Hyvä ja onnellinen elämä

Hey girl

Kirjat on ihan parasta. Olen ala-asteelta lähtien ollut lukutoukka. Kannoin hirveät kasat kirjoja kirjastosta kotiin koulun jälkeen, ja rakkaus kirjoihin on säilynyt. Nykyisin luen mieluiten elämäkertoja ja self-helpiä. Kumpaakin hyvin valikoidusti tosin. Joskus on myös ihana lukea Dan Brownia tai Agatha Christietä.

Omaksi ostan kirjoja harkiten ja harvoin, tänä talvena olen poikkeuksellisesti ostanut jo kolme self-help kirjaa, jotka esittelen tässä. Ne sisältävät niin paljon tietoa ja ajatuksia, että näihin haluaa palata yhä uudelleen. 

"Ikigai-pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain"

Törmäsin tähän toista kirjaa etsiessäni ja mulla tuli tunne, että mä tarvitsen tämän. Ja kyllä, kaipasin juuri tällaista selkeää ja yksinkertaista luettavaa ja ohjeita. 

Kirjassa tarkastellaan Ogimin kylän elämää. Kylä on yksi harvoista vyöhykkeistä maailmassa , jossa asukkaat elävät muuta maailmaa yleisemmin yli satavuotiaiksi.

On helppo uskoa, että kirjan oppeja noudattamalla voi paremmin, ja tuntee olonsa onnellisemmaksi. Onnestahan päättää aina sinun sydämesi.

"You are a badass, lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä"

Näin kirjan Kriseldan postauksessa täällä ja päätin siltä istumalta että tämä kirja on must. Jen Sincero kirjoittaa hauskasti ja ymmärrettävästi. Kirja rohkaisee ja kannustaa, sekä tuntuu rehelliseltä. Pääsanoma on "rakasta itseäsi". Aihealueet joita kirjassa käsitellään ovat helposti samaistuttavia, ja monta kertaa tulee todettua että näinhän se on.

"Pitkän ja hyvän elämän biologia"

Älä jätä tätä hyllyyn vaikka tästä tuleekin vähän koulukirjat mieleen. Luin Hesarissa artikkelin telomeereistä ja tästä kirjasta, ja siitä jäi jano tietää lisää. Telomeereistä ja niiden toiminta voi auttaa paljon enemmän kun voiteet ja muut toimenpiteet jos haluat säilyttää elinvoimaisuuden. Se miten vanhenet ei nimittäin johdu geeneistä vaan telomeereistä. Ja niihin voit vaikuttaa valinnoillasi! Kirja on helppolukuista ja ohjeet selkeitä, joten ei kannata pelästyä tieteellistä kantta. 

Kaikissa kirjoissa on samoja asioita, hieman eri tavoin. Rakasta itseäsi, tee siksi hyviä ja järkeviä tekoja elämässäsi. Syö hyvin, lepää riittävästi, säilytä yhteys luontoon. Vältä pitkäkestoista stressiä. 

Suosittelen lukemaan kaikki kolme kirjaa ja ottamaan niistä kaiken hyödyn irti.

Ps. Näistä voi olla pukin konttiinkin täytettä.

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Eih! Minä haluan nuo kirjat! Ens viikolla kirjakauppaan! Kiitos vinkeistä <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiva jos löysit vinkkejä :)!

Saranda
Tyhjä ajatus

Mä niin haluan nyt ton Badass-kirjan! :D

MarikaJohannaP
Hey girl

Se on kyllä mainio :)!

Emmi Tuomisto (Ei varmistettu)

Alussa on virhe, puhutaan Kiinasta vaikka pitäisi olla Japani. ;)

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta. Kiitos kun huomasit :)!

Kommentoi