Mitä tänään syödään?
Tällä hetkellä eväät ja kotiruokailu ovat monelle ajankohtainen aihe. ”Mitä tänään syödään” on kysymys johon on välillä niin ärsyttävän vaikea keksiä vastausta. Minnean muruja-blogissa oli hyvä viikon ruuat-postaus, josta päätin tehdä oman version.
Suunnittelu, ennakointi ja valmistautuminen helpottavat ruuanlaittoa, sekä säästävät aikaa, rahaa ja minimoitua kaupassa käyntien määrää ja hävikkiä.
Tässä yksi esimerkki meidän viikon ruokalistasta. Pyrin aina miettimään eväät niin, että ne ovat helppoja tehdä, ja että niistä söisi useamman päivän.
Maanantai: bataattikeitto
Tiistai: bataattikeitto
Keskiviikko: kasviswokki
Torstai: uunibataatit
Perjantai: tex-mex-salaatti
Bataattikeitto
Bataatti on mahtava raaka-aine, ja pidän sitä aina kaapissa.
Bataattikeitto on nerokkaan helppo ruoka, jonka reseptin osaan jo ulkoa.
1-2 bataattia
2 omenaa
(porkkanaa, tomaattia, paprikaa, sipulia maun mukaan)
1 purkki Chilikoskenlaskijaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ainekset viipaloidaan kattilaan ja keitetään pehmeiksi. Soseutetaan vaikka tehosekoittimessa, jonka jälkeen kaadetaan takaisin kattilaan ja mukaan lisätään mausteet ja Chili-koskenlaskija. Koskenlaskijan voi korvata esim. kookosmaidolla jos haluaa vegaanisen vaihtoehdon, tällöin kannattaa maustaa vahvemmin.
Kasviswokki
Nopea tehdä ja menee myös eväänä seuraavana päivänä.
Samalla kun keittää nuudelit, paistaa pannulla mieleisiään vihanneksia. Sekaan laitan joko vähän kookoskermaa tai Koskenlaskija-cheddar-jalopeno-dippiä. Tarjolle laittaessa pistän päälle suolapähkinöitä ja lorauksen soijakastiketta.
Uunibataatit
Helppo ruoka joka valmistuu kuin itsestään.Pese ja halkaise bataatit, ja anna niiden olla 200 asteisessa uunissa kunnes ne ovat pehmeitä. Näiden kera maistuu melkein mikä vaan, itse usein laitan bataattien päälle pehmeää fetajuustoa, paistettua sipulia ja avocadoa.
Tex-mex-salaatti
Niin nopea ja helppo tehdä, ja super herkullinen! Pilko uunin pellille paprikaa, sipulia, kikherneitä, maissia ja päälle öljyä ja mausteita, kaikki uuniin 20 minuutiksi 225 asteeseen. Lautasella päälle avocadoa ja mieleistä dippikastiketta, sekä nachoja.