Proteiinin lähteet
What the Health-dokkarin ja sen jälkimainingeissa käytyjen proteiininlähde-keskustelujen jälkeen päätin ihan mielenkiinnosta listata minkälaisia proteiinimääriä on kasviperäisissä proteiininlähteissä tarjolla. Usein nimittäin ensimmäinen kysymys minkä kuulee kun tulee puhe kasvisruoka/vegaaniruokavaliosta on: Mites se proteiinin saanti?
Toki esimerkiksi linssit tuntuu aluksi työläämmiltä valmistaa kuin esim poksauttaa raejuustopurkki auki, mutta kaikkeen tottuu.
LINSSIT 18 g / 1 kuppi
PAVUT 15 g / kuppi
OLUTHIIVA 12 g / 3 rkl
HAMPUNSIEMENET 10 g / 3 rkl
PÄHKINÄT 7-9 g / puoli kupillista
KVINOA 7-9 g / puoli kupillista (keitetty)
HERNEET 8 g / kuppi
SPIRULINA 8 g/ 2 rkl
CHIASIEMENET 4 g / 2 rkl
PERUNA 4 g / 1 kpl
PINAATTI 3 g / puoli kupillista
PARSA 2 g / puoli kupilllista ( keitetty)
Hyvin pitkälle tässä(kin) on ainakin kyse ajattelutavan muutoksesta. Siitä että ei tankkaa proteiinia enempää kun oikeasti tarvitsee ja oppii koostamaan sen eri lähteistä.