Mä rakastan SUP-lautailua

Hey girl

Mulla on ollut vaikka mitä lajikokeiluja, joitakin olen testannut kerran, jotain harrastanut hetken ja muutamat harvat kuten jooga, ovat kulkeneet mukanani ikuisuuden.

Heti aluksi voin myöntää että mä en ole ikinä ollut mikään vesipeto. Vesi on ollut elementtinä jopa vähän pelottava. Uimataitoni on herättänyt välillä hilpeyttä sitä todistaneille.

Kaikki tuo vaan muuttui heti ensimmäisestä kerrasta kun astuin sup-laudalle kolme vuotta sitten.  Olin koko kesän katsellut kuvia ja miettinyt että tuota olisi kyllä kiva kokeilla. Ja sainkin sitten aikaiseksi mennä kaverini järjestämälle kokeilutunnille.

Huolimatta siitä, että ohjaaja vakuutteli että tällä on vaikea kaatua ja että se on kun laiturilla seisoisi, mua hirvitti laudan päällä aluksi ihan hirveästi. Jalkapohjat oli ihan krampissa ja en varmaan muistanut edes hengittää.

Pikkuhiljaa laudan päällä alkoi tuntua ihan luonnolliselta olla. Ja tunnin jälkeen eka ajatus oli että koska uudestaan! Tämä laji haastoi koko kropan ihan uudella tavalla, ja laudan päällä vesi tuntuikin rauhoittavalta elementiltä.

Seuraavana keväänä ostin oman laudan ja kävin ekan kerran suppailemassa kun lähijärven rannassa oli vähän sulaa. 

Harrastan laudan päällä myös treenejä ja joogaa. Ihan perusliikkeet saa kivasti lisäpotkua laidan päällä.

Enkä ihan heti keksi hauskempaa tapaa tutustua uuteen paikkaan kun sup-laudalla. Kanarian loma oli aivan erilainen kun kävi päivittäin suppailemassa. 

Jos et ole vielä kokeillut lajia niin testaa ihmeessä. Tämä sopii kaikille. Ja lautailla voi rennosti ja laudan päällä hengaillen, tai runnoa sillä kunnon vatsalihaksia ja hartioita polttavan hikitreenin.

Lahdessa ja Helsingissä lautojen vuokraus on vielä niin helppoakin kun niitä saa ihan keskustan tuntumasta. Lahdessa Pikku-Vesijärvellä on Kitetirrin lautavuokraus ja Helsingissä Töölönlahdella Hakuna Matata lautavuokraus. Kumpaakin suosittelen lämpimästi! 

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

En ole kokeillut kumpaakaan, en joogaa, enkä tätä lautailua..Hauskalta näyttää, mutta enkäjätänväliin...tunnen itseni ja en varmasti saisi aikaan lähteä järvelle, merelle melomaan :). Uskon kuitenkin, että on kiva laji, varsinkin kauniina ja lämpimänä kesäpäivänä :)

Kommentoi