Ihanat kasvisenchiladat
Jos joutuisin valitsemaan vain yhden maan ruokakulttuurin, jonka ruokia söisin lopun elämääni, taistelu olisi kova Italian ja Meksikon välillä. Tällä hetkellä vaaka saattaisi kipata enemmän Meksikon puolelle.
Rakastan sopivan mausteista, tulista ruokaa, joka on tuhtia, täyttävää, ja erittäin kasvispohjaista.
Aloin himoita enchiladoja, ja moni resepti tuntui kamalan työläältä (huom! olen laiska kokki). Sovelsin niitä, ja tein oman helpon enchilada reseptin.
Tarvitset
- tortillapaketin
- juustoraastepussin
- täyteainekset
Täyte:
- punasipuli
- 1 prk mustapapuja
- 2 esikeitettyä maissia/pussi pakastemaissia
- purkki kirsikkatomaatteja
- puoli purkkia salsaa
- puoli purkkia Cheddar-Koskenlaskijaa
Tee täyte: Kulota pannulla oliiviöljyssä silputtu punasipuli, maissi ja pavut. Kun ne ovat kevyesti ruskistuneita, kaada ne kulhoon johon laitat myös Koskenlaskijan, halkaistut kirsikkatomaatit ja salsa. Sekoita kunnolla.
Täytä tortillat ja kasaa rullatut tortillat vieräkkäin uunivuokaan. Laita tortillat niin, että sauma on alaspäin, jotta tortillat eivät aukea uunissa.
Laita päälle loppu cheddarkastike, salsa ja juustoraaste.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Huomaat kyllä kun enchilat ovat valmiit kun juustoraaste on ruskistunut kauniisti.
Jos et tykkää jostakin täyteaineksesta, vaihda se. Näiden hienous on siinä, että tästä voi tehdä loputtomasti erilaisia variaatioita sen mukaan mitä kaapista löytyy.