Tomaattinen linssikeitto

IMG_3801.JPG

Yhtenä päivänä mies oli tehnyt lounasta sillä aikaa kun olin pois kotoa. Tullessani kotiin minua odotti lautasellinen linssikeittoa, tomaattista sellaista. Olen tehnyt tämän tapaista keittoa jo aika kauan aikaa sitten ja sitä on sen jälkeen tehty joka kerta hieman eri makuisena, välillä joukossa on kukkakaalia jos sitä jääkaapista löytyy ja välillä teemme siitä löysempää ja välillä paksumpaa, välillä se on sileää ja välillä joukossa on enemmän pureskeltavaa jne jne, ymmärsitte varmaan. Alla kuitenkin perusresepti jota voi sitten muunnella fiiliksen mukaan. Keiton kanssa tarjolla oli miehen tekemää leipää ja baba ganoushia (munakoisotahnaa).

IMG_3798.JPG

Tomaattinen linssikeitto

  • 1 tölkki hyvää tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 1 1/2 dl punaisia linssejä (kuivia)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl kaurakermaa
  • mausteet; 1/2 tl currya, mustapippuria, suolaa, cayennepippuria
  • 1 tl kookosöljyä

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa sipulit pienessä määrässä kookosöljyä. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Lisää sekaan tomaattimurska ja vesi. Sekoita joukkoon huuhdellut linssit. Anna kiehua kunnes linssit ovat kypsiä n.10 minuuttia. Kaada joukkoon kaurakerma tai tavallinen kerma. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

koti ruoka-ja-juoma