Kesän raikkain drinkki
Olen Aperol Spritz-tyttö. Jos tilaan jotain alkoholipitoista juotavaa, tilaan Aperolin. Kliseistä, kyllä, tylsää, ehkä. Drinksuttelen kuitenkin niin harvoin, että en ole ehtinyt kyllästymään. Kun juttelin loman kynnyksellä työkaverini kanssa lempidrinksuistamme, hän kertoi omansa olevan Hugo.
En ollut itse tästä kuullutkaan, vaikka Hugo on ollut muutamia vuosia sitten hyvinkin suosittu. Hugo on Aperolin vaalea sisko, kotoisin Pohjois-Italiasta.
Googlasin uteliaana Hugon reseptin, ja se on helppo muistaa:
2 tl seljankukkamehua (eli loraus rennommin tehtynä)
1 dl proseccoa (eli kuoharia tarpeen mukaan)
lopuksi kivennäisvettä maun mukaan
Juoma koristellaan mintunlehdillä, itselläni ei niitä ollut, joten käytin ohuita sitruunan viipaleita.
Juoma on raikas, helppoa valmistaa ja siitä saa helposti alkoholittoman version jättämällä proseccon pois.
Cin cin!