Viikonlopun ruokaorgiat

Hettinen

Oi että rakastan viikonloppuja, jotka eivät ole pakattu täyteen ohjelmaa ja actionia. Hyvin arkisen viikon ja majatalona toimimisen jälkeen kaksi päivää täysin omaa aikaa tuntuu niin rentouttavalta. 

Tästä koostui lauantain ruoka. Possun pihvejä, uunipaahdettuja kasviksia sekä valkosipulimajoneesia. Kaikki onnistui aivan täydellisesti (ei sillä, että omakehu haisisi ;) ), vaikka kokeilin uusia juttuja. (Off topiccina: mikä siinä on, että kun kokeilee jotain ensimmäistä kertaa, se onnistuu erittäin hyvin, mutta toista kertaa samaa reseptiä tehdessä joku osa menee aivan puihin?)

Possun pihviin ei ole lisätty kuin ripaus suolaa. Onnistuin paistamaan pihvit tällä kertaa erittäin meheviksi. Yleensä pihvit tuppaavat olemaan pannulla hieman liian pitkään ja lopputulos on kuivahko. Uuniin heitin parsakaalia ja punajuuria paahtumaan. Kerrankin osasin laittaa tarpeeksi mausteita, suu lauloi näiden kohdalla hoosiannaa ;) (voin laittaa reseptiä tulemaan myöhemmin). 

Mutta se missä itseni yllätin, oli valkosipulimajoneesi. Olen jo pitkään kuolannut Isyyspakkaus-blogissa ollutta majoneesiohjetta, joka on vaikuttanut liian helpolta ollakseen totta. Olen majoneesia tehnyt itse viimeksi yläaste-ikäisenä. Köksän tunnilla onnistui täydellisesti, mutta kotona juoksettui joka toinen kerta. Heitin pyyhkeen tiskiin yli kymmeneksi vuodeksi, mutta päätin tänään ihan ex tempore lähteä kokeilemaan Tommin ja hänen rouvansa reseptiä. Kaikkea muuta reseptiin kuuluvaa löysin kaappien kätköistä, mutta Dijon-sinappi oli kohdannut jääkaapissa viimeiset päivänsä jo hyvän aikaa sitten.

Seuraava haaste oli oikean mallisen astian löytäminen (mahdollisimman optimaalisen kokoinen sauvasekoitinta varten), mutta ongelma ratkesi, kun olin hetken kollannut kaappeja läpi; Starbucks-muki, juuri sopivan kokoinen. Ainekset kuppiin ja sauvasekoitin pohjaan kiinni. Hetken jännitti ennen kuin uskalsin päräyttää. Majoneesin valmistumiseen meni muutama sekunti ja siitä olisi pitänyt saada videota tai siis lähinnä omista ilmeistäni; epäusko, jännitys, hämmennys, riemu :D Majoneesi onnistui siis täydellisesti! Kouluarvosanaksi 10-, se Dijon-sinappi olisi sopinut kyllä siihen kuin nappi silmään. 

Koko aterian maku 5/5, aikaa meni yhteensä noin kolme varttia. Uunikasvikset veivät pisimmän ajan, mutta kerkesin kyllä sinä aikana katsomaan digiboksilta Muodin huipulle all starssia, joten koko aika ei mennyt keittiössä. Helppo ruoka kaiken kaikkiaan, tiskiä tuli kyllä jonkin verran (ja minähän olen niin innokas tiskaaja) ;).

Summa summarum: Hyvän ruuan ohje; inspiroidu muiden blogeista. 

 

Kommentit

Paavo (Ei varmistettu)

Säilykö starbucks muki siistinä sisältä? Mul meni yks posliinikippo ihan naarmuseks sisältä ku vedin sauvasekoittimella siinä, mutta onneks oli ns. "halppis"kulho :D

Hetti
Hettinen

Muki on vielä jääkaapissa, kun en kaikkea majoneesia saanut kerralla syötyä ;) Mutta ei vaikuttanut naarmuntuneelta. Hyvä kun varoitit :)

Äityli (Ei varmistettu)

Kauanko paahdoit kasviksia?Pitäny ittekkin kokeilla mutta sopivan ja kärtsääntyneen väli tuntuu olevan kovin lyhyt ;)

Hetti
Hettinen

Sähköuunissa 180 asteessa: punajuuria noin 30 min, parsakaaleja noin 20 min, mutta kannattaa tsekata vaikka viiden minuutin välein, ettei kerkeä kärähtämään :) Laitan huomenna vielä noiden reseptin blogiin. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.