Raparperipaistos
Nyt on taas aika tehdä raparperista herkkuja. Tämä raparperipaistos on yksi omista suosikeistani. Pohjalla on sokerissa pyöriteltyjä pehmenneitä raparperipaloja ja päällä makeaa, pehmeää ja päältä hieman rapeaa taikinaa. Tosi hyvää!
Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä ja se kestää myös pakastamisen. Jääkaapissa kovettunut taikina on helppo leikata paloiksi ja asetella raparperipalojen päälle. Taikina leviää hieman uunissa.
Ps. Raparperin kaveriksi sopivat hyvin myös mansikat. Voit korvata pienen osan raparperipaloista paloitelluilla tuoreilla mansikoilla. Jos käytät paljon mansikoita vähennä hieman sokerin määrää.
Raparperipaistos (1 iso piirakkavuoka tai 6 kuvan annosvuokaa)
Taikina:
- 150g huoneenlämpöistä voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Raparperi:
- 8 dl raparperipaloja (n. 1x2cm paloja)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Tee ensin taikina. Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin, mielellään muutamaksi tunniksi.
- Sekoita raparperipalat ja sokerit sekaisin. (”Nuoria”, kapeita raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.)
- Kaada raparperipalat yhteen piirakkavuokaan tai moneen pieneen annosvuokaan. Ota taikina jääkaapista, leikkaa se paloiksi ja levitä suht tasaisesti raparperien päälle.
- Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Hyvää ruokaa; INSTAGRAM