Paistettua lohta ja ohrasalaattia

IMG_4458.JPG

Kävin yksi päivä poikien kanssa Porvoon kalatalossa syömässä kalakeittoa lounaaksi. Poika sai takahuoneesta maidottoman version, minä söin kermaisen version ja pienin söi omia eväitään. Lounas oli sinä päivänä jollain tavalla ihanan konstailematon, oli keitto, leipää ja vettä, siinä se. Ymmärrän hyvin miksi paikalla oli hieman iäkkäämpää porukkaa ja ihmisiä olikin sen verran paljon että saimme pöytäseuraa, mukavan naisen. Jos pidät kalasta tai merenelävistä ylipäätään ja asut Porvoossa tai lähettyvillä niin käy katsomassa kalatiskin ja pakastealtaiden tarjontaa, lisää tietoa paikasta löydät täältä.

Syötiin sitten seuraavanakin päivänä kalaa eli lohta paistettuna. Seuraksi tein täyttävän salaatin, jossa pääosassa oli ohra. Yksinkertaista ja hyvää.

IMG_4448.JPG

Paistettua lohta (2:lle)

  • n. 350g lohta
  • paistamiseen voita tai öljyä
  • suolaa, mustapippuria (ja sitruunamehua)

Leikkaa lohi sopiviksi annospaloiksi. Paista ensin lihapuolelta kauniin ruskeaksi ja käännä lopuksi nahkapuoli alaspäin eli pannulle ja paahda se oikein rapeaksi, älä paista lohta kuitenkaan kuivaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit myös puristaa päälle hieman sitruunamehua.

Ohrasalaatti (2:lle)

  • 2 dl täysjyväohraa + 3 dl vettä
  • 1/2dl imat fraiche (oatly) tai vaikka kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • sitruunamehua, suolaa ja pippuria
  • 1-2 avokadoa
  • puoli ruukkua jääsalaattia
  • kurkkua

Keitä ohra kannen alla vedessä, n. 8 minuuttia (tai paketin ohjeen mukaan).Laita ohrat sivuun jäähtymään. Valmista kastike, hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se kaurapohjaiseen tai tavalliseen kermaviiliin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla, jos käytät lehmänmaitopohjaista kermaviiliä lisää joukkoon pieni ripaus sokeria. Sekoita kastike haalean ohran joukkoon. Revi tai pilko pesty salaatti hieman pienemmiksi paloiksi, kuutioi avokado ja kuori ja kuutioi kurkku, sekoita kaikki ohrien joukkoon. Maista vielä ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunaa. Syö paistetun kalan kanssa.

koti ruoka-ja-juoma