Ladataan...
Hey girl


Hedda
 
Yksi järjestö, jonka toimintaa olen tukenut jo pitkään, on Viipurin Koirat Ry. Lahjoitan rahaa toiminnalle, ostan eettisiä joululahjoja ja jaan heidän Facebook-päivityksiä. Rakastan koiria, ja mielestäni siihen nähden miten varauksettomasti koirat meitä ihmisiä rakastavat, osa meistä osaa olla varsin paskoja nelijalkaisille ystävillemme.
 
Joka kerta kun näen näitä koiria videolta tai kuvista, mua surettaa, niin että sydäntä puristaa. Miten joku on voinut hylätä nämä. Kääntää näille selkänsä. Silti tärkeintä on auttaa eikä jäädä surkuttelemaan.
 
Usein tunnen ettei antamani apu ole tarpeeksi, haluaisin tehdä enemmän, ja mietin että vähintä mitä voin tehdä, on antaa omaa blogi -ja sometilaani tälle järjestölle joka teke eniin tärkeää ja pyyteetöntä työtä.
 
Haastattelin Viipurin koirat ry:n Tanjaa, ja järjestö tekee paljon muutakin kun etsii koti koirille.
 

Rino

Mitä kaikkea Viipurin koirat tekee?

Tärkeintä on paikan päällä Viipurissa auttaminen. Yhdistyksen aktiivit käyvät autettavilla tarhoilla viikoittain ja vievät aina mennessään ruokaa ja tarvikkeita. Myös esim. koirankoppielementtejä on ensin rakennettu talkoovoimin Suomessa ja viety autokyydillä Viipuriin. Tarhoilla autetaan käytännön hommissa (kuten aitausten siivoaminen, koirien ruokkiminen + madottaminen…), minkä lisäksi seurustellaan koirien kanssa ja tutustutaan niihin. Tämän perusteella päätetään se, että ketkä koirista valitaan adoptio-ohjelmaan. VK tukee taloudellisesti tarhanpitäjiä erilaisissa kuluissa, kuten koiranruoka, vesi, sähkö, lääkkeet ja lääkärikulut, kuivikkeet. Lisäksi yhdistys maksaa koirien steriloinnit/kastroinnit ja nyt 2018 uutena tulleet tauti- ja rabiesvasta-ainetestit.

Suomen puolella näkyvin osa toimintaa on varmasti adoptiot. Adoptioihin myös panostetaan melko paljon, koska jokaiselle koiralle pyritään löytämään loppuelämän koti. Ensimmäinen karsinta tehdään hakemuksen perusteella eli kaikki hakemukset eivät etene haastatteluihin saakka. Huolellisesti täytettyihin hakemuksiin pyritään kuitenkin aina vastaamaan, vaikka kotisivuilla mainitut ehdot eivät täyttyisi, jotta hakija ymmärtäisi myös yhdistyksen kannan siitä, mitkä asiat estävät adoption. Adoptiohaastatteluita on aina kaksi, joiden välissä on ”mietintäaika”, ja ensimmäisessä haastattelussa käydään läpi sekä tautiasiat että tyypillisimmät haasteet (rescue)koiran tullessa taloon.

Lisäksi Suomessa VK osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin (esim. joulumyyjäiset) ja kerää varoja mm. kirpputoritoiminnalla. Tiedottaminen on yleensä vahvasti läsnä myös tapahtumissa, mutta erityisesti tiedottamiseen panostetaan kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. VK oli esimerkiksi ensimmäinen rescueyhdistys Suomessa, joka nosti esille resistentteihin bakteereihin liittyvän ongelman ja alkoi myös kartoittaa tilannetta viipurilaiskoirien keskuudessa.

 

Mitkä ovat suurimmat haasteet toiminnassanne?

