Kasvispasta sesongin raaka-aineista

P1040302.JPG

Menin kauppaan kauppalista kädessäni ja kaupasta ulos tullessani olin ostanut taas osaksi aivan listan viereltä. Vihannesosastolla oli tyrkyllä iso kasa suomalaista luomu lehtikaalia pusseissa, no pakko sellainen oli ottaa mukaan, varsinkin kun listassa lukenut kukkakaali oli loppu. Mies oli sillä aikaa ulkona vanhemman pojan kanssa ja he toivat kotiin pienen pussin kanttarelleja, suppilovahveroja ja kosteikkovahveroja. Päädyin siis tekemään pastaa.

P1040297.JPG

Pastaksi valikoitui huumaavan värinen linssipasta ja sekaan laitoin parin päivän takaiselta lounaalta jääneet ruusukaalit.

P1040314.JPG

Kasvispasta 2:lle

  • 150g punaista linssipastaa
  • 80g lehtikaalia
  • 100g ruusukaaleja
  • pieni punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • sieniä
  • 1 dl kaurakermaa
  • suolaa, pippuria, timjamia, (sambal oelek chilitahnaa)
  • (n. 1dl pastan keitinvettä talteen)
  • paistamiseen voita (tai öljyä)

Puhdista sienet ja laita sopiviksi paloiksi. Revi lehtikaalinlehdet irti lehtiruodosta, revi pienemmiksi paloiksi, huuhtele. Viipaloi punasipuli ja ruusukaalit, hienonna valkosipuli. Paista pannulla ensin sienet, siirrä sivuun. Paista sitten voissa lehtikaali, ruusukaali ja sipulit. Anna kaalien pehmetä kunnolla. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla (ja jos haluat hieman tulisuutta lisää n. 1tl chilitahnaa). Lisää sekaan sienet ja kerma. Keitä pasta ja ota kastikkeen sekaan noin 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja syö heti.

koti ruoka-ja-juoma