Passion”pavlovat”
Olen jo noin kuukauden ajan, vilkaissut aina kaupassa käydessäni, josko passionhedelmien hinta olisi tullut hieman alaspäin. Ja nyt, vihdoin tänään hinta oli pudonnut sieltä päälle kymmenestä eurosta melkein seitsemään euroon kilo. Passionhedelmät ovat siis vihdoin sesongissa. Toivotaan, että hinta tulee vielä alaspäin, jotta niitä raaskii ostaa paljon. Passionhedelmän hieman kirpeän makea maku on ihana. Parasta mitä passionhedelmistä voi mielestäni tehdä on mousse. Lähdin tänään kuitenkin tällaisellä nopealla ja helpolla jälkiruoalla avaamaan passionhedelmäkauden eli passionpavlovilla.
Löysin sileiden yksilöiden joukosta kolme sopivan ryppyistä passionhedelmää. Jos löydät kaupasta vain sileäpintaisia (raakoja), kypsytä niitä huoneenlämmössä. Jos löydät valmiiksi kypsiä, voit säilyttää niitä jääkaapissa. Hedelmä tuottaa kuitenkin paljon etyleeniä, joten älä sijoita niitä herkkien kasvisten viereen.
Passion”pavlovat” (8-10 kpl)
- 4-5 passionhedelmää
- 1 valkuainen
- 1 tl väkiviinaetikkaa
- ripaus suolaa
- 3/4 dl sokeria
- Huuhtele ja kuivaa passionhedelmät. Halkaise passionhedelmät ja asettele uunivuokaan vierekkäin.
- Vatkaa valkuainen, etikka ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vaahtoon ja vatkaa hetki. Kaada joukkoon loput sokerit ja vatkaa vielä noin minuutti.
- Laita marenki pursotinpussiin ja pursota marenkia jokaisen puolikkaan passionhedelmän päälle. Jos et omista pursotinpussia, voit käyttää kahta lusikkaa ja asetella marengin lusikoiden avulla passionhedelmien päälle.
- Paahda marenki tohottimella (eli pienoispolttimella) tai kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksella ja laita marengit uuniin muutamaksi minuutiksi. Uunia käyttäessäsi pysy uunin vieressä, marenki palaa herkästi. Voit halutessasi sirotella päälle vähän tomusokeria.