Raakasuklaakakku
Tämä Maria Lönnqvistin raakasuklaakakkuohje on hyväksi havaittu. Se on oikeastaan aika helppo ja nopea, jos on muistanut laittaa cashewpähkinät likoamaan ajoissa. Tätä riittää pienikin pala tyydyttämään makeanhimon. Suosittelen tähän tehokasta blenderiä, jotta täytteestä tulee varmasti tasainen.
Balilainen suklaakakku (raaka)
Pohja:
- 3 dl saksanpähkinöitä
- 2 dl kuivattuja taateleita
- 1/2 tl laadukasta suolaa
Aja huuhdellut saksanpähkinät sekä taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle. (Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi, jotta kakku on helpompi siirtää vuoasta tarjottimelle)
Täyte:
- 3 dl cashewpahkinöitä (liota vedessä väh. 4 tuntia etukäteen)
- 1 dl kaakaovoita
- 1 dl kookossokeria
- 1 1/2 dl lämmintä vettä
- 1 dl raakakaakaojauhetta
Sulata kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Sekoita suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta pähkinät liukenevat täysin. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti. Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes suklaatäyte on jähmettynyt ja kakun voi irroittaa vuoasta. (Itse laitoin kakun jääkaappiin yöksi ja irrotin seuraavana päivänä.)