Pinaattiletut kauramaidosta
Täytyy taas muistaa tehdä useammin pinaattilettuja, sillä upposivat sen verran hyvin 3-vuotiaalle. Kauramaitoahan pystyy käyttämään oikeastaan melkeinpä kaikissa ruoissa lehmänmaidon tilalla. Meillä kun osa perheenjäsenistä ei kestä kovinkaan hyvin lehmänmaitoa. Käytämme kuitenkin lehmänmaitotuotteista juustoa ja voita, koska se on mahdollista. Jos haluat letuista täysin maidottomia paista letut kookosöljyssä tai rypsiöljyssä. Kylkeen tietysti puolukkahilloa tai survosta. Itse tein tällä kertaa survoksen ilman valkoista sokeria, heitin makeutukseksi joukkoon vain banaania.
Pinaattiletut (n.30 kpl keskikokoisia)
- 1/2 l kauramaitoa (/maitoa)
- 2 luomu kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1-2 tl suolaa
- 150 g pakastepinaattia, sulatettuna
- paistamiseen öljyä, kookosöljyä (tai voita)
Riko kulhoon kananmunat. Kaada päälle maito, sekoita hyvin. Lisää pinaatti, jauhot ja suola (kauramaito vaatii mielestäni hieman enemmän suolaa). Anna turvota, vähintään puoli tuntia tai tee taikina valmiiksi aamulla jääkaappiin ja paista kun haluat syödä. (Paista mieluiten voissa, jolloin eivät tosin ole maidottomia!).
Puolukka- banaanisurvos
- 2 dl puolukkaa
- 1/2 banaani
Laita puolukat (sulatetut) kulhoon, heitä sekaan puolikas banaani ja soseuta sauvasekoittimella, ei tarvitse olla ihan tasaista. Syö pinaattilettujen kanssa ja jos survosta jää yli tee vaikka kuten minä ja heitä loppu seuraavan päivän aamupuuron sekaan.