Tehosteseinien maalaaminen

Seinien maalaaminen on helpompaa kuin uskoisi! Siihen löytyy paljon vinkkejä ja videoita ja ideoita tehosteseinien maalaamiseen löytyy esimerkiksi Youtubesta hurjan paljon.  Vältettiin pahimmat sudenkuopat ja remonttimiehet pohjustivat ja tasoittivat sekä maalasivat meidän seinät pohjamaalilla. Itse hoidettiin vanhojen tapettien repiminen ja tehosteseinien maalaaminen.

Seinien pohjatöihin kuului siis: tapettien repiminen, naarmujen yms jälkien ja reikien paikkaus (näitä oli meillä ihan hulluna) ja hiominen. Sen jälkeen valkoinen pohjamaali kahteen kertaan.

Tämän jälkeen ryhdyttiin tutkimaan värejä ja tekniikoita. Makkarissa päädyttiin tekemään seuraava kuvio. Maalattiin päätyseinä kolmannen kerran perus seinämaalilla etruski-värillä. Sen jälkeen maalattiin päälle paksulla Tunto Hieno-maalilla (etruski-sävy), jonka päälle tehtiin tapettilastalla kuviointia oman mielen mukaan. Tämä oli jännittävä kohta, koska ei oltu nähty lopputuloksesta kuin videoita ja kukaan ei ikinä voi tehdä kahta samanlaista seinää vaan lopputulos on aina tekijänsä käden jälki. Hyvä tuli silti!! En valitsisi kyllä mitään toisin tällä hetkellä.

Mys-huoneeseen valittiin Harmony-maali ja yksi seinä maalattiin Bebe-värillä. Isosta purkista riitti kolme maalikerrosta. Keittiö puolestaan tajuttiin viime hetkellä maalata kestävällä pintamaalilla. Sävy on vähän eri valkoinen kuin muissa  seinissä, mutta eroa ei kyllä silmissä huomaa. Meille  ei tule keittiön välitilaan laattoja, joten oli ihan pakko maalata pyyhkimistä ja likaa kestävällä maalilla. Tavallinen pohjamaali olisi ollut liian huokoinen ja lopulta mennyt ihan pilalle ja läikikkääksi, kun seinä olisi imaissut kaiken lian ja rasvan.

Reunoja varten meillä oli leveää maalarinteippiä ja rajaaja, joka oli näppärä apuväline. Lisäksi tietysti useampi maalitela – jokaiselle värille oli oma isompi tela varmuuden vuoksi sekä yksi pienempi tela pieniä kulmia ja reunoja varten. Maalaaminen oli jännittävää, en ole aiemmin pahemmin maalannut mitään, ehkä yksittäisiä laudanpätkiä ja muuta ei niin vakavaa. Raitoja meinasi seinään tulla varsinkin alussa, mutta kun tekniikan tajusi, oli jälkikin kauniimpaa.

Parhaat vinkit oli:

  1. Tarpeeksi maalia maalitelaan.
  2. Pitkät vedot, jotka loppuu joko seinän ylös tai alas mutta ei keskelle.

Tällä hetkellä on todella tyytyväinen fiilis seinistä! Kuten kuvista näkee, päästiin myös vihdoin syömään ne legendaariset remppapizzat. Ensi viikolla tulee sähkömies ja putkimies laittamaan keittiön kuntoon ja  sen jälkeen mun tehtävä on ennen juhannusta saada kaikki siivottua! Kyllä se muuttopäiväkin jossain vaiheessa alkaa lähestyä. 😍

koti remontointi
Kommentit (1)
  1. Urheiluhullun kotitapetti – Nokiamissio.com
    3.5.2021, 10:25

    […] kun sillä tapetoidaan vain yksi huoneen seinistä, niin sanotuksi tehosteseinäksi, ja maalataan huoneen muut seinät valokuvatapettiin sopivalla […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *