Yksi päivämäärä

Hey girl

Monet meistä antavat kalenteri-ikänsä, yhden päivän, vaikuttaa elämäänsä. Ikää käytetään rajoittimena, milloin itselle, milloin jonkun toisen tekemiselle.

Miten usein kuuleekaan lauseen "voiko enää tässä iässä?". Totta hemmetissä voi! Ikärajat on meidän ihmisten itse asettamia. Joku on päättänyt että ihminen on täysi-ikäinen 18-vuotiaana. Joku on keksinyt kaikki ikärajat, joten miksi sä antaisit niiden vaikuttaa siihen miten sä haluat elää. Mä olen kirjoittanut tästä aiheesta aikaisemminkin, mutta se vaan välillä ärsyttää mua ihan hirveästi. 

Artikkelit jotka alkavat sanoin "mitä x-ikäisen ei pitäisi enää tehdä/pukea päälleen" ovat maailman turhinta sanojen tuhlausta. Ihan oikeasti. Mikä mä olisin sanomaan jollekin 50-vuotiaalle että ehei, sä et muuten tuohon sun lempivaatteeseesi voi pukeutua, kuule sun iässä ei ole enää sopivaa käydä sun suosikkiartistin keikalla, tai harrastaa tuota lajia. Otappa tästä ristipistotöitä työn alle. Miettikää vaikka Tony Hawkia, olisiko hänen pitänyt jo luopua skeittaamisesta koska jonkun mielestä se ei ole enää siinä iässä sopivaa?

Ei kenenkään tietenkään tarvitse hyppiä skeittirampilla 50-vuotiaana jos ei halua, mutta ei myöskään pidä luopua nauttimistaa asioista ulkoisten paineiden takia.

Mietin myös sitä miten paljon naisesta on ikään liittyviä nimityksiä joita voidaan käyttää vähemmän positiivisessa tarkoituksessa. Miehistä niitä tuntuu olevan vähemmän. Ihan kuin nainen menisi vanhentuessaan pilalle ja muuttuisi hyödyttömäksi tyypiksi jonka pitäisi vaan nätisti siirtyä pois näkyvistä. Onneksi asenteissa on myös havaittavissa muutosta ja meillä on ihania esikuvia kuten Helen Mirren. "Your 40s are good. Your 50s are great. Your 60s are fab. And 70 is fucking awesome." -Helen Mirren.

Mitä jos et tietäisi päivämäärää jolloin olet syntynyt?

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Helen Mirren on loistava! Mua aina alkaa niin hymyilyttää, kun näkee, että ihmiset nauttivat olostaan ja intohimoistaan, ikään katsomatta! Toivottavasti itsekin jaksan ja haluan käydä keikoilla, leffassa, juoda ystävän kanssa kuplivaa, matkustaa uuteen maahan ja hassutella seitsemänkymppisenä :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Niin on, mä tulen aina hänestä niin hyvälle tuulelle :). Samaa mäkin kyllä toivon, että olisi yhtä hyvä fiilis ja asenne kuin hänellä hänen iässä.

Ah, ihana postaus ja niiiiiin asiaa! Iän ei saisi määritellä mitään, ja silti niin monet antavat sen määritellä kaiken hiustensa pituudesta pukeutumiseensa, mikä ärsyttää välillä hirveästi minuakin.

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :)! Mutta ei me anneta sen vaikuttaa, ikinä :)!

ElizabethRinne

Ihanan inspiroiva postaus! Mä olen NIIN samaa mieltä! :) Nimimerkillä ajoittaisesta ikäkriisistä kärsivä kolmenkympin lähestyessä.

Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :)! Ihana kuulla että inspiroiduit :).

Kommentoi