Hyvinvoinnin kulmakivet

Hey girl

Multa kysyttiin blogin kommenttiosiossa mitkä ovat mun viisi hyvinvoinnin kulmakiveä. Ihan älyttömän hyvä kysymys! Tämä on kysymys joka jokaisen kannattaa kysyä itseltään, säännöllisin väliajoin. Varsinkin siinä arjen kaaoksessa. 

Hyvin perusasioihin palauttava kysymys. Sun hyvinvoinnin kulmakiviä tuskin kuitenkaan on se uusi talvitakki mikä jäi mieleen, uudempi puhelin, auton vaihto...list goes on and on. Ei sillä etteikö nuo asiatkin toisi elämään mielihyvää.

Mulle ne ovat tässä, perusteluineen:

UNI - riittävä lepo ja uni. Palauttavat ja nollaavat, oikeastaan kaiken perusta. Väsyneenä mä voin vannoa että mä tyhmenen ja pahimmillaan olen todella ärsyttävä ja kärttyinen valittaja.

RAVINTO - huonolla ruualla ja epäsäännöllisellä ruokailulla pysyy kyllä hengissä, mutta voi huonosti ajan mittaan. Sain siitä muistutuksen tässä syksyn alussa mahakipuina, turvotuksena ja huonona olona. Tykkään myös herkuista mutta tarvitsen paljon hedelmiä, kasviksia ja vettä.

LIIKUNTA - teen pääasiassa istumatyötä, joten juoksu nollaa pään, jooga venyttää nikamat ja painotreenit pitää ryhdin yllä. Kuten ravinnon kanssa, ei kannata skipata. 

RAKKAUS - puoliso, koirat, veli ja sen perhe, vanhemmat, ystävät ja tutut. Onko millään väliä jos nämä ihmiset menettää?

REHELLISYYS - itselleen kannattaa oppia olemaan rehellinen ja kohdata nekin piirteet itsessään jotka eivät ole niitä kivoja ja nättejä. Niin voi kasvaa ihmisenä ja oppia uusia tapoja olla. Ja voida paremmin.

Ja bonuksena mun on kyllä pakko lisätä taide ja luonto. Itsensä ilmaiseminen eri taidemuodoilla on parasta mitä tiedän, puhumattakaan muiden taiteesta nauttimisesta. Unohdan kaiken muun  mun suosikkibändin keikalla tai ottaessani vesivärit esiin. Luonto taas on ollut mulle tasapainottava elementti, kun painaa hetkeksi kätensä sammaleeseen ja hengittää syvään, lataa akkunsa parhaalla mahdollisella tavalla.

Haluatteko kertoa mulle teidän omia kulmakiviä?

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihania asioita. <3 Mulla on nuo samat, ehkä sen lisäksi tai Rehellisyys-osiossa myös unelmointi ja se että uskaltaa hakea sitä mitä haluaa. Ja siinä missä sulla on taide ja luonto, mulla on (päiväkirjan tai blogin) kirjoittaminen! :)

Ja pakkohan on sanoa että myös (jos on kiva) työ lisää hyvinvointia. Se antaa struktuuria ja tuo omanlaista mielekkyyttä arkeen. :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta, tuo unelmointi ja uskallus on kanssa tärkeitä <3. Ja mielekäs työ on kyllä todella olennaista.

Kommentoi