Mustikkamania

Hey girl

Olen opetellut syömisen suhteen kuuntelemaan kehoani. Jos minulla on jokin (terveellinen) mieliteko, olen antanut sille periksi. Kesän alussa himoitsin tomaatteja, ja nyt tekee kokoajan mieli syödä mustikoita.

Kun pinosin kolmatta rasiaa pensasmustikoita ostoskoriin kaupassa, puoliso vähän naureskeli että riittääkö varmasti, mutta mulle siinä oli vasta hyvä alku. Parastahan olisi kerätä marjat suoraan metsästä mutta tänä kesänä ei vaan ole ehtinyt mustikanpoimintaan. 

Olen alkanut mielitekojen kohdalla myös miettimään että mistä ne kertovat, mitä keho kaipaa. 

Mustikan terveysominaisuudet ovat lukuisat:

- mustikka sisältää B-, C- ja E-vitamiinia sekä magnesiumia ja sinkkiä.

- mustikoissa on paljon hyviä rasvahappoja jotka edesauttavat aivojen toimintaa

- flavonoidit ja antioksidantit mustikoissa tukevat sydämen hyvinvointia sekä vaikuttavat positiivisesti ihon kuntoon

- mustikan antosyaanit ovat hyväksi silmille 

- mustikat voivat suojata virtsatientulehduksilta

- mustikat sisältävät probiootteja joten ne ovat hyväksi ruuansulatukselle.

Joten mietin että tästä mustikanhimosta ei ainakaan ole mitään haittaa, päinvastoin. Kesänlopulla pieni mustikkakuuri on hyvä keino valmistaa kroppaa ja mieltä syksyyn, sekä korjata auringon vaikutuksia iholla. Uskon että sisäisesti nautitut vitamiinit ja antioksidantit korjaavat ja hoitavat ihoa paremmin kuin mitkään voiteet tai seerumit.

I often have food cravings, and for the healthy ones, I gladly give in. I think it is my body’s way of letting me know what I need at the moment. 

Lately I’ve been lusting after blueberries, and I’ve been eating them a lot. Which is not a bad thing!

Blueberries are packed with vitamins, flavonoids and antioxidants. They are good for your skin, and heart. Probiotics in blueberries make them aid your digestion. Antosyanoids in blueberries make them good for your eyes, and good fatty acids make them good for your brains. And there are many more health benifits in thos little blue berries.

I think they are perfect food for preparing your body for autumn, and to recover your skin and hair from the summer sun. I think food is medicine and it works way better than any beauty cream or serum.

Kommentoi