Seinään upotettu kirjahylly

Täällä on kerrottavana ilouutisia, enää ei ole montaa isoa projektia jäljellä nimittäin! Viime viikolla tilattiin liukuovet Turun Liukuovitehtaalta, joka vakuutti sekä asiantuntevuudellaan, että valikoimallaan. Ovien pitäisi saapua sekä eteiseeen että makuuhuoneeseen parin kolmen viikon sisällä, eli sopivasti juuri ennen joulua. Eteinen on myös edistynyt ja siellä on nykyään sekä penkki että peili. Mutta asia, josta tänään alunperin tulin kirjoittamaan on kuitenkin seinään upotetun kirjahyllyn valmistuminen!

Olohuoneen jatke, mys-huone, on kokenut hurjan muodonmuutoksen viime huhtikuun jälkeen. Huoneeseen käytiin ennen leveän haitarioven kautta ja huoneen toisella seinällä oli ovi siivouskaappiin (josta oli ovi edelleen takaisin eteiseen) ja sen vieressä todella syvä lattiasta kattoon oleva kaappi. Mietittiin kaikenlaisia ratkaisuja huoneeseen, esimerkiksi pitäisikö koko seinä eteisen ja huoneen välillä purkaa tai pitäisikö vierashuoneeseen päin avata yksi ovi ja sulkea koko kaappi & siivouskomeron ovi seinästä. Lopulta päädyttiin pitämään seinät ehjinä ja sen sijaan sulkemaan koko siivouskomeron ovi sekä upotetun kaapin ylimmät hyllyt. Seinään upotettu kirjahylly tuli mieleen jostakin inspiraatiokuvasta, joten otettiin vanhasta kaapista pois vanhat hyllyt kokonaan ja tehtiin laudasta uudet kolme hyllyä. Aluksi mietittiin myös että oltaisiin jätetty pelkkä syvennys kaapin tilalle, mutta lattian/kaapinpohjan purkaminen osoittautui hankalaksi ja siksikin päädyttiin tähän upotettuun kirjahyllyyn. Mikä olikin nyt jälkikäteen ajateltuna loistava päätös.

Tässä tapauksessa kuvat oikeasti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten antaa kuvien puhua puolestaan! 🙂 tavarat edelleen hakevat paikkaansa, mutta tähän asti pääsy on jo voitto.

Uudet hyllylevyt hankittiin Bauhausista ja ne lakattiin samalla puuöljyllä, kuin olohuoneen pöytä ja tv-taso. Hyllynkannakkeet puolestaan ostettiin Puuilosta. Suhteellisen neutraaleja kannakkeita etsittiin ja annoin ohjeeksi ostaa ”industriaaliset kannakkeet”.  Mun mielestä nuo sopii oikein hyvin huoneeseen ja tuohon kirjahyllynfiilikseen muutenkin.

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *