Härkishampurilainen eli kasvishamppari

IMG_3388.JPG

Voikohan tätä nyt hampurilaiseksi kutsua vai pitäisikö sanoa ennemminkin täytetty leipä, sillä härkispihvi on muiden täytteiden kanssa miehen juureen leipoman leivän välissä. Jos näitä kokeilet suosittelen pehmeää sämpylää tai leipää sillä täytetyn rapea kuorisen leivän syöminen ei ollut niin yksinkertaista pursuavine majoneeseineen. Mutta hyviä nämä olivat.

On hienoa että ihmiset ovat hieman havahtuneet siihen kuinka paljon lihaa Suomessa keskimäärin syödään. Toivottavasti kasvistensyönti ja kasvisruokien suosio lisääntyy entisestään. Härkishän on siis kotimainen (kotimaisuusaste 69%) härkäpavusta tehty esikypsennetty härkäpapuvalmiste, lisää tietoa löydät täältä.

Tein pihvit paketin ohjeen mukaan (härkisvalmiste, munia, raastettu porkkana, vehnäjauhoja, mausteet, sipuli, loraus kaurakermaa), leipä tosiaan oli miehen tekemää, majoneesin tein sauvasekoittimella ja muut täytteet olivatkin vain pilkkomista vaille valmiita.

IMG_3382.JPG

Härkishampurilainen

  • Paketti Härkistä (paketissa olevan ohjeen mukaan pihvit)
  • Hyviä pehmeitä sämpylöitä tai leipää paahdettuna
  • Tomaattia, sipulia, suolakurkkuja, salaattia
  • Valkosipulimajoneesi: Riko kapeaan kulhoon 1 luomu kananmuna, kaada sekaan noin 1 dl rypsiöljyä, laita sauvasekoitin kulhoon (terä pohjalle) ja sekoita nostaen pikkuhiljaa pyörivää terää ylöspäin, lisää öljyä kunnes majoneesi on tarpeeksi paksua. Lisää hienonnettua valkosipulia ja suolaa ja pippuria.

koti ruoka-ja-juoma