Jatkuva resurssipula. Kaikki tehdään vapaaehtoisvoimin ja rahoitetaan lahjoitusvaroilla, joten hyvin usein tulee tunne riittämättömyydestä. Olosuhteet tarhoilla on todella alkeelliset ja myös se rajoittaa käytännön toimia. Esimerkiksi juoksevan veden puute on usein sellainen ongelma, joka nousee esille, ja jonka vaikutusta lahjoittajien voi olla hankala ymmärtää. Yhtä suuri haaste on vaikeus vaikuttaa ihmisten asenteisiin paikan päällä Viipurissa. Esimerkiksi koirien eutanasia Venäjällä nähdään yhtä pahana asiana kuin abortti katolisissa maissa, minkä lisäksi kivunlievityksen tärkeyttä ei ehkä ymmärretä yhtä hyvin kuin Suomessa ja antibiootteja käytetään melko herkästi (joskin tähän antibioottien käyttöön on tullut viimeisen vuoden aikana huomattavia parannuksia!). Yksi haaste on myös rescuetoimintaa mustamaalaavat mediakohut, joiden ”jälkipyykkiin” käytettävät voimavarat ovat aina pois varsinaisesta avustustoiminnasta.

Dori

Millä kaikilla tavoin toimintaanne voi tukea?

Rahalahjoitukset ovat suuressa roolissa, mutta sen lisäksi voi esim. lahjoittaa kirpputorilla / myyjäisissä myytäviä tavaroita, käsitöitä, leivonnaisia jne. Voi ostaa kannatustuotteita tai lahjoittaa koiranruokaa / ravintolisiä / tarvikkeita (hihnat, pannat, valjaat) tarhalle vietäväksi. Voi myös tulla tapahtumiin auttamaan, levittää tietoa, toimia kotihoitajana tai adoptoida viipurilaiskoiran.

Eleanor

Mitä kannattaa ottaa huomioon jos harkitsee rescue-koiraa?

Tärkeintä on ensin miettiä onko valmis sitoutumaan koiraan. Tyypillisimmät ongelmat, kuten sisälle tarpeiden tekeminen, ”huono” hihnakäytös, eroahdistus, resurssien puolustaminen tai omat askarteluprojektit (esim. omistajien kenkien osalta) ovat sellaisia, joita kohtaa kaikkien koirien kanssa ja näiden asioiden harjoitteluun on oltava valmis panostamaan. Koiramaisen käytöksen lisäksi pitää ymmärtää, että rescuekoiran historiasta ei välttämättä tiedetä mitään ja että muutto viipurilaiselta koiratarhalta Suomeen kotioloihin on iso muutos kenelle tahansa koiralle, joten koiralle tulee antaa aikaa. Osa koirista saattaa sujahtaa perheen arkeen heti ensimmäisenä päivänä, osalla menee viikkoja ja toisilla jopa vuosia, mutta kaikilla koirilla on varmasti stressihormonit koholla muutaman viikon ajan. Jotkut kodit toivoo saavansa aikuisen rescuekoiran kautta ”valmiin kotikoiran”, mutta todellisuudessa jokaisen perheen tulee löytää omat tavat toimia jokaisen koiran kanssa, eikä yksikään koira ole ”valmis paketti”.

Tautiriskeistä puhutaan paljon, ja kyseessä onkin tärkeä asia, joten on hyvä selvittää etukäteen mikä on tautitilanne siellä alueella, mistä koira on tulossa, ja miten koiran välittävä yhdistys on reagoinut asiaan. Viipurissa esimerkiksi endeeminen tilanne tautien osalta on melko samanlainen kuin Suomessa / Helsingissä, mutta Responsible Rescue -toiminnan myötä VK on alkanut testata useita vektorivälitteisiä tauteja viipurilaiskoirilta. Toistaiseksi ei ole yhtään tautilöydöstä. On myös tärkeää selvittää, että koiran rokotukset ja loishäädöt ovat kunnossa. Monilla tarhaolosuhteissa eläneillä koirilla voi olla hammas-, tukielin- ja ruuansulatuskanavan ongelmia, joten näitä on tärkeää sitoutua selvittämään ja hoitamaan.

 

Mitä tavoitteita teillä on viiden vuoden sisällä?

Tärkeimmät tavoitteet taitaa olla yhteistyön kehittäminen paikan päällä venäläisten vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa, jotta toiminta tehostuu. Mahdollisesti kokonaan oma eläinlääkäri tarhalle. Säännölliset sterilointipäivät paikallisille. Ja näiden kautta suuri tavoite olisi yleisesti kodittomien koirien määrän vähentäminen Viipurissa.

