikki maut osuivat nappiin ja kananjauheliha pääsi eroon tylsyyspisteistä, joita olin antanut sille vuosien varrella. Ja tämä valmistui kaiken lisäksi melko nopeasti. Ja pääsin käyttämään uutta hienoa yleiskonettani, oletteko jo kuulleet siitä?

😉

koti ruoka-ja-juoma diy