Raparperipaistos

IMG_0361.JPG

Nyt on taas aika tehdä raparperista herkkuja. Tämä raparperipaistos on yksi omista suosikeistani. Pohjalla on sokerissa pyöriteltyjä pehmenneitä raparperipaloja ja päällä makeaa, pehmeää ja päältä hieman rapeaa taikinaa. Tosi hyvää!

IMG_0363.JPG

Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä ja se kestää myös pakastamisen. Jääkaapissa kovettunut taikina on helppo leikata paloiksi ja asetella raparperipalojen päälle. Taikina leviää hieman uunissa.

Ps. Raparperin kaveriksi sopivat hyvin myös mansikat. Voit korvata pienen osan raparperipaloista paloitelluilla tuoreilla mansikoilla. Jos käytät paljon mansikoita vähennä hieman sokerin määrää.

IMG_0365.JPG

Raparperipaistos (1 iso piirakkavuoka tai 6 kuvan annosvuokaa)

Taikina:

  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Raparperi:

  • 8 dl raparperipaloja (n. 1x2cm paloja)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

 

  1. Tee ensin taikina. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin, mielellään muutamaksi tunniksi.
  2. Sekoita raparperipalat ja sokerit sekaisin. (”Nuoria”, kapeita raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.)
  3. Kaada raparperipalat yhteen piirakkavuokaan tai moneen pieneen annosvuokaan. Ota taikina jääkaapista, leikkaa se paloiksi ja levitä suht tasaisesti raparperien päälle.
  4. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

koti ruoka-ja-juoma

Bruukin Sunday Feast

P1290079.JPG

Sain jokin aika sitten kutsun Bruukin Sunday Feastille*. Ennen kutsun saapumista olin täysin tietämätön tällaisesta sunnuntain ruokailottelusta. Bruukin Sunday Feast koostuu siis kahdesta eri menu vaihtoehdosta.

Toisessa menussa pöytäseurueen kesken jaettavia ruokalajeja on kuusi ja toisessa yhdeksän. Kuusi ruokalajia kustantaa 24 euroa hengeltä ja yhdeksän ruokalajia nauttii 36 eurolla. Kaikki ruoka tarjoillaan pöytiin, joten menun valitsemisen jälkeen asiakkaiden on tarkoitus vain nauttia ruoasta ja toistensa seurasta. Me söimme tuon kuusi ruokalajia, (allergioiden vuoksi) pienillä muutoksilla.

Meidän menumme sisälsi; juureslastuja/sipsejä ja lipstikkamajoneesia, lasipurkeissa tarjoiltavia ”tahnoja” eli baba ganoushia, hummusta ja avocadokreemiä, focacciaa, härkäpastramia, ”katkarapuskagenia”, kananugetteja, ranskalaisia, hernefalafeleja, sitruunapossetin, snickerskakkua ja sorbettiannoksen.

P1290075.JPG

Härkäpastramia ja piparjuurta. Erittäin hyvää!

P1290078.JPG

”Katkarapuskagen”, parsaa ja tilliä.

P1290091.JPG

Hernefalafeleja, ”kimchiä” ja minttujogurttia.

Bruukin kananugetteja, osterivinokkaita ja valkosipulimajoneesia.

Ranskalaisia ja sieniketsuppia.

P1290093.JPG

Bruukin kananugetit.

P1290068.JPG

Menut sisältävät veden ja erittäin loistavan, villin jääteen.

P1290101.JPG

Sitruunaposset.

P1290058.JPG

Meidän lisäksemme ruokailijoita oli eilen vain parisenkymmentä. Toivotaan että sana kiirii ja paikka täyttyy muistakin tyytyväisistä asiakkaista. Lounaspaikkana Bruukki on luultavasti tullut jo monelle tutuksi. Itse kirjoitin ensimmäisestä lounaskäynnistäni tänne blogiin syyskuussa. Juttu löytyy; täältä.

P1290063.JPG

 

P1290110.JPG

Snickerskakkua, vadelmaa ja suolapähkinöitä.

P1290103.JPG

Sorbettia ja hunajakennoa.

P1290118.JPG

Täytyy todeta, että annosten kauneuden lisäksi maut olivat kohdillaan. Omiksi suosikeikseni nousivat härkäpastrami, baba ganoush, hernefalafelit sekä villi jäätee.

Sunday Feastit jatkuvat vielä ainakin muutaman kuukauden ajan. Lisätietoja löydät; täältä.

P1290122.JPG

Ravintola Bruukki

Helsinginkatu 15, Turku

Kotisivut; täällä.

 

*Ruoat tarjosi Bruukki

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

koti ruoka-ja-juoma