Charcuterie board on joulun helpoin tarjoiltava

Yksi aihe, joka voi aiheuttaa välillä suurtakin päänvaivaa, on tarjoilut. Mitä tarjota kavereille tai perheelle, jos tutut joulutortut ja piparit ei innosta, eikä aikaa tai jaksamista ole mihinkään isompaan kokkailuun? Mitä tarjota vegaanille tai henkilölle, jonka ruokavaliosta ei ole täysin varma?

Oma valintani on aina charcuterie board, eli herkkulautanen. Se on helppo tehdä, sitä on kiva napostella, ja siihen voi koota erilaisia vaihtoehtoja suolaisesta makeaan.

Tällä kertaa halusin rakentaa joulun tunnelmaan sopivan vegaanisen herkkulautasen, ja kauppalistallani olivat nämä:

  • kuivatut miniviikunat
  • Finlandia-marmeladit
  • toffeenmakuiset joulupiparit
  • seesaminsiemen-unikko-suolakeksit
  • sweet jalopeno-cashew levite
  • vihreät oliivit
  • pähkinä-marjasekoitus
  • persimonit
  • mandariinit

Lautasesta voi rakentaa loputtomia versioita, pääasia että siinä on erilaisia vaihtoehtoja, raikasta, makeaa, suolaista, ja itselleni on myös tärkeää, että se on värikäs ja houkutteleva.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.