Let's talk about sex

Hey girl

Käsi ylös, jos jollain muullakin on ollut kauniisti sanottuna olematon seksivalistus koulussa.

Tai no, tuntuu että valistus keskittyi siihen, että kuukautiset alkaa, ja miten ei tulla raskaaksi. Toki ehkäisystä puhuminen on todella tärkeää. Turvallisuutta ei voi liikaa korostaa, mutta seksi on kuitenkin aika paljon muutakin. 

Tuntui todella ristiriitaiselta, että oli kaksi pääviestiä, älä missään nimessä tule raskaaksi, ja toisesta suunnasta viesti oli "näin miellytät miestäsi". Joka kerta ilmestyessään, eräässä aikakausilehdessä oli mitä erilaisempia tapoja tuottaa nautintoa toiselle, ja jotenkin tuntui että oma arvo nuorena naisena oli mittapuulla "miten sekaisin saan hänet" millä vinkillä milloinkin.

Kolmas "informaatiokanava" sarjat, musavideot ja leffat... hmm niistähän saa kovin realistisen käsityksen seksistä. Oikeasti ihan naurattaa. Fifty shades of hohhoijaa.

Mitä olisin toivonut kuulevani silloin on 

- luota itseesi ja opettele kuuntelemaan kehoasi. 

- sinä tunnet oman kroppasi, vain sinä tiedät mikä toimii ja mikä ei.

- kaikki on kausittaista, joskus ei huvita, joskus huvittaa superpaljon, ei se ole niin vakavaa.

- pidä hauskaa, kuten sanottu, ei se ole niin vakavaa.

- avaa suusi, ole rehellinen, kerro mitä haluat ja mistä pidät. Jos et koet, että voit olla oma itsesi ja avoin tarpeissasi, suhde ei välttämättä ole se sinulle optimaalinen.

- huolehdi terveydestäsi.

- ole utelias ja ilmaise itseäsi.

- sun kroppa on just hyvä sellaisenaan, aina!

Inspiksen juttuun sain ihanan Kirsikan jutusta, Musaa ja meikkejä blogista täältä

Kommentit

Millie's
Randomilla

Vaikka kyselin jonkin verran asioita siinä banaani-seksivalistuksessa kutosella (olin silleen outolintu) ja pyysin vielä pari kortsupakettia mukaan että osaisin aikuisena laittaa sen oikein, jäi silti kysymyksiä Paljon. En pitänyt tätä nolona koska meillä oli kotona pidetty perinpohjainen asiallinen valistus jossa äiti kertoi myös pahoista bemaripojista omia kokemuksia. (Ei olla ikinä oltu kovin perinteinen perhe :D)

Nää oli hyviä esimerkkejä. Mä oon vasta 25+ oppinu nämä asiat:
- se ei hyödytä ketään jos sanoit kysyttäessä että tulit jos et tullut. Useimmat miehet eivät eivät koe kolausta itsetunnolle. Seuraavilla kerroilla sit opetellaan ja se voi olla jopa eroottista jos annat neuvoja
- nautinto ei ole syntiä
- Älä ajattele kliimaksia (tyyliin "tuo ei kestä enää kauaa, yritä nyt tulla jo perkele" hokeminen itselleen ei auta)
- Mene parisuhdeterapiaan tai seksuaaliterapeutille jos hommat kusee ja se johtuu ajatusvääristymistä +näät suhteella tulevaisuuden
- Puhu, puhu, puhu murullesi

Aamuisia bussimatkan aatoksia. :D Kivaa päivää sulle Marika! :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Aivan loistavia pointteja! Olen täysin samaa mieltä ja toit kyllä hyvän lisän tälle jutulle. 

Kivaa päivää sullekin :)!

sharks
by a mile

Siis meillä seksivalistus oli bilsan tunnilla seuraava: katsottiin 10min video, jossa kehotettiin tutkailemaan omaa alapäätä peilin avulla. Pätkän jälkeen opettaja sanoi, että peilijuttu oli huono ohje.
Terveystiedon opettaja taas pelotteli, että anaaliseksiä harrastaneet paskoo loppuelämän housuun.

Mä niin toivon että abauttiarallaa 10v aikana on tullut parannuksia näihin, mutta jotenkin mulla on sellainen fiilis että sama meno jatkuu.

MarikaJohannaP
Hey girl

Kuulostaa tutulta. On sääli että noin tärkeä asia hoidetaan pelottelulla ja rajoittuneella näkemyksellä. Toivon kanssa että tuo asia olisi muuttunut.

Kirsikka W.

Kiva, että mun postaukseni herätti ajatuksia :) Hyvin samankaltaisia ajatuksia tuntuu sullakin olevan!

MarikaJohannaP
Hey girl

Sun postaus oli loistava :)! Kiitos vielä kerran siitä. Samoilla linjoilla todella ollaan, tässäkin asiassa :).

Ranja
Haavekuvia

Mulla ei ole valittamista seksivalistuksen laadusta, mutta jotenkin olin tunnistavinani Cosmopolitanin tekstistäsi. Luin sitä 16-vuotiaana mutta onneksi jossain vaiheessa tajusin, että lehti antaa rakkaudesta, seksistä ja miehistä ihan järkyn kuvan. En jaksaisi sellaista teatteria kyllä omassa suhteessani. :D

Kommentoi