Nämä koirat jotka ovat jääneet oman onnensa nojaan kaipaavat monenlaista apua. ja keinoja auttaa on monia. Tärkeintä on, että tekee jotain. Vaikkapa jakaa tietoa. Jos ottaa rescuekoiran, todella miettii että onko valmis sitoutumaan koiraan, ja pystyykö tarjoamaan vakaan kodin koko koiran elämäksi.

Kaikki jutun kuvat ovat tällä hetkellä Viipurin Koirat Ry:n kautta kotia etsiviä nappisilmiä <3.

Tällä hetkellä etsitään myös kotihoitajia http://www.viipurinkoirat.fi/toimi-kotihoitajana

Täältä saat lisää tietoa, ja voit vaikka tutustua tarhojen olosuhteisiin.

http://www.viipurinkoirat.fi/

https://www.instagram.com/viipurinkoirat/

https://www.facebook.com/viipurinkoirat/

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Mua naurattaa se, että kun mulla on ihania lämpimiä vaatteita odottamassa kylmiä syyskelejä, lämpötilat on lokakuussakin 20 astetta! Kuluneena kesänä sai käyttää bikineitä, shortseja ja kaikkia ihania kesähepeniä, joten olen itseasiassa ihan innoissani syysvaatteista.

Tälle paksulle neuleelle sää on oikeastaan just sopiva. Neule on jopa liian muhkea useimpien takkien alle, joten käytän tätä päällikerroksena. Beige/vaalea neule on harvoin hutihankinta, koska se menee oikeastaan minkä tahansa kanssa, ja vuodenajasta riippumatta. Samoin Dr. Martensenit, nämä ovat olleet Gunnareiden keikalla kesällä, ja näillä on tallustettu kurassa ja vesisateessa.

Farkkujen kanssa mulla kävi supertuuri, voitin ne Vero Modan farkkukilpailusta. Ne ovat Aware-mallistosta jossa käytetään kierrätysmateriaaleja. En tiedä mikä Vero Modan farkuissa on, mutta ne sopivat mulle täydellisesti, sekä pituuden että leveyden suhteen.

Onko muhkeat neuleet sun juttu, vai onko sulla jotain muita luottovaatteita syksyyn?

 

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Mulla meni pitkään ennen kuin suostuin uskomaan puheet laadukkaista siveltimistä. Aina sanotaan että laadukkaat siveltimet ovat onnistuneen meikin a ja o. Olin toki tajunnut ettei esim. luomiväripakkausten mukana tulevilla ”siveltimillä” tee juuri mitään, mutta silti käytin vähän mitä milloinkin.

Edelleen olen sitä mieltä että puhtaat sormet ovat usein paras tapa levittää meikkejä. Niillä saa pehmeää, luonnollista jälkeä. Siveltimille on kuitenkin myös paikkansa.

 Benecosin meikkisarjaan tulleita siveltimiä, ja niistä kaksi sivellintä nousi lemppareiksi: meikkivoidesivellin (foundation brush) ja luomivärin häivytykseen (blending brush) tarkoitetut siveltimet. Foundation brush on sen verran siro että sillä saa hyvin nenänpieletkin, ja blending brushilla häivytykset sujuu helposti. Plussaa myös siitä että siveltimissä lukee selkeästi mitä niillä on tarkoitus tehdä, joten aloittelevankin meikkaajan on niitä helppo käyttää.

Benecosin uudet siveltimet ovat vegaaneille sopivia.  Metalliosat ovat kierrätysalumiinia, varret koivua. Sivellinkarvat synteettisiä.

Kuten Benecosin meikeissäkin, hinta-laatusuhde on erinomainen.

Itse huollan siveltimet säntillisesti viikottain, voidesiveltimet heti käytön jälkeen. Näin ne pysyvät hyvinä mahdollisimman pitkään. Luomu marseille-saippuapalalla on maailman helpoin putsata siveltimet ja meikkisienet, ja pala kestää ikuisuuden. Kuivatan siveltimet aina harjakset hieman alassuin, jotta vesi ei valu harjasten kiinnityksiin ja pilaa sivellintä.

* tuotteet saatu testiin blogin kautta

Ladataan...

Pages