Pääsiäisloma

Terkkuja pääsiäislomalta! Saatiin kuin saatiinkin kunnon pääsiäisloma mökkeilyineen ja ulkoiluineen. Ehdittiin jopa juhlimaan kolmen kaverin yhteisiä synttäreitä ja viettämään rokulipäivää. On muuten hankalaa nähdä kaikkia kavereita ja vastailla kysymyksiin ”mitä on puuhannut  viime aikoina”, kun ollaan edelleen pidetty koko juttu salaisuutena. 😀 Näitä hauskuuksia edelsi tosin  tiukka 1,5 viikkoa ja kiirastorstai, joka oli kaikkea muuta kuin rento. Tehtiin torstaina kellon ympäri hommia, jotta saatiin kämppä täysin alkuperäiskuntoon ja sekä lattiat, että seinät paljaaksi.

Torstain  aikana revittiin viimeiset tapetit, poistettiin parkettilattia kolmesta huoneesta ja revittiin kaikki muovimatot pois. Siivottiin roskat ja katkottiin parkettilautoja pienemmäksi sekä kasattiin niitä samankokoisiin pinoihin. Alunperin oli tarkoitus lopettaa hommat tähän ja jatkaa myöhemmin, mutta kun huomattiin että Topinojan kaatopaikka  on kiinni koko pääsiäisen ja kello oli siinä vaiheessa vasta kolmen paikkeilla, päätettiin aika extempore  vuokrata myös pakettiauto samalle päivälle ja  tyhjentää asunto kokonaan. Fun fact: jotta saat kuljetettua 40m2 parkettia, reilu 65 neliön muovimatot + roskat kuudennesta kerroksesta alas, niin täytyy muuten tehdä viisi reissua noin kahden neliön kokoisella hissillä.

Toinen hauska  fakta on se, että pakettiauton vuokaus maksoi 40e noin kolmelta tunnilta ja Topinojalla koko roskan jättäminen sinne maksoi huimat seitsemän euroa. Muutenkin on ollut hauska huomata, miten edullista jätteen vieminen kierrätykseen on! Ennen torstaita asunnolta on viety kolme isoa peräkärryllistä purkujätettä; enimmäkseen lastulevyä, vanha keittiö kokonaisuudessaan, vanhoja ovia ja ovenkarmeja, listoja, sekä vähintään riittävästi vanhaa tapettia. Pisteenä iin päälle alkoi ilmeisesti remonttiväsymys painaa ja pää lyödä tyhjää, joten vietiinpä kaatopaikalle myös yksi ovi jota olisi vielä tarvittu 😀 vietiin kolmen peräkärryllisen ja yhden pakettiautollisen verran purkujätettä kaatopaikalle ja se kaikki kustansi yhteensä 33 euroa. Eli ei todellakaan ole kallista puuhaa! Tämän jälkeen ei voi kuin ihmetellä niitä ihmisiä, jotka dumppaa vanhat sohvansa yms hyllyköt talonyhtiöiden pihoilla.

Ja vinkkinä tuleville remontoijille tai sitä suunnitteleville: jos vaan aikaa ja energiaa riittää, asunnon purkamisessa ja  tyhjentämisessä säästää huomattavia  summia rahaa kun tekee itse! Seuraavassa postauksessa listaan asioita, jotka pitää ottaa huomioon remontin ekassa vaiheessa eli juurikin purkamisessa.

koti ajattelin-tanaan remontointi
Kommentit (4)
 1. Hei, ootteko ottanut selvää tai miettinyt asbestijuttuja? Meidän asunto on suurinpiirtein samaa ikäluokkaa, ja jo valmiiksi stressaa remontin osa, jossa pitää tehdä ammattilaisen asbestipoisto. Me saatiin näihin onneksi vinkkejä talon muilta vanhoilta asukkailta, jotka osas kertoo, et missä kohtaa asbestia on heillä aikoinaan ollut. Meillä oli melkein koko asunto remontoitu jo joskus kymmenen vuotta ennen meitä, mutta hassusti alkuperäisten ikkunalautojen alla kuulemma on asbestia, et jos ne uudistetaan jossain kohtaa ni pitää palkata ammattilaiset.

  1. Heippa! Joo ollaan pohdittu näitä aika paljonkin! Eli ensin siis meille tehtiin asbestikartoitus, siinä tarkastettiin keittiöstä seinälaattojen liimaus, lattian alus sekä vanhojen kaappien takainen seinä. Muista huoneista parketin alla olleet muovimatot ja niiden liimaus sekä vanhan, kiinteän paikalleen rakennetun kaapiston alus ja takaseinä. Lisäksi tietty huoneilma yleisesti. Kartoituksen tehnyt tarkastaja otti oma-aloitteisesti koepalat kaikista paikoista, mitä halusi tutkia. Eli ei tarvinnut itse puuttua siihen, mistä hän asbestia tutki. 🙂 Kartoituksen tarkkaa hintaa en muista, mutta noin 250€ ei ainakaan yli. Saatiin kartoituksesta kirjallinen todistus asbestivapaasta asunnosta.

   Eli meidän tapauksessa asbestipurkua ei tarvinnut alkaa tekemään, joten sen
   suhteen en osaa auttaa.. Oman kokemuksen perusteella suosittelen kuitenkin tekemään kartoituksen niin saa varmuuden seuraavista toimenpiteistä. 🙂

   1. Kuka kävi tekemässä teillä asbestikartoituksen? Meillä asunnon remontointi edessä ja asbestikartoitus sen myötä. Vinkit otetaan vastaan 🙂

    1. Moikka! Nyt täytyy sanoa, etten muista, kuka sen kävi tekemässä.. Eiköhän taidettu vain googlata ja valita joku sopiva. 🙂 kannattaa tarkistaa, että taloyhtiön puolesta on ok, että itse valitsee. Joillain voi olla joku tietty toimija, ketä on pakko käyttää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *