Ikääntymisestä

Hey girl

Onko kukaan muu kyllästynyt lauseisiin jotka alkaa "ei tuon ikäisen pitäisi" tai "ei enää tuossa/tässä iässä". Lauseita sitten jatketaan milloin pukeutumiseen, harrastuksiin tai vaikka elämäntapoihin liittyen. Ja nää lehtijutut! Mihin on sopiva pukeutua kun olet 30 v., mihin ei sovi enää pukeutua kun olet...

Onko hemmetti olemassa jossain joku universaali excel-listaus missä kerrotaan mitä missäkin iässä on sopiva tehdä?! Koska jos on, deletoikoon joku sen. Nämä rajoitukset ovat nimittäin täysin jonkun ihmisen omassa päässä olevia rajoituksia. 

Mitä pahaa on loppujen lopuksi siinä että vaikka 80-vuotias nainen värjäisi hiuksensa sateenkaaren väreillä ja pitäisi lateksiminiä. Jos se on hänen persoonallisuuttaan, miksi siitä pitäisi luopua vain iän myötä? Usein bändeistä sanotaan vuosikymmenten uran jälkeen että olisi aika laittaa pillit pussiin, mutta miksi? Miksi pitäisi luopua sellaisten asioiden tekemisestä mitä rakastaa. Miksi ihmisen pitäisi ikääntyessään ottaa pikkuhiljaa paloja persoonallisuudestaan kunnes jäljellä olisi harmaa, elämänhalunsa menettänyt persoonaton henkilö.

Mitä jos annetaan jokaisen olla oma itsensä eikä keksitä typeriä ikärajoja. Unohdetaan tää "pitäisi ikääntyä arvokkaasti" ja mieluummin arvostetaan jokaista ja annetaan kaikkien elää omalla tavallaan.

(Kuva lainattu Pinterestistä, se sopi niin hyvin tähän.)

Kommentoi