Hula hula

Ostin muutama vuosi sitten painotetun hulavanteen. Kuinka ollakkaan se unohtui kaapin perälle alkuinnostuksen laannuttua. Onko kenellekään muulle käynyt näin?!

Törmäsin kuitenkin iltapäivälehden artikkeliin, joka ylisti hulailun positiivisia vaikutuksia. Hulavanteen pyörittely säännöllisesti kaventaa vyötäröä, notkistaa selkää, vahvistaa vatsalihaksia ja on tehokas ja hauska tapa treenata.

Hulavanne nousi ensimmäisen kerran suosioon 50-luvulla, mutta sen alkuperä kulkee vuosisatoja kauemmas. Nimensä vanne on saanut havaijilaisen tanssin mukaan, vanteen pyöritys jäljittelee tanssin liikkeitä.

Painotettuja vanteita on saatavilla 0,7-2,0 kg painoisena. Omani taitaa olla 1,2 kg. Painotetussa vanteessa on se hyvä puoli, että se kootaan paloista, joilloin vanne on helppo ottaa mukaan minne vaan.

Aloitin oman treenaamisen maltillisesti n. 5 minuutin jaksolla. Hommassa tulee nopeasti lämmin, ja itselläni vanne oli aluksi  vaikea saada pysymään liikkeessä. Viikon harjoittelun jälkeen olen pidentänyt treeniä puoleen tuntiin, ja vanne pysyy yhtäjaksoisesti liikkeessä jo ihan kivoja pätkiä.

Ensimmäisten kertojen jälkeen vatsalihakset tulivat todella kipeäksi, eli ilmeisesti hulailu löysi lihaksia joita en ole käyttänyt tarpeeksi.

Istumatyötä tekevälle hulailu on loistava treenimuoto, koska se aktivoi syviä vatsalihaksia. YouTubesta löytyy hyviä opasvideoita jos ei oikein tiedä miten aloittaa. Mielestäni kuitenkin paras tapa on vaan aloittaa pyöritellä vannetta ja pitää hauskaa!

 

Seuraa Hey Girliä täällä /Follow Hey Girl

Instagram FacebookBloglovin

Hyvinvointi Liikunta Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.