Berliinin pettymys

EltsuEltsuTaisin mainita taannoin, että ensi vuoden odotetuin ja ns. tärkein kisani olisi ollut Berliinin maraton syyskuussa. Olin suunnannut sinne niin vankasti katseeni, etten ollut ajatellutkaan, etten olisi niiden 40 000 juoksijan joukossa, joiden kohdalle arpaonni osuu. Mutta niin siinä vain tietenkin kävi, että onni ei suosinut tällä kertaa ja on keksittävä jokin uusi maraton ensi syksylle. Tuntuu jotenkin hassulta, miten rankasti otin tämän ”onnettomuuden”. Hetkeksi melkein lamaannuin ja teki mieli heittää hanskat tiskiin. Lapsellista, tiedän. Harmitti vietävästi, mutta onhan noita tietysti muitakin isoja juoksutapahtumia ympäri maailmaa.

Olen ajatellut juoksevani kaksi maratonia vuoden 2016 aikana, yhden kesän korvilla ja toisen syksyllä sekä kolme puolikasta niiden ympärillä. En vaan nyt yhtään tiedä missä juoksen ensi vuoden koko matkat. Ulkomaille haluaisin, mutta toisaalta olen niin yksin puurtaja ja mittarin tuijottelija, että pelkään pahoin, että menetän vain massajuoksussa hermoni. Jo Suomen pikkukisoissa olen ärsyyntynyt eteen poukkoilevista kanssajuoksijoista. Yleisön kannustus puolestaan auttaa pitämään vauhtia yllä ja tsemppaa jaksamaan. Sitä erityisesti odotan noilta suurilta tapahtumilta sekä upeita maisemia ja kisan jälkipuintia kanssajuoksijoiden kanssa. Tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto on Tukholman maraton kesäkuussa, joka tosin ei ole reitiltään sieltä nopeimmasta päästä. Siinä mietityttää reitin lisäksi myös hinta. Pohdin myös Riian maratonia vaihtoehtona Tukholmalle, joka juostaan toukokuun puolessa välissä ja osallistujia oli tänä vuonna yli 25 000. Suurenluokan tapahtuma sekin. Onko kenelläkään teistä kokemusta Riiasta? Entä mitä tapahtumaa suosittelet syksylle? Vaikeaa tästä tekee se, että tapahtuman pitäisi olla syyskuussa tai myöhäisimmillään lokakuun alussa.

Kisat pitäisi lyödä lukkoon vielä tämän vuoden puolella, jotta saan varattua vielä myös edulliset lennot ja hotellit. Lisäksi tapahtumien osallistumismaksut korottuvat mitä lähemmäs tapahtumaa ilmoittautumisen jättää. Alan jo menettää itsekin hermoni tähän jahkailuun. Miksi ihmeessä tästä juoksemisesta pitää tehdä näin vaikeaa? Eikö voisi vaan käydä lenkillä ja unohtaa kaikenlainen kisahermoilu ja tavoitteiden saavuttamisen miettiminen? Odottakaas vaan ensi kevättä kun alan jännittää kisoja :D. Onneksi sentään nautin edelleen juoksemisesta. Reipasta tiistaita sinnekin!

suhteet oma-elama liikunta
Kommentit (7)
  1. Kiitos! Ihan totta ja vaikka ne kehitykset olisi pieniäkin niin tsemppaa kyllä aina eteenpäin!
    Ei tää kyllä yhtään hullumpi paikka ole asustella – oon kyllä tosi hyvin viihtynyt. Ja yhtään ei myöskään haittaa, että toi Frankfurtin kenttä on niin lähellä että tarvittaessa pääsee joko Suomen suuntaan tai oikeastaan ihan mihin vaan 😉 Mä olen nyt täällä joulun, mutta täytyy tulla sitten heti tammikuussa toivottavasti pakkasia ja lunta ihmettelemään 😀

    Jes, pidähän Frankfurtin maraton mielessä, tulen varmasti kannustusjoukkoihin jos päädyt tänne tulemaan! Kivaa joulunaikaa sinnekin!

  2. Moikka sinne mun ihan lempimaahan ja kaupunkiin :)! Oltiin autonhakureissulla siellä reilu viisi vuotta sitten ja Saksassa on tullut käytyä muutenkin useaan otteeseen. Ihan suosikkimaa, sun kelpaa! Täällä sen kun sataa ja on synkkää, ennen sitä oli sentään näihin aikoihin jo lunta! Onpa kiva kuulla, että olet jaksanut seurailla mun juttuja. Vähemmilläkin määrillä kehittyy, joten pää pystyyn ja hölkälle! Itse olen vaan niin hurahtanut juoksemiseen, että päätin kokeilla, että mihin nämä vanhat jalat pystyy ja kun tietää, ettei mulla ole minkäänlaista lapsuuden liikuntataustaa eikä lahjoja :D.

    Voisin hyvinkin tulla Frankfurtin maratonille ensi vuonna, se on ehdottomasti yhtenä vaihtoehtona. Oltiin vaan vähän suunniteltu kaukolomaa marraskuulle, joten kaksi ulkomaanreissua noin lähekkäin mietityttää. Mutta onneksi on aikaa pähkiä.

    Ihanaa joulunaikaa sinne! Oletko tulossa kotiSuomeen jouluksi?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *