Onko se sulta pois?

Hey girl

Mä olen kiinnittänyt huomiota viimeaikoina sellaiseen jännään ilmiöön, että kun joku yrittää tehdä jotain hyvää, se tuntuu ärsyttävän joitakin ihmisiä ihan hirveästi. "Miksi sitä pitää joka asiasta raivota somessa?" "Mikä tämä #metoo kampanjakin oli, kaikkiahan meitä on kourittu, mitä siinä valitat?" Mikä siinä on niin kamalaa että näitä epäkohtia tuodaan esille ja ihmiset saa ääntään kuuluville? Se että joku asia tuntuu itsestä turhalta, ei tarkoita etteikö se voisi olla hyvinkin tärkeää jollekin toiselle. 

Samalla olen miettinyt näissä tilanteissa, että onko se joltakin jotenkin pois jos joku yrittää tehdä maailmasta parempaa paikkaa? Luoda tasa-arvoa, parantaa ihmisoikeuksia, jonkun ihmisryhmän oloja, tai haluaa parempia oloja eläimille? 

Jos joku haluaa vaikka valita ympäristöystävällisiä pesuaineita, miksi se ärsyttää jotakin niin kovasti, että se pitää leimata viherpiiperöinniksi?

Tai jos joku haluaa toiminnallaan boikotoida jotain, esimerkiksi olla käymättä tavarataloketjussa sen omistajan ideologian takia, häneltä aletaan kysellä että no miten voit käydä tuolla tai täällä. Että eikös ole tekopyhää toimintaa. Miksei voi tarttua vaikka yhteen kohtaan kerrallaan? Jostain on aina hyvä aloittaa.

Mikä siinä ärsyttää?

Eikö maailmasta saataisi parempi paikka kun meillä kaikilla asukeilla karvoihin katsomatta olisi hyvä olla.

 

Kommentit

Niina Maria V.

Hyvä kirjoitus!:) Ehkä siinä alkaa omatunto kolkuttamaan ja tai tulee tietoiseksi omista moraalisesti/eettisesti kyseenalaisista valinnoistaan, mikä ei ole kivaa ja purkautuu ärtymyksenä/selittelynä tms?

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :). Toi on muuten hyvä pointti, ja niin se varmaan monesti on. En ollut ajatellutkaan, mutta nyt kun sanoit niin hyvinkin järkeenkäypää :).

Saranda
Tyhjä ajatus

Aika hyvä pointti! Huomaan että munkin on paljon helpompi kritisoida ihmisiä siinä vaiheessa jos oon itse mokannut tai tunnen huonoa omatuntoa jostain. Mikä on tosi väärin! Mitä tyytyväisempi oon omaan elämääni ja omiin valintoihin, sitä vähemmän koen tarpeelliseksi arvostella muiden. :)

Hyvä teksti Marika! <3

Niina Maria V.

Just näin :))<3

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos <3.

Taru Mari
Stuff About

Samaa itsekin välillä miettinyt...hyvä teksti. <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :) <3!

Vierailija (Ei varmistettu)

Silloin jos joku yrittää noilla hyvillä teoilla nostattaa omaa egoaan eikä sitä itse asiaa niin onhan se välillä ärsyttävää. Tyyliin, että sulla on varaa ja halua asua Helsingissä kantakaupungissa ja työ, harrastukset, sosiaalinen elämä ja kaikki on siinä kävelymatkan tai julkisten päässä niin onhan se ärsyttävää jeesustella, kun pärjää mainiosti ilman autoa toisin kuin ne itsekkäät ihmiset, jotka asuu joko rahan tai omien halujensa takia kauempana ja järkevän arjen takia tarvitsevat auton (vaikka eivät sillä aina ajaisikaan). :)
Se taas, että yrittää joissakin valita oman arvomaailmansa mukaisia asioita on taas ihan ok, eihän kukaan voi olla täydellinen ja yhden ihmisen vaikutusmahdollisuudet on rajalliset.

MarikaJohannaP
Hey girl

Tuolta kannalta en ollut asiaa ajatellutkaan. Kiitos tästä näkökulmasta :)!

Sofian Stoorit (Ei varmistettu) http://www.sofianstoorit.com

Tää on mulle hekkoht. vähän kinkkinen aihe, kun ymmärrän molemmat puolet. Itse mahd. vegaanisesti syövänä, elöinkokeettomia tuotteita käyttävänä ja kierrättävänä ihmetyttää, miksi jotkut eettiset vegaanit valitsevat vain ruokapuolen, kun eläinkokeettomuus ja kierrättäminen eivät ole lähestkään yhtä vaikeita valintoja, kuin kaikkien eläinperäisten tuotteiden poisjättäminen. Sitten taas toisaalta itseäni suoraan sanottuna kismittää jokainen kerta selitellä yksityisautoiluani ja nahankäyttöäni. Tuntuu välillä vähän siltä, että joidenkin ihmisten kanssa ei vaan voi voittaa. Itse toitotan aina, että pienikin teko merkitsee :) Lopulta näitä tyyppejä, jotka kaivamalla kaivaa, ei voi miellyttää vaikka muuttaisi savimajaan ja eläisi kulhollisella riisiä.

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta, joillekin lasi on aina puoliksi tyhjä. Olen samaa mieltä että pienikin teko ratkaisee :).

Kommentoi