Pari sanaa ystävyydestä

Hey girl

Ystävät ovat elämän suola. Itselläni on ollut aina muutamia todella läheisiä ystäviä, ja sitten tuttuja joiden kanssa hengaa silloin tällöin.

Valitsen tarkkaan ne tyypit joihin luotan, ja jotka päästän oikeasti lähelle. Vaikka olen avoin monissa asioissa, olen silti aika yksityinen ihminen.

Luottamus ja rehellisyys ovat mielestäni kaikkien hyvien ihmissuhteiden perusta. Hauskaahan voi pitää kenen kanssa vaan, mutta ne luottotyypit, ne ei puussa kasva.

Ystävyydessä on tärkeää, että homma myös toimii kahteen suuntaan. Jos toinen on vain kaivo josta otetaan, mutta ei laiteta ikinä mitään tilalle, muuttuu tilanne aika raskaaksi. Samoin se, että toinen on se joka aina tekee aloitteen ja yrittää pitää yhteyttä. 

Pitkään mietin tällaisissa tilanteissa, että täytyy vaan jaksaa ymmärtää ja yrittää itse. Ja kyllä, ystäviä kuuluu ymmärtää ja tehdä töitä ystävyyden eteen. Mutta siinä vaiheessa kun se elämän suola alkaa olla jatkuvaa kirvelyä haavoissa, kannattaa ottaa etäisyyttä. 

Ystävyyden kuuluu kuitenkin olla niitä hyviä, voimaannuttavia asioita elämässä. Arvosta niitä todellisia ystäviä joita sulla on, ne on kultaakin kalliimpaa, ja älä tuhlaa aikaasi niihin tyyppeihin jotka tekee sulle huonon fiiliksen.

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Olen täysin samaa mieltä. viime vuosina olen hylännyt monta ns. ystävää, kun suhde heihin meni ihan naurettavaksi, ne aiheutti minulle suurta mielipahaa, päätin, että nyt se on loppu. Yhden lapsuuden ystävistänikin jätin taakseni, en siedä yhtään selkään puukottamista, enkä inhottavaa yleistä käytöstä. Kartan ihmisiä, joista tulee huono olo tai ihmisiä, jotka riitelevät, haastavat riitaa. Ne kaikki saa mennä. Nykyisin mieheni on minun paras kaverini, ollut jo vuosia, vuosia. Hänelle voin kertoa kaiken.. Naisiin en luota enää yhtään. En halua niitä enää lähelleni. Päätös on minun oma, siksi helppo ja aiheutti vain suuren helpotuksen itselleni, kuin raskas taakka olisi pudonnut!

MarikaJohannaP
Hey girl

Ymmärrän sua ihan täysin. Oma elämä kannattaa rakentaa niin että pyrkii kokoamaan ympärilleen ihmisiä joiden kanssa on hyvä olla. Kukaan ei tarvitse ylimääräistä draamaa ja pahaa oloa. Ystävyyden ei ainakaan sitä ole tarkoitus aiheuttaa.

Kommentoi