Mummonkurkut, klassikko

IMG_8533.JPG

Nämä mummonkurkut on tehty perinteiseen 123-liemeen. Eli liemeen, joka muodostuu 1 osasta etikkaa, 2 osasta sokeria ja 3 osasta vettä.

Nyt on oiva aika tehdä nämä etikkaiset kurkut avomaankurkuista, kun niitä on saatavilla. Normaalisti mummonkurkkujen sekaan tulee laitettua paljon tilliä, mutta sitä ei tällä kertaa löytynyt kotoa. Kannattaa myös kokeilla hienontaa joukkoon vaikka korianteria tai persiljaa.

Kurkut on helppo viipaloida mandoliinilla, mutta jos et omista mandoliinia, onnistuu homma myös vaikka juustohöylällä tai terävällä veitsellä.

IMG_8530.JPG

Mummonkurkut (2 lasipurkkia)

  • n. 1 kg (avomaan)kurkkuja
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • tilliä/ persiljaa/ korianteria/ fenkolinsiemeniä/ chiliä jne.

 

  1. Tee ensin etikkaliemi. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Kun sokeri on liuennut, lisää etikka ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai vaikka juustohöylällä.
  3. Halutessasi hienonna tilliä tai persiljaa, tai muuta makua antavaa ainetta ja sekoita kurkkuviipaleiden joukkoon.
  4. Laita kurkkuviipaleet haluamaasi astiaan ja kaada liemi päälle.
  5. Anna maustua jääkaapissa, (mielellään vähintään vuorokausi).

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.