Viime viikon ruokabudjetti

..ja siinä pysyminen. 

Kerroin viime perjantaina, että kahdenkympin ruokabudjetistani oli viikonloppua varten jäljellä 3,53€. No, pärjäsinkö tällä summalla viikonlopun yli? 

No pärjäsin, mutta houkutuksia oli niin pirusti. Vietimme perjantain työporukan kanssa työpaikan ulkopuolella ja lounaan jälkeen alkoi tehdä hirveästi mieli jotain äkkimakeaa. Kävin kuolaamassa kyseisen kohteen kahvion jäätelöaltaan luona, mutta kun huomasin Classic-puikon maksavan 3,5€ niin totesin etten ehkä käytä koko loppuviikon budjettiani yhteen ylihinnoiteltuun jäätelöön. 

image.jpg

Perheeni sekä osa ystävistäni oli tietoisia tämän hetkisestä budjettihaasteesta ja he kantoivat kortensa kokoon, jottei minulta vain ruoka loppuisi ;). Muun muassa tätini toi kylään tullessaan valkkaripullon ja myös viikonloppuna kuntoilemassa kanssani ollut ystävä toi ’vaivihkaa’ jääkaappiini täytettä. Eli ei tämä neiti ainakaan nälkää näe.

image.jpg

Tosin nyt tämän haasteen toinen puoli eli kuivakaapin ja pakastimen tyhjennys ei ole päässyt kunnolla oikein käyntiin. Lisäksi jääkaapista löytyi suhteellisen hyvin ennen tämän haasteen alkua hankittuja tuoretuotteita, joista sain alkuviikon ruuat väsättyä.

Loppuviikon ’huimaa’ budjettia käytin lauantaina herkutteluun (muuten tälläiset heräteostot ovat kyllä aika hyvin jääneet pois tällä viikolla) ja ostin lauantaina Lohjan ABC:ltä löytyneestä ihanasta lähiruokapuodista erittäin herkullisen munkin. Ja tämähän tapahtui siis heti sen kuntotestin jälkeen, mutta ei siitä sen enempää ;). Munkki maksoi huimat 1,20€ (kuitissa näkyy tuplahinta, kun maksettiin samalla kertaa kummankin munkit).

image.jpgLauantaina takaisin pääkaupunkiseudulle ajaessamme päätimme koukkaista Linnanmäen kautta eli oli pakko hakea vähän evästystä matkalta. Päätin törsätä ja ostin Lidlistä karjalanpiirakan (sekä maitoa, jotta sain sunnuntaina tehtyä lettuja), kauppalasku oli yhteensä 1,10€.

image.jpg

Eli loppulaskelmat: 3,53 – 1,20 – 1,10 = 1,23€. Plussan puolelle siis jäätiin reilun euron verran. Sain viime viikolla poikkeuksellisen paljon ’ilmaisia’ (onko sellaisia edes ;)?) lounaita; söin töissä viikon 14 lämpimästä ateriasta kuusi kappaletta ja lisäksi lauantain lounas hoitui Kisakalliossa. Toivottavasti tällä viikolla saan niitä kaappeja vähän paremmin tyhjennettyä, palaillaan tämän viikon budjetin kuulumisiin parin päivän päästä!

 

Kommentit (3)
  1. No saatiin me ainakin sun jauhoja vähä tuhlattuu ku syötiin lettui… 😉

    1. Ihanaa uhrautuvaisuutta 😉

      1. Ja niitä papuja 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *