Marikan huuhaa-nurkkauksessa: Vatsalihakset esiin hieromalla?

Hey girl

Törmäsin otsikkoon jossa luvattiin vahvempia vatsalihaksia hieromalla niitä. Ja jos six packiä saa esiin  hieromalla eikä kärsimällä, I’m all for it. Eli mistä siis on kyse? Tämä on vanha ayurvedisiin hoitoihin perustuva kehon hoitomuoto. Vatsaa hierotaan kahdesti päivässä, aamulla ja illalla.  Ensimmäiseksi aamulla ja illalla nukkumaan mennessä. Ohjeessa hierontaan käytettiin kiinteyttävä öljyä. Itse käytän paksuhkoa vartaloöljyä, ja se toimii luultavasti siinä missä öljykin.

HYÖDYT: vatsan hieronnan luvataan vähentävän rasvan ja selluliitin kertymistä vatsan seudulle, sekä vahvistavan ja kiinteyttävä lihaksia. Hieronta lievittää stressiä, auttaa ummetukseen, parantaa ruuansulatusta sekä munuaisten toimintaa.

MIKÄ HOMMAN JUJU ON? Hoidon kerrotaan vapauttavan tunteita, stressiä ja tiloja joita monet meistä patoavat ja jotka kertyvät vatsan seudulle. Hoidon ajatellaan myös vaikuttavan chakroihin ja energiakenttiin.

HOW TO: Kaada öljyä tai levitä rasvaa vatsan alueelle. Hiero ensin sormilla kevyesti myötäpäivään ja samalla kun suurennat piiriä, ota kämmen käyttöön. Hiero tähän suuntaan n. 30 kertaa, ja käännä suuntaa vastapäivään ja hiero myös n. 30 kierrosta takaisin napaa kohti.

Huom! Älä tee vatsahierontaa, jos olet raskaana tai sinulla on suoliston haavaumia tai sydänvaivoja.

En tiedä mitään chakroista, mutta tämä on hauska tapa. Nukkumaan mennessä vatsan hieronta on hyvin rentouttavaa ja rauhoittavaa, aamulla se on rauhallinen tapa herätä. Lisäksi vatsa itseasiassa tuntuu kiinteämmältä. Joten ehkä tämä ei ole ihan huuhaata. Voihan tällainen hieronta ainakin vähentää turvotusta ja rentouttaa?

Alkuperäisen jutun bongasin täältä: http://thechalkboardmag.com/ayurvedic-abdominal-massage-for-stronger-abs

 

Kommentoi