Helppo ja herkullinen pullavohveli

Kun kerroin kesäkaupunkien herkkuvinkkejä, sain kommentteihin vinkin vohvelipullasta. Saman tien mielikuvitukseni alkoi laukata, että mitä ihanaa on vohvelipulla! Pistin Googlen laulamaan ja etsin kaikista helpoimman vohvelipullareseptin mitä löysin (sitäkin hieman yksinkertaistin…).

Taitavimmat ilmeisesti tekevät vohvelipullan ihan taikinasta leipoen, mikä varmaankin on se aito ja oikea tapa. Nyt tulit kuitenkin paikkaan, jossa nopeus ja helppous ruuanlaitossa ovat valttia. Tämän vohvelipullan kanssa ei tarvitse kauaa ahertaa keittiössä, vaan pääset nauttimaan ihanasta herkusta helposti. Tämä on myös loistava tapa hyödyntää mahdolliset kuivuneet pullan jämät, tai miksei tähän kävisi leipäkin.

Tarvitset:

  • pullapitkoa, esim. Pullavaa (oikeasti, kaikki käy, kokeile rohkeasti)
  • kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
  • vähän voita vohveliraudan voiteluun
  • kinuskikermaa (Valion uusi kinuskikerma on täydellistä)
  • mansikoita tai muita marjoja ja hedelmiä
  • kanelia ja sokeria

Vatkaa ensin kerma ja laita se jääkaappiin odottelemaan. Kinuskikerma vaahtoutuu helposti napakaksi vaahdoksi.

Kastele pullaviipaleet kauramaidossa. Laita vohvelirauta kuumenemaan ja voitele se voilla. Paista kaksi viipaletta samaan aikaan, niin että ne muodostavat yhden ”vohvelin”. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Lisää päälle marjat ja kerma.

Kannattaa paistella vohveleita aina yksittäin, jotta pääsee nauttimaan rapeasta paistopinnasta.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.