Ladataan...
Hey girl

Joskus elämässä on kausia kun kaikki palaset vaan loksahtelee paikoilleen. Asioita tapahtuu, tavoitteet täyttyy kuin itsestään, ja tapahtumat menevät eteenpäin kuin lumipallo joka vaan kasvaa isommaksi. Kun tunnistaa tämän vaiheen, kannattaa vaan pitää kiinni ja nauttia joka hetkestä. Koska kyllä, sinä ansaitset kaiken sen hyvän mitä elämä tarjoaa. Luultavasti olet myös tehnyt pirusti töitä kaiken sen hyvän eteen.

Elämässä on myös niitä kausia kun sukset on jääneet voitelematta. Ei vaan kulje, eikä onnistu. Töitä voi tehdä vaikka kuinka, ja puskea eteenpäin, mutta kun ei vaan natsaa, ei sitten millään. Olo ihan tahmea, tukkoinen ja uupunut. Motivaatiolauseet on ulkoa opeteltu, self help kirjat on hiirenkorvilla, ja kyllä positiivinen asenne on voittajan asenne, mutta kun ei vaan jaksa enää olla positiivinen. Epäonnistumiset nakertavat motivaatiota, ja miettii kannattaako edes yrittää.

Kyllä kannattaa. Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, onnistuja on ihminen joka päättää yrittää vielä kerran.

Kuinka siis pyrkiä kohti tavoitteitaan ja unelmiaan?

Suunnittele

Mieti mitä kaikkea tarvitsee tehdä jotta saavutat tavoitteesi. Ole mahdollisimman tarkka siitä mikä tavoitteesi todella on, ketkä siihen liittyvät, mitä sen toteutuminen vaatii, millä aikajänteellä se toteutuu.

Esimerkiksi opin espanjan alkeet ennen lomaa toukokuussa, ja opin ne kielikurssilla jonka aloitan tammikuussa.

Visualisoi

Tee ideakartta, unelmakartta, tai valitse vaikka yksi tavoitekuva joka muistuttaa sinua tavoitteestasi. Katso unelmakarttaa mahdollisimman usein, mieti miltä tuntuu kun olet saavuttanut unelmasi. Tämä motivoi sinua jatkamaan, ja pitää tavoitteen kirkkaana mielessä.

Jaa tavoitteesi pienempiin steppeihin

Mieti mitä kaikkea polulla määränpäähän on. Tavoitteesta tulee paljon helpommin tavoitettava kun se on jaettu palasiin. Samalla matkan varrella on pieniä onnistumisia jotka kannustavat jatkamaan. Mieti myös miten mittaat onnistumisia matkan varrella? Aikataulutus on jokaisen onnistuneen projektin sydän, ja tavoite tai unelmahan on itseasiassa sun tärekin projekti.

Puhu siitä

Tämä voi olla vaikeankin tuntuista, mutta on tutkittu että ihminen sitoutuu tavoitteisiinsa lujemmin, kun kertoo siitä muille. Samalla saat kannustusta ja tukea, silloinkin kun asiat eivät rullaa eteenpäin.

Älä luovuta

Takaiskuja ja esteitä saattaa tulla vastaan, mutta ne ovat vain hetkellisiä. Mene yli tai kierrä esteet, jos yksi tapa tai keino ei toimi, keksi uusi. Jos huomaat ettei sinulla ole esimerkiksi riittäviä taitoja sillä hetkellä, voit aina kehittää itseäsi ja osaamistasi.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Tiedättekö sen ihanan turhuuden jota et itseasiassa ihan oikeasti välttämättä tarvitse, mutta se on vaan niin ihanaa että et välitä. Jotain mikä vaan tekee arjesta asteen mukavampaa.

Jokin tuoksu, maku, koru, biisi, tai vaikka sarja. Voisit hyvin elää ilmankin, mutta et vaan halua.

Lushin vartalovoiteet on mulle niitä ”sweet nothings”. Kroppani iho ei kuivu mitenkään dramaattisen paljon talvellakaan, eli en ”joudu” rasvaamaan sitä päivittäin.

Tutustuin ensin Sleepy-voiteeseen, ja sitten tähän Snow Fairy-vartalon hoitoaineeseen(!). Kyllä, hoitoaineeseen jonka annetaan vaikuttaa iholla kuten hoitoaineen hiuksissa. 

Ajatus on aika hassu sellaiselle joka on tottunut siihen että voide jätetään vaikuttamaan iholle. 

Tykkään silti tästä tuotteesta super paljon, ja Lushin myyjä vinkkasi että tämän voi jättää vaikuttamaan iholle saunan ajaksi. Täydellistä! 

Tuoksu on makea ja karkkimainen, ja koostumus  pehmeä ja pinkki.

Loistava tuote meille jotka tykkää maksimoida kaikki tilanteet ja jotka tykkää saada monta kärpästä yhdellä iskulla. Nyt voin joogan lisäksi kosteuttaa ja hoitaa vartalon saunoessa :).

* tuote saatu testiin blogin kautta

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Katsoimme viikonloppuna Netflix dokkarin The American meme. Törmäsin siihen alun alkaen yhden päähenkilöistä, Brittany Furlanin Instagram-tilillä. Tiesin, että dokkari käsittelee jollain tapaa sosiaalista mediaa ja julkisuutta, mutta en mitään sen tarkemmin.

Dokkarissa on mukana Brittany Furlan, Paris Hilton, Fatjewish, Em Rata ja mm. DJ Khaled. 

Päällimmäinen tunne, joka katsoessa tulee, on pahoinvoiva ja surullinen. Vaikka on hienoa että ihminen voi nousta maineeseen lähes yhdessä yössä, ja tienata elantonsa somen avulla, kääntöpuoli on raadollinen. Siinä missä joku tienaa miljoonan yhden Instagram-kuvan postaamalla, toinen on imagonsa vanki, kärsii vakavista ahdistuskohtauksista, ja pelkää että koska hype päättyy. Miten pitkälle seuraava juttu pitää viedä? Murretaan nenää, vaarannetaan oma ja muiden terveys, vain jotta saadaan seuraavat 15 minuuttia julkisuutta. Jotta saadaan postaus joka "rikkoo internetin".

Tuntuu ettei kaikkia ajatuksia osaa edes pukea sanoiksi vielä. Esimerkiksi kohtaus jossa DJ Khaled tuo julkisuuteen 4 kuukautta vanhan poikansa, tuntuu vaan omaan ajatusmaailmaan väärältä. Lapsi on "tuottanut" hänen kanssaan musiikkia, ja keikkuu ties missä tilaisuuksissa, ja hänellä on oma Instagram tili jolla on miljoonia seuraajia. Mitä jos lapsi ei haluasikaan olla julkisuudessa aikuisena? Nyt häneltä on viety se vaihtoehto ennen kun hän osaa edes puhua.

Itselleni dokkarin onnellisimpia hetkiä on saada hetken myötäelää rakkautta joka tuntuu oikeasti aidoilta.

Tämä pakostikin haastoi myös miettimään omaa tekemistä. Miksi olen somessa, miksi jaan siellä asioita? Miksi jaan juuri niitä asioita joita jaan? Haluanko vain huomiota? Miltä tuntuisi jos some-tilit suljettaisi lopullisesti?

Eräs tuttuni kerran sanoi että olet niin rohkea ja avoin siellä somessa, ja jaat itsestäsi niin paljon. Enkä oikein osaa samaistua tuohon mielikuvaan. Perheeni ja parisuhteeni ovat aikalailla aina yksityistä. Tietyt ajatukset ja herkkyys myös. Enkä koe olevani myöskään mitenkään rohkea, päin vastoin. 

Voin rehellisesti sanoa että joskus, kun olen jakanut mielestäni tosi kivan kuvan, tai jutun, eikä se saa tykkäyksiä, olen ollut pettynyt. Tai ehkä jotenkin surullinen. Se on havahduttanut miettimään, että miksi niillä on merkitystä. Miksi se että vieraat ihmiset painavat sydäntä kuvalleni tai kirjoittavat kommentin olisi loppujen lopuksi tärkeää. 

Olen myös usein huomannut että kun postaan asioista jotka ovat tärkeitä ja joista haluan puhua, tykkääjät ovat tuttujani. Niitä jotka tuntevat minut ja sen miten tärkeää vaikka eläinten hyvinvointi minulle on. Kun jaan kuvan jossa on vaikka kuvateksti "Easy like sunday morning haha", se saa paljon enemmän vastakaikua. Se tuntuu välillä tylsältä. Niin kauan kun et kerro mielipiteitä, susta on helpompi tykätä?

Kunnioitan suuresti ihmisiä jotka rohkeasti puhuvat vaikeista asioista somessa, ja tuovat niitä tapetille. Vaikka on ihanaa inspiroitua kauniista kuvista, ja haaveilla muiden kuvien kautta luksuslomista, rakastan sitä että joku ravisuttaa mun koko ajatusmaailmaa välillä.

Mutta takaisin itse dokkariin. Suosittelenko katsomaan sitä? Kyllä. Todellakin. Luulen että tästä saa jokainen ajateltavaa, ja sellaisella hyvällä tavalla. Tässä ei mielestäni osoitella sormella eikä valita puolia. It is what it is. 

 

Ladataan...

Pages