Lattiavalinnat

Otetaan pieni kertaus tähän väliin. Eli blogissa ollaan päästy nyt siihen, että keittiö on revitty alas, kaikki muukin mahdollinen on revitty pois, parketti ja vanhat muovimatot on poistettu ja kaikki mahdolliset tapetit poistettu. Keittiö on suunniteltu valmiiksi ja odotellaan sen saapumista minä hetkenä tahansa tällä viikolla.

Nyt on toukokuun loppu ja IRL ollaan jo vähän pidemmällä, ollaan nimittäin valittu lattiat ja maanantaina valittiin maalit (tää oli vaikea!!). Lattiat on asennettu kokonaan ja kaikissa seinissä on perusvalkoinen pohjamaali & katot on suurilta osin maalattu uudelleen. Ollaan itseasiassa jopa ostettu jotain kalusteita ja mulla on koko ajan enemmän vaikeuksia pitää salaisuutta! 😀 haha.. Onneksi saan muutamalle kaverille paljastaa ihan pian, koska he tulee ulkomailta käymään Suomessa ja seuraavasta kerrasta ei ole tietoa, joten tilaisuus täytyy ja sen saa käyttää hyväksi.

Mutta nyt päivän asiaan, eli millaiset lattiat me sitten valittiin?

Mä oon itse niin kauan kuin muistan halunnut muuttaa vanhaan kivitaloon, jossa on tumma puulattia, leveät ikkunalaudat ja korkeat huoneet. Tämä visio kuitenkin unohtui aika tehokkaasti, kun alettiin miettiä lattiaa tämän remontin yhteydessä. Melkein heti oli selvää, että halutaan vaalea lattia korostamaan asunnon valoisuutta entisestään. Ja ei vitsi mikä lattia valittiin! Ihana luonnonvalkoinen tammilaminaatti. Nyt kun se on asennettu on asunto entistäkin valoisampi ja avarampi. Meillä kävi hyvä tuuri lattian kanssa. Ei oikeastaan edes ehditty etsiä sitä vaan K-Raudassa oltiin etsimässä jotain ihan muuta, kun lattia tuli vastaan ja siinä oli huikea tarjous (muistaakseni 8e/m2 ja normaalisti ovh 15,5e/m2). Ei kauheasti tarvinnut miettiä. Goodiy Tammi Hamptons taisi olla nimeltään laminaatti, jos joku sen haluaa tsekata.

Asunnossa oli entuudestaan tavallista puunväristä parkettia eteisessä, olohuoneessa ja olohuoneen jatkeessa. Makkarissa, keittiössä ja vierashuoneessa puolestaan oli muovilattia (lattioiden erot näkyy hyvin tuossa ylemmissä kuvissa). Purettiin itse kaikki vanha ja ammattimiehet laittoivat uuden lattian kuntoon, mikä sisälsi siis pohjien tasoituksen ja uuden lattian paikoilleen laittamisen.

Muuhun asuntoon verrattuna haluttiin keittiöön vähän erilaista tyyliä. Oikeastaan tosi erilaista. Siinä missä valkoinen dominoi muuta asuntoa, on keittiö ihan päinvastainen. Lattia on mustaa vinyylilaattaa ja keittiön kaapisto tulee olemaan musta, keittiökoneet puolestaan teräksen väriset. Kontrasti on kyllä hauska jo nyt! Vinyylilaatta oli selkeä valinta alusta asti, koska se nyt yksinkertaisesti tuntuu olevan paras valinta keittiön lattiaksi. Se kestää vettä toisin kuin laminaatti, lisäksi se myös on iskunkestävämpää eli ei haittaa vaikka putoaisi lasi tai veitsi lattialle.  Materiaalina se on myös lämmin ja suhteellisen pehmeä jalkojen alla eikä kopise. Käytännössä se on siis äänetön materiaali. Kuulemma jos rahasta ei tarvitsisi välittää, kannattaa koko asunto vuorata vinyylilaatalla 😀 ainut ”huono” puolihan tuossa on hinta. Maksettiin vinyylistä 40e/m2 eli arvokastahan se on.

Tämä lattia käytiin hankkimassa Bauhausista ja on nimeltään B!Designin Isocore-vinyylilankku. Vinyylilattiaa saa nykypäivänä ihan missä kuoseissa tahansa. Käytännössä voisi sanoa, että siitä löytyy samat vaihtoehdot kuin laminaatistakin, minkä lisäksi vielä erilaiset versiot kivi-, marmori- ja laattalattioista.

Tässä välissä vielä pakko sanoa, ettei mulla ollut ennen projektia aavistuskaan lattioiden eroista ja en todellakaan ollut ikinä kuullut vinyylilaatasta. Onneksi toinen on enemmän kartalla näistä asioista. Nyt vielä puuttuu kynnykset ja listat tietysti, eli ihan siistiltä ei vielä näytä. Muutenkin lattiat vielä suojataan, koska seuraavaksi maalataan tehosteseiniä ja keittiökalusteita aletaan loppuviikosta raahata paikalle!

